Ewuś, rabata pięknie się zapowiada

Śliczny kształt.
Co do róż - MW mam w donicy od zeszłego roku. W tym roku pięknie wyglądała podczas pierwszego kwitnienia. Teraz gorzej. Jest najwyraźniej bardzo żarłoczna. Muszę ją lepiej nawozić. Zapach ma cudowny, roznosi sie po całym ogrodzie.
Ładna i bez kolców jest pachnąca Brother Cadfael. Ma jednak większą przerwę miedzy pierwszym i drugim kwitnieniem.
Bardzo lubię Mme Boll. Pięknie pachnie, bogato kwitnie (z przerwą), ale podczas deszczu sklejają jej się płatki.
Harlow Carr kwitnie bogato i z małą przerwą. Na dodatek cudownie pachnie.
St. Cecilia w tym roku jest u mnie bardzo zdrowa. Ma piękne kwiaty, zapach inny niż reszta róż. Kwitnie z przerwą. Sierpniowe kwitnienie ma bogatsze od czerwcowego. Jest trochę większa niż metr
W szkółce bardzo ładnie rośnie i pachnie Big Purple. Jest raczej sztywna, wyprostowana, jak to róże wielkokwiatowa. Ania Makao ją ma u siebie.
Cudownie pachnie też Chandos Beauty. Tą sprzedajemy co do ostatniej co roku najprędzej
Piękny kształt i zapach ma też Annapurna. Wg mnie do różowych i purpurowych róż powinnaś posadzić coś podbijającego ich kolor. Biały bardzo ładnie by ten róż uwydatnił
Ładniejsza od Fairy jest wg mnie Bonica. Kwitnie prawie bez przerwy i jest bardzo zdrowa.
Będąc w Ettenbühl
zachorowałam na Mary Rose

Śliczna, kolor, kształt, zapach.
Tam też spodobała mi się bardzo Astrid Gräfin von Hardenberg. Kolor, zapach fantastyczne. Tylko kształt krzaka ma taki bardziej wyprostowany.
Tych róż jest bez liku

Ciekawe, na którą się zdecydujesz
Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie.
Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i
Rosengarten Zweibrücken