Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

RHS Chelsea Flower Show 2017 20:27, 08 cze 2017

Do góry
ciekawie wyglądał deszczowy ogród - to drzewa zrobione z blachy miedzianej z liści których spadały krople wody fajnie zagospodarowane było miejsce koło altany bardzo podobały mi się kompozycje roślin
Ogród z rzeźbą 20:26, 08 cze 2017

Do góry
Basiu bardzo mnie zaciekawiłaś tą rabatą z rzeźbą, chętnie bym sobie zobaczyła. Jak skończę obsadzać tę moją Lady, to z letka odetchnę, bo mnie to straszenie męczy, że ona ciągle w jakimś bałaganie siedzi.

Pszczółko ja dosyć często łapię się na tym, że dopiero na zdjęciu widzę coś, czego normalnie nie dostrzegłam, a już szczególnie jakiś chwaścik zawsze chętnie się do zdjęcia przemyci

Kasiu trzmieliny zaczynają u mnie trzeci sezon (tak, tak, już trzeci rok zaczynają tam te metki wisieć). Kupowałam w co na Płochocińskiej. Takie były jak kupiłam niemal dokładnie dwa lata temu:
Ogród Małej Mi 2017 20:24, 08 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dalia już kwitnie?

Bo posadzone były w doniczki, w szklarni.. ale kwitnie tylko ta jedna Też z zakupów angielskich z Gabrielą ..może dlatego taka szybka .

I dzisiejsze ..telefoniczne artystyczne foty

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:23, 08 cze 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Kurcze a ty winnej strefie klimatycznej niż ja mieszkasz ? no że we Wrocku już sa róze w pełni to ok, ale u ciebie kwitną a moje nadal w pąkach...

Piekne masz te róże i tyle kolorów
Piwonie tez kocham ale mam tylko 2 drzewiaste - brak miejsca...

Mam sporo odmian wcześnie kwitnących i sporo róż w pąkach jeszcze . Zapraszam na wąchanie i oglądanie .

Piwonie po ulewnych deszczach pokładły się i leżą. Pójdą na kwiat cięty .

Dzisiaj przebiegłam się z aparatem po ogrodzie .

Otwarła się Zefirynka

i L..Lucia

Moja bajka 20:23, 08 cze 2017

Do góry
berberys samosiejka. Chwasty nieco ograniczone

te goździki kocham za kolor liści, delikatność kwiatów i zapach . Sylwuniu czujesz ten uścisk?

widzicie pierwszy kwiateczek w mojej doniczkowej łączce? Lubię takie łączki bo ciągle są w nich nowe niespodzianki . Kolejny sezon wysiewam u siebie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:23, 08 cze 2017

Do góry
admete napisał(a)

Piękny kawałek twojego ogrodu. Ta szara roślina szykująca się do kwitnienia koło żółtej trawy to?
Zielony AZYL 20:21, 08 cze 2017

Do góry
Dosadzam do Umbrowej

Tu położyłam matę....wiem, wiem
Jeszcze skrzynie z warzywami

A w planach, uprzątnięcie chwastów, tu będą czarne kamienie i kilka zimozielonych. Kosodrzewina już czeka

Kiedyś zapełnimy gabion. Za gabionem rosną 3 derenie

I na koniec donica tarasowa z lawendowych pąkami
Do raju daleko - u Ewy 20:20, 08 cze 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Czyli dobrze się domyślałam. Mam ich całe mnóstwo! Mogę je wyplewić, ale też mogę komuś podarować. Czy ktoś jest chętny z moich Pomorzan? Mogę dla chętnych na razie popikować je w osobne doniczki, a przy najbliższym spotkaniu przekazać Komu? Komu?
Te z ubiegłego roku zaczynają pokaz

Ewuś, no chyba ja jestem chętna na kilka U mnie zasiala się jedna kremowa, nie wiem skąd ale cieszy
Czosnki masz przepiękne, w takiej masie zachwycają.
Czytam że popaliłaś listki ambrowców, tak jak ja w zeszłym roku róże. Nie wiem czy te preparaty nie są za mocne? Listki wiosną są bardzo delikatne. Ja powinnam już pryskać na mszyce i też się boję że popalę
Ogród z rzeźbą 20:18, 08 cze 2017

Do góry
Ewa/Frezja któraś z dziewczyn (bodajże Ewa/Anda) pisała mi w ubiegłym roku, że jej Rozanne rozrósł się do niebotycznych rozmiarów, mam nadzieję, że tamten był wyjątkiem, a mój będzie się zachowywał jak na dobrze wychowanego kawalera przystało, bez zbytnich szaleństw.

Mirelka to zestawienie to trochę przypadek, ale ja myślę, że to co u innych widzimy, zawsze bardziej nam się podoba od tego co sami mamy. Po prostu patrzysz na swój ogród codziennie i nie odbierasz już tego tak, jak my oglądając zdjęcia. Jak to się mówi nasze nam się opatrzyło i podoba nam się to co inni pokazują. Ja mam w pewnym sensie trochę lepiej, bo widzę ogród najczęściej raz w tygodniu, więc nie jest on dla mnie tak "opatrzony". Z drugiej strony ma to tę swoją wadę, że nie mogę sobie w ciepłe popołudnie wyskoczyć i coś tam podłubać. Z tym szpalerem hortkowym sprawa jest w zasadzie przesądzona, tyle że ta rabatka jakoś tam wygląda, więc ją odkładam w czasie a zajmuję się mordorkami.

Sporobolus to trawa, mam ją od ubiegłego roku. Polska nazwa to poronica różnołuskowa, wrzuć sobie w wujka gogla, zobaczysz jaka jest piękna jak już się rozrośnie. Z maluśkich sadzonek ubiegłoroczynych już się trochę rozrosła, mam nadzieję, że już trochę tego swojego piękna w tym roku pokaże.

Pod zabytkiem sadziłam trzy Nigry. Za siatką rozrastaja się tam już drzewa samosiejki i trochę mi się to nie podoba, bo jak porosną wielkie to mi kiedyś zbyt dużo słońca zabiorą.
Tu mniej więcej widać jak to wygląda (fotki jeszcze majowe), sporo tam jeszcze roboty, cała część na lewo od lewej Nigry no i przód rozkopany, czego akurat za bardzo nie widać. Na dodatek eM rozstawił tam sobie grilla:

Ale jak się pokręci obiektywem to można "wyczarować" takie ujęcie:

Moja bajka 20:17, 08 cze 2017

Do góry
zamiast bratków

po kwitnieniu pościnałam wilczomlecze pstre. Może zakwitną jeszcze raz
Moja bajka 20:12, 08 cze 2017

Do góry

a to krzewuszka od KAsi. Też ma przepiękne liście i pierwszy raz zakwitła. Kwiatuszków jeszcze niewiele, ale ważne, że są. Zresztą te liście wystarczają mi do szczęścia
Tu ma być ogród :) 20:11, 08 cze 2017

Do góry
Ascot - pierwszy kwiatek jakiś dziwny, jakby to nie ona

Czosnek Atropurpureum

Jaśminowiec Snowbelle

Hosta Praying Hands

Zmykam jeszcze na chwilę do ogrodu...
Czasem przed snem do Was zaglądam, bo to forum trochę uzależniające jest, tylko na pisanie już sił brakuje
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:07, 08 cze 2017

Do góry
Propozycja nr 3- magnolia.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:06, 08 cze 2017

Do góry
Propozycja nr 2- buk...
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:06, 08 cze 2017

Do góry
Pytanie- czym zapełnić dziurę?

Propozycja nr 1- Tulipanowiec.

Zielony AZYL 20:05, 08 cze 2017

Do góry
Aniu cały tył do obsadzenia, trzeba tworzyć rabaty.
Aga coś pstryknęłam
Kocimiętka, szałwia w buksach. Trawa niebieska w zachodzącym słońcu.

Miskanty ML,

I różana z ciosami i Grackami
Moja bajka 20:05, 08 cze 2017

Do góry
obłędna jest ta krzewuszka od Ewci - ma kwiaty w 3 kolorach . Coś niesamowitego

lubię te chmurki przywrotników
Wszystkiego po trochu 20:04, 08 cze 2017

Do góry

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:04, 08 cze 2017

Do góry
Uprzejme zapytanie i prośba o poradę- stan wyjściowy- patrzymy na prawy górny róg- na zdjęciu tego nie widać, ale jest tam dziura po brzydkim świerku....

I w zbliżeniu....
Tu ma być ogród :) 20:03, 08 cze 2017

Do góry
Jeżówki - zaczyna się

Te to wszędzie się wdrapią

Hosty szykują się żeby zakwitnąć

Wiązówka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies