Ewuś, super dorodne, zdrowe roślinki zakupiłaś
Ja się bronię bardzo przed zakupami, bo później latam z tymi roślinami po całej działce i nie mam gdzie wsadzić
Mogę Wam dziś pokazać miejsce, gdzie powstaje nowa rabata (po domku dla dzieci). Wczoraj do nocy mąż wycinała darń. Dziś dalsze prace nad przygotowanie rabaty.
Na temat róż Ci napisałam u mnie...chyba jednak najlepsze są róże niemieckie...ale jak się na Austiny uprzesz...nie ma rady
O ciemnych różach Austina musisz doczytać...wiem, że mogą się przypalać w słońcu. Nie mam ich, to Ci nie pomogę.
Kasiu, a Ty mi nie doradzisz w sprawie róż? Masz takie duże doświadcznie
Jakie róże byś mi doradziła? One będą rosły na tej rabacie. Słońce od 10.00 do 17.00. Chciałabym różowo-fioletowe, wielkokwiatowe i pachnące
Ewa mnie się wydaje że taką trawkę kupowałam niedawno i mam ją posadzoną na najnowszej rabatce ale jak przyjdę do domu to ją fotnę . Wydaje mi się że ona się nazywa Carex oshimensis 'Everest' . Sprawdź ją sobie.
A do mnie wczoraj też się przyssały jakieś roślinki i nie chciały puścić i nawet same wskoczyły do samochodu.( fotkę wyrzucę jak będziesz chciała)
Gosiu, ale zakupy Ty masz tak samo jak ja Nie możemy wyjść z pustymi rękoma
Gosia, Ty też kupowałaś dużo róż. Nie możesz mi czegoś doradzić?
Z propozycji Kasi podoba mi się Queen of Sweden, Savoy Hotel, Wiliam Moris. Tylko ten ostatni jest wyższy. Może zostać przy rozmiarze 0,7 - 1 m. Chciałbym jasno różową (może dwie) i ciemnoróżową, żeby do siebie pasowały.