Może to być zarówno brunatna plamistość, jak i septorioza. Zwalczanie to jak podała wyżej Gardenarium lub chemią: Dithane Neo Tec, Topsin oraz Sumilex. Zależnie od pogody 2 - 3 razy.
Witaj Danusiu, link nie działa dlatego, że prowadzi do wizytówek, a teraz jesteś w naszych ogrodach i jest inny link. ale admin Ci poprawi, już napisałam. Pozdrawiam.
Odpozdrawiam
a listonosz aż mi głęboko w oczy zajrzał jak zobaczył moją rozpromienioną twarz w ogóle to był jakiś inny, specjalny listonosz od przesyłek nadzwyczajnych
popieram już przeglądnęłam cały Twój wątek w szczególności zdjęcia i jeszcze raz stwierdzam, że przepięknie ogród zmieniłaś i z niecierpliwością jak inni czekam na kolejne zdjęcia zwłaszcza dachu
Rozebrać część stawu i dokleić folię, tylko że może przeciekać. Najlepiej gdy jest to jeden kawałek folii. Na bank coś się nie uda, gdy będziesz sztukować.
Chyba że niska kaskada to może ten zapas folii starczy?
Dzień dobry
Mam do Państwa jedno pytanie.
Planuję właśnie zagospodarowanie ogrodu 1400 m. Odległości od domu do ogrodzenia po obu stronach wynoszą 4 m.
Jedna strona ogrodu od sąsiada miała już ogrodzenie 1,2 m, więc posadziłem wzdłuż ogrodzenia tuje (w niedalekiej przyszłości będzie z nich osłona) gdyż będzie z tej strony przejazd na tył domu i właściwą część ogrodu.
Natomiast z drugiej strony domu zrobiliśmy ogrodzenie z siatki oczkowej i tu mam pytanie, czy mogę posadzic bluszcz pospolity zimozielony aby wspinał się po niej tworząc 1,5 żywopłot jako osłonę od sąsiada (zieloną zimą), a jednocześnie tło dla roślin. Czy będzie dobrze rósł na siatce i czy będzie to dobrze wyglądało jako tło (baza) dla innych roślin. Wiem że odpowiedź na ostatnie pytanie to subiektywna ocena ale i tak licze na odpowiedź.
Drugim rozwiązaniem to też tuje z tej strony ale korci mnie ten bluszcz.
Co Państwo na to?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Posadzenie bluszczu na siatce w mroźne zimy grozi jego przemarznięciem. Tak się zdarzało wielokrotnie w naszej praktyce ogrodniczej. Potem odbijał lub nie.