Ławeczka prześliczna
Mój M pracuje w kowalstwie artystycznym więc może i mi taką wykuje
Ale jak znam życie... dla siebie zawsze brakuje czasu
Gdzieś czytałam przysłowie o szewcu co w podartych butach chodził
Najpierw pryskać, na takie zabiegi, herbicydy selektywne, właśnie słoneczna pogoda jest najlepsza, wtedy najlepiej niszczą. Nie kosić, bo zmniejszysz tym samym liście, a przez liście pobiera
Potem zobacz jak będzie wyglądał trawnik, może całkiem nieźle?
Czy czasem nie kupiłaś takich nasion? z koniczyną, czy sama się pojawiła w dobrym wcześniej trawniku?
Kochani moi , bardzo dziękujemy za pamięć, za szczere życzenia i wiersze (Hania jak zwykle niezawodna).
Pozwólcie, że wkleję na początek właśnie Hani życzenia i pozostałe posty przeniosę Jeszcze raz dziękuję za to, że jesteście i forum się rozwija i rośnie w siłę dobrych i życzliwych ludzi, którzy kochają ogrody.
Usunąć i posadzić co innego, nigdy nie będzie z tego ładnego żywopłotu, szkoda czasu, a pieniądze? trudno przepadły. Ona albo mają grzyba albo szkodniki, nieustanne pryskanie, a i tak guzik z tego wyjdzie. Jeszcze nigdy nie widziałam ładnego żywopłotu z tych jałowców.
Wg mnie ważniejsze jest teraz podlewanie, aby w glebie były odpowiednie zapasy wilgoci, bo rośliny staną się rachityczne. Niedawno kopałam i głęboko jest sucho strasznie.
Wiem, wiem w sumie pamiętałam, 8-go pamiętałam, 9-ga zapomniałam ale w wirze pracy rzuciłam się do odpoczywania i nic nie napisałam. Sama w sumie jestem zawiedziona, ze zapomniałam, ale starość nie radość. No i dużo na mojej biednej głowie
Jeśli wycinasz nożem i powstają dołki (dziury), zasypujesz ziemią i dosiewasz w te placki, a jeśli chwast wyłazi z korzonkami i nie ma śladu to nic nie robisz z tym, bo nie ma śladu.