Do raju daleko - u Ewy
13:04, 06 lip 2017
Ewa ja mam Królową Szwecji i mnie się ona bardzo podoba - bo jest taka delikatna, ażurowa i z pięknym kwiatem. I bardzo na plus to jest to że pędy rosną w pionie, sztywno i kwitnie na jednej wysokości (Prawie)Ale ją polecają nawet na szpalery. Teraz mam ją niestety przytłumioną przez lilie. I podoba mi się w niej to że szybko wypuszcza kolejne młode pędy więc praktycznie cały czas jest atrakcyjna- dla mnie naprawdę godna polecenia. Polecałabym też Royal Jubilee ale nie wiem czy to kolor taki jaki chcesz. Tylko u niej największym plusem to jest to że wypuszcza cały czas nowe pędy ze wszystkich kątów i kwitnie bez przerwy. Tylko zwiesza kwiaty ale w tamtym roku bardziej w tym już mniej. Dawałam wcześniej jej zdjęcia. I to jest duży krzak i taki bardziej wiotki. ale też warta zastanowienia. Jeżeli chodzi o MW to miałam ją w tamtym roku pomiędzy Królową i to był błąd bo ona jest o zupełnie innym pokroju . Część pędów w górę ale sporo idzie bardziej poziomo i wpychała się na inne rośliny. Przesadziłam ją na nową rabatę w słońcu i daje radę jakoś.
Munsted Wood
Royal Jubilee
Munsted Wood
Royal Jubilee