Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 22:24, 05 lip 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Cwane doniczki a podpórki chociaż udało się zakupić?

Tylko jedną podpórkę udało mi się kupić, a potrzebuję 5. Muszę tam wrócić , albo poszukać w innej szkółce
asiak 22:45, 05 lip 2017

Ewuś, super dorodne, zdrowe roślinki zakupiłaś
Ja się bronię bardzo przed zakupami, bo później latam z tymi roślinami po całej działce i nie mam gdzie wsadzić
Ewa777 23:43, 05 lip 2017

asiak napisał(a)
Ewuś, super dorodne, zdrowe roślinki zakupiłaś
Ja się bronię bardzo przed zakupami, bo później latam z tymi roślinami po całej działce i nie mam gdzie wsadzić

Jutro zrobię zdjęcie miejscu, gdzie to wszystko się zmieści
Jeszcze brakuje mi różyczek i czekam na rady doświadczonych
Ewa777 10:47, 06 lip 2017

Mogę Wam dziś pokazać miejsce, gdzie powstaje nowa rabata (po domku dla dzieci). Wczoraj do nocy mąż wycinała darń. Dziś dalsze prace nad przygotowanie rabaty.

Kindzia 11:13, 06 lip 2017

Kawałek rabatki przybędzie
I zakupy jakie udane!

Na temat róż Ci napisałam u mnie...chyba jednak najlepsze są róże niemieckie...ale jak się na Austiny uprzesz...nie ma rady
O ciemnych różach Austina musisz doczytać...wiem, że mogą się przypalać w słońcu. Nie mam ich, to Ci nie pomogę.
Kasya 11:23, 06 lip 2017

Ewa777 napisał(a)
Mogę Wam dziś pokazać miejsce, gdzie powstaje nowa rabata (po domku dla dzieci). Wczoraj do nocy mąż wycinała darń. Dziś dalsze prace nad przygotowanie rabaty.

ale bedzie przesadzania...
ja w tym roku poszerzalam o 70-80 cm na dlugosci 12m
umeczylam sie okrutnie bo jeszcze darn przenosilam w inne miejsce...
Ewa777 11:52, 06 lip 2017

Kasya napisał(a)

ale bedzie przesadzania...
ja w tym roku poszerzalam o 70-80 cm na dlugosci 12m
umeczylam sie okrutnie bo jeszcze darn przenosilam w inne miejsce...

Kasiu, a Ty mi nie doradzisz w sprawie róż? Masz takie duże doświadcznie
Jakie róże byś mi doradziła? One będą rosły na tej rabacie. Słońce od 10.00 do 17.00. Chciałabym różowo-fioletowe, wielkokwiatowe i pachnące
Ewa777 11:53, 06 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Kawałek rabatki przybędzie
I zakupy jakie udane!

Na temat róż Ci napisałam u mnie...chyba jednak najlepsze są róże niemieckie...ale jak się na Austiny uprzesz...nie ma rady
O ciemnych różach Austina musisz doczytać...wiem, że mogą się przypalać w słońcu. Nie mam ich, to Ci nie pomogę.

Dzięki, Kasiu, zaraz lecę do Ciebie i robię notatki. Chciałabym już je zamówić
Gocha 12:21, 06 lip 2017

Ewa mnie się wydaje że taką trawkę kupowałam niedawno i mam ją posadzoną na najnowszej rabatce ale jak przyjdę do domu to ją fotnę . Wydaje mi się że ona się nazywa Carex oshimensis 'Everest' . Sprawdź ją sobie.
A do mnie wczoraj też się przyssały jakieś roślinki i nie chciały puścić i nawet same wskoczyły do samochodu.( fotkę wyrzucę jak będziesz chciała)
Ewa777 12:38, 06 lip 2017

Gocha napisał(a)
Ewa mnie się wydaje że taką trawkę kupowałam niedawno i mam ją posadzoną na najnowszej rabatce ale jak przyjdę do domu to ją fotnę . Wydaje mi się że ona się nazywa Carex oshimensis 'Everest' . Sprawdź ją sobie.
A do mnie wczoraj też się przyssały jakieś roślinki i nie chciały puścić i nawet same wskoczyły do samochodu.( fotkę wyrzucę jak będziesz chciała)

Gosiu, ale zakupy Ty masz tak samo jak ja Nie możemy wyjść z pustymi rękoma

Gosia, Ty też kupowałaś dużo róż. Nie możesz mi czegoś doradzić?
Z propozycji Kasi podoba mi się Queen of Sweden, Savoy Hotel, Wiliam Moris. Tylko ten ostatni jest wyższy. Może zostać przy rozmiarze 0,7 - 1 m. Chciałbym jasno różową (może dwie) i ciemnoróżową, żeby do siebie pasowały.