Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Kamajla 09:50, 02 lip 2014

Gardenarium napisał(a)
Pozdrawiam właścicielkę wątku, widzę, że listonosz dał radę Czasem zawodzi

Odpozdrawiam
a listonosz aż mi głęboko w oczy zajrzał jak zobaczył moją rozpromienioną twarz w ogóle to był jakiś inny, specjalny listonosz od przesyłek nadzwyczajnych

Kamajla 09:59, 02 lip 2014

Nadejszła wiekopomna chwila...

projekt

jak fajnie, że udało się wpleść grządki owocowo-warzywne

to tak ładnie wygląda, że sobie w ramkę chyba oprawię

a na to miejsce będę spoglądała z myślą "jeszcze tylko to przesadzę, podleję, odchwaszczę, poprzycinam, spryskam (kolejność przypadkowa) i zaraz sobie na chwilę odpocznę" hahaha

Wypadałoby zmienić nazwę wątku na: "Ogród, a najlepiej piękny ogród - dobrze, że Danusia wie jak się do tego zabrać "
beata_kulesza 10:25, 02 lip 2014

projekt piękny teraz pozostaje to wszystko obsadzić i będzie jak w bajce
Malgosik 10:47, 02 lip 2014

Ślicznie będzie!
Czyli frontowa rabata idzie na 1 ogień!
A może najpierw wysokie drzewa, czy żywopłoty? Żeby już rosły....

Trochę mnie dobija myśl, że jak nawet obsadzę, to gdzieś z tyłu będą niewidoczne żywopłotowe nasadzenia, brak tła i trzeba czekać aż urosną rośliny.
Kamajla 10:57, 02 lip 2014

Małgosiu, w pierwszej kolejności to sama nie wiem co będzie. Bo i tą frontową by się chciało i te drzewa i żywopłoty żeby rosły... A i tak żeby się za cokolwiek zabrać muszę najpierw rabaty przygotować i pewnie lato mi na tym zleci. A jesienią będziemy sadzić
Magdalena25 12:02, 02 lip 2014

Projekt cudny Ale Ci zazdroszczę Ja na razie działam sama, bo mąż stwierdził, że najpierw altana, taras i płytki przed wejściem, a potem projekt. Ale szansa na piękny ogród jest, więc się nie zrażam
Kamajla 12:32, 02 lip 2014

Magdalena25 napisał(a)
Projekt cudny Ale Ci zazdroszczę Ja na razie działam sama, bo mąż stwierdził, że najpierw altana, taras i płytki przed wejściem, a potem projekt. Ale szansa na piękny ogród jest, więc się nie zrażam

Też mi się podoba cieszę się, że u Ciebie już widać światełko w tunelu - czyli, że mąż nie mówi nie
Iwk4 13:31, 02 lip 2014

Kamilko, bardzo ładny ten projekcik. Teraz tylko rabatka po rabatce.
Wiesz, masz takie półkole przy placyku ze źródełkiem, jak ja chciałam uzyskać przy moim dębie. Tylko ja chciałam obwódkę z bukszpanu, a za nim hortensje limki i dołożyć ciurkadełko. Mój eMuś nie pozwala zdjąć kawałka kostki, więc poczekam chwilę, może nam się ten obraz poukłada.
Pięknie będziesz miała. Jestem zachwycona.

edytowałam:
Ja tak w ogóle to jakieś de javu miałam, jak zobaczyłam twój projekt. Przeleciałam wszystkie stronki, bo myślałam, że wcześniej był wklejony ten projekt, ale nie... więc sobie myślę, ze po prostu widać, że to projekt Danusi, wszystkie projekty tą samą ręką robione i tą samą techniką.
Zuzula 14:00, 02 lip 2014

O ja Cię!
Trafiłam na fajerwerki i bitą śmietanę. Teraz czekam na wisienkę na torcie.

Ogórd na pewno będziesz miała piękny jak marzenie. Trochę pracy i za jakiś czas...

Dzieciaczki masz boskie, kota odlotowego, a dom...

Dom z mojej bajki wyjęty żywcem po prostu.

A teraz rozsiadam się wygodnie w ogrodowiskowym fotelu i czekam na spektaklu ciąg dalszy.
makkasia 14:33, 02 lip 2014

Kamajla napisał(a)
Nadejszła wiekopomna chwila...

projekt

jak fajnie, że udało się wpleść grządki owocowo-warzywne

to tak ładnie wygląda, że sobie w ramkę chyba oprawię

a na to miejsce będę spoglądała z myślą "jeszcze tylko to przesadzę, podleję, odchwaszczę, poprzycinam, spryskam (kolejność przypadkowa) i zaraz sobie na chwilę odpocznę" hahaha

Wypadałoby zmienić nazwę wątku na: "Ogród, a najlepiej piękny ogród - dobrze, że Danusia wie jak się do tego zabrać "

Gratuluję i będę obserwować realizację
Pozdrawiam