Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 14:36, 23 cze 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękny widoczek. Dopiero dzisiaj doczytałam, że działeczkę sporo dzieli od miejsca zamieszkania. Pewnie podczas kolejnej wizyty wpadasz tam jak burza
Pogubiłam się po drodze... 14:29, 23 cze 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
A czemu mi kapusta pink choi kwitnie? Nie powinna iść w główki?

moja też kwitła rok temu...w tym roku sobie odpuściłam.
Pekińska tak samo mi w tym zakwitla

nasze warunki klimatyczne jednak jej nie odpowiadaja.
Ogród pod lasem 14:26, 23 cze 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
U mnie szałwia jest, ale z kolei naparstnic ZERO. Nie rozumiem dlaczego.

Fotki z deszczowego ogrodu

ale nasycone kolory! pięknie.
Skąpana w słońcu 14:17, 23 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Widocznie coś się pomerdało z tymi iryskami....skoro aż do Lublina zawędrował Ale kawałek u mnie został, jeden kwitł, pokazywałam Rozrośnie się Od Irenki nie kwitły....chyba, że przez przypadek te też do Lublina pojechały...zobaczę za rok.

(

Kasiu chyba mi nie żałujesz kawałka iryska Każda z nas dostała po kawałku i jest śliczny . A w takim razie od kogo ja mam irys biało żółty- bo wydawało mi się że też go od Ewy dostałam. Kasiu a Ty mówisz że mogę mieć nawet cząstkę Miłkowa u siebie ? Ewuś czy to od Ciebie ten irysek ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:05, 23 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Beleczki

ale....bosko jest!!
Się mnie strasznie podoba
Działeczka Asi :) 13:44, 23 cze 2017

Do góry
Uwielbiam zakupy A u Ciebie zakupowy zawrót głowy. Pięknie i tematycznie.
Asiu jestem pod wrażeniem. Tyle pracy Podpisuję się pod tym co pisała Makusia ... ile Ty masz rąk do pracy? i gdzie te chwasty heh Pozdrawiam

Co się stało kwiatom ... 13:44, 23 cze 2017

Do góry
Agnieszka specjalnie dla Ciebie kamienie.... w innej scenerii
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 13:43, 23 cze 2017

Do góry
Witam serdecznie Wszystkich,
Chciała prosić Was o radę, w szczególności Mazan (uratował mi szpaler tujek ) .Od początku czerwca choruje mi jedna hortensja, już pokazywałam zdjęcia wcześniej ale te są chyba dokładniejsze. Niestety choroba czy coś innego postępuje mimo opryskania Gwarantem. Może to nie grzyb ?
Niestety liście szybko odpadają, a na łodygach robią się ciemne przebarwienia.
Bardzo proszę o pomoc, jak ją uratować ? Już zaczyna kwitnąć , nie chciałabym jej stracić.
Pozdrawiam
Ania

Małymi kroczkami do celu... 13:42, 23 cze 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Wszędzie pada, tylko nie u mnie... A wczoraj nie podlałam, bo miało lać w nocy.

Aniu nic, a nic? W takim razie posyłam chmurkę do Ciebie u mnie już ładnie podlało I na pocieszenie przesyłam Ci kwiaty mojej ulubienicy Pastelli i NN

Co się stało kwiatom ... 13:40, 23 cze 2017

Do góry
Agnieszka,Kasia,zobaczę czy nowe nabytki sprawdzą się w moim ogrodzie, uśmiech dla was zostawiam

Małymi kroczkami do celu... 13:38, 23 cze 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Różyca Cię dopadła Pięknie kwitną. Masz też białą szałwie. Doczytałam też, że w tym roku miało być lajtowo. A tu takie pokazy, super!

Aniu róże muszę przyznać pokochałam żałuję trochę, że wiosną w B. kupiłam w sumie żadne ciekawe odmiany i teraz miejsca mało mam, mogłam poczekać i nabyć teraz o wiele ciekawsze i piękniejsze odmiany...no ale cóż mam co mam Dla Ciebie artemis rozkręca się powoli...

Ogród zapachów u Jasi 13:38, 23 cze 2017

Do góry
Kondzio napisał(a)

Jasiu, czy w lewym dolnym rogu to rabarbar dłoniasty?
Ogród Małej Mi 2017 13:36, 23 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
"A ja mam nowe piegi, mam kropkowaną twarz, dlatego tutaj śpiewam, bo lato moje mam, lato moje mam, bo lato moje mam..."

Mam zakaz wychodzenia od ogrodu... bo trudno z niego wrócić..

Nie widzimy przekwitłych róż.. ale tego jest tyle, że nie wyrabiam z czyszczeniem..

A myślisz, że u nas jest inaczej? Też nie wyrabiam z czyszczeniem, a już na wysokości to wcale. Musiała bym chodzić tylko koło róż chodzić, a przecież się nie rozerwę. Jest jak jest, i jest ok.
Mamy lato i cieszmy się, że kurtek nie trzeba i na bosaka po trawie można! Buziaczkuję!
Słoneczny Ogród 13:34, 23 cze 2017

Do góry
jolka napisał(a)
Piękne fotki o poranku i śliczne te limonkowe surfinie.
Tak patrze na Twoje maliny, i po raz kolejny się zastanawiam, co u mnie jest nie tak, że za nic nie chcą rosnąć. Słabe są, mizerne, jeden rząd powiedzmy jako taki, dwa pozostałe tragedia. Nie mam koncepcji o co im chodzi

Jolka, mniej więcej znam Twój ogród i myślę, że maliny mają u Ciebie za dużo słońca. U mnie rosną pod bzem, a za bzem lasek sosnowy daje cień od rana do południa i pod wieczór cień nachodzi z drugiej strony, więc mają trochę wytchnienia.
Małymi kroczkami do celu... 13:29, 23 cze 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
No to u nas nic na tą chwilę, a przydało by się żeby podlało, bo sucho jak pieprz...

Monia u nas już fajnie wszystko podlane dla Ciebie obsypana kwiatami Bonica

Ogród Małej Mi 2017 13:27, 23 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Mala mi. Piekne roze. Przepiekna kompozycja rozu z niebieskim. Zreszta roza ta jest przepiekna, podobna zamowilam i juz posadzilam na wiosne.
Nie mam pamieci do nazw wszystko notuje.
Sezon rozany rozpoczety. Jeszcze ide ogladac dalej.

Ja też wszytko zapisuję.. a przynajmniej muszę zapisać by pamiętać nazwy ale
róża Sammer Song.. da się zapamiętać... "a ja mam nowe piegi........."
Ogród Małej Mi 2017 13:24, 23 cze 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

piękny ten zakątek a wiąz jak zmężniał

Na 100% nie w twoim stylu... dziki busz nie do opanowania..

Ogród Małej Mi 2017 13:23, 23 cze 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, dobrze, że już znowu brykasz po ogrodzie! Ale wolę jak masz czas na spacery, a nie bieganie z myślą co by tu jeszcze...
Pozdrawiam!

Brykam tylko z aparatem.. na więcej czasu brak .. ale szkoda nie uwiecznić tych chwil, które tak szybko się zmieniają na inne widoki
Będzie co zimą oglądać Wieczorkiem trochę fotek zmniejszę do wrzucenia. A teraz zwiewam do obowiązków..

Podwórkowa rehabilitacja 13:18, 23 cze 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Odwiedził mnie dziś taki chrząszcz- barciel pszczołowiec.
Zastanawiałam się czy to przyjaciel czy nie i nadal nie wiem, mimo poczytania o nim.
Wiem za to, że coraz rzadziej można go spotkać, że żywi się larwami i poczwarkami pszczoły miodnej (podobno osłabionymi osobnikami) jak sam jest larwą, zaś jako dorosły gustuje w pyłku kwiatów i w małych owadach (mszyce?).

Tzn. określenie "osłabionymi osobnikami" jest nieprawdziwe. On po prostu zjada ze smakiem jak już się znajdzie w ulach. A rodzina pszczela za słaba, by go zmieść z powierzchni plastrów.

Słabe osobniki - to określenie w przypadku pszczół nie jest adekwatne. Tu bardzie j chodzi o pojęcie komuny-wspólnoty - rodzina pszczela. Sama pszczoła nie ma takiego znaczenia.

A co ja chciałam powiedzieć ... , że tawułki są boskie!
Działeczka Asi :) 13:18, 23 cze 2017

Do góry
Kochani, kiedy przycinamy trzmielinę?
Bo chyba muszę przyciąć ją, jak myślicie? Czy tak ma rosnąć?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies