Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:15, 19 cze 2017

Do góry
AndziaN napisał(a)
Witam, proszę o podpowiedz, co posadzić wzdłuż ogrodzenia, zeby osłonić się od sąsiadów a jednocześnie mieć tło dla rabaty?

Dla mnie najlepsze żywotniki Szmaragd, bądź świerki Serbskie. Wszystko zależy jaki efekt chcesz uzyskać i co będziesz sadzić na tle tego żywopłotu. Możesz zrobić tło mieszane np. szpaler Szmaragdów, później kolorowych tuj Aurescens. Chodzi o to, aby jedna roślina podbijała urodę drugiej, w tym przypadku kolorem. Jeżeli zależy Ci na jednorodnym tle to stawiałabym na Szmaragdy, praktycznie bezproblemowe Pozdrawiam ciepło!
Tu ma być ogród :) 11:10, 19 cze 2017

Do góry
Dziewczyny i chłopaki

Tak stojak w kształcie litery L, byłby do płyty betonowej prawdopodobnie mocowany, bo taka ma być podłoga w tym miejscu gdzie palenisko docelowo stanie.

Na tej zasadzie jak na fotce, tylko kąty proste, żadnych łuków

Albo w kształcie litery U, na dwóch nogach - w każdym razie musi być coś co kształtem się zgra i nie będzie się na plan pierwszy wybijać.
Tu ma być ogród :) 11:06, 19 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To może być ciekawe, nie wiem czy dobrze sobie to wyobrażam nawet

U mnie ma być kwadratowy ruszt ze stali nierdzewnej, jeszcze nie zamówiłam bo zastanawiałam się jakie wymiary powinien mieć i chciałam palenisko najpierw na żywo zobaczyć.
A na razie kupiłam kijki, bo też się przydadzą, w tym tygodniu klasa mojej córki przychodzi na ognisko (całe 9 osób sobie liczy z Panią ) to będą mieć frajdę jak każdy będzie sobie kiełbaskę piekł i jeszcze mnie mała męczy że mają być pieczone pianki marshmallow to też się kijki wykorzysta.

Wymyślam jeszcze w jaki sposób ten ruszt powiesić, bo klasyczne trójnogi nie wchodzą w grę, wyrysowałam sobie dwie wersje, albo jedna noga, albo dwie i jeszcze myślę - chłopak co ma mi to zrobić jeszcze ma sesję więc za jakiś tydzień dopiero by się za to wziął, jeszcze mam chwilę na ostateczną decyzję

Nie mogę znaleźć nigdzie w necie.. ja jak się zdecyduje to po głowie chodzi mi taki przenośny, nieużywany ląduje w gospodarczym... tylko ten mój to taki "krzykacz" więc nie wiem czy nie będzie za bardzo przykuwał uwagi i z czasem nie będzie mnie denerwował... jednak takie klasyczne w prostej formie zawsze się obronią Twój bardzo mi sie podoba

To dziewczyny będą miały frajdę... no mama pianki muszą być

Stojak z jednym ramieniem to taka "L" odwrócone na stałe wkopane w ziemię? Dobrze myślę?
Ogród z łezką II 11:05, 19 cze 2017

Do góry

rośliny niech zdrowo rosną
Początki mojego ogródka. 11:04, 19 cze 2017

Do góry
Aga napisał(a)

Aguś, co to za ciemne cudo z jasnymi kwiatami?

Ekstra to już wszystko wygląda
Ogród Cioci cz. 3 11:02, 19 cze 2017

Do góry

i poszła
Ogród z łezką II 11:01, 19 cze 2017

Do góry

Małymi kroczkami do celu... 10:59, 19 cze 2017

Do góry

Ależ cudne światło uchwyciłaś... magicznie...
Ogród w Cichym Dworku 10:57, 19 cze 2017

Do góry
U mnie jeszcze różności kwiatowych mało ale i kiedyś będzie wiecej

Ogrod stewardessy 10:56, 19 cze 2017

Do góry
W zeszlym tygodniu znalazlam w internecie ogloszenie o sprzedazy takiego cisa w formie drzewa.

Prawdziwa promocja - tylko 25 eur. Namowilam meza, pojechalismy go odebrac, z ledwoscia zapakowalismy do auta i tu pojawil sie problem: gdzie go wkopac. Przyznam szczerze, ze nie przypuszczalam, ze on bedzie mial az 2,20m. Po dluzszym zastanowieniu stwierdzilam , ze przearanzuje troche moj przedogrodek.
Juz od dluzszego czasu brakowalo mi w nim jakiegos drzewka. Myslalam raczej o akacji albo konie kulistym, ale ich wada jest to, ze traca liscie na zime. I w tym przypadku cis okazal sie najlepszym rozwiazaniem.

Tego samego dnia znajoma wyprzedawala rosliny ze swojego ogrodu i mialam mozliwosc odkupienia od niej bukszpanow za kwote 3 eur.

No i klops. Cis rosl wczesniej w mocno zacienionym miejscu a w moim przedogrodku ma pelne slonce praktycznie caly dzien. Juz wczoraj zauwazylam, ze mu taka szybka zmiana szkodzi. Kupilam 'Bitterslaz' (przepraszam, ale nie znam polskiej nazwy tego preparatu) i bede go ratowac.
Czy jest jeszcze jakis nsposob, zeby go uchronic przed sloncem? Dzisiaj, jak i przez nastepne kilka dni spodziewamy sie upalow po 30st.
Ogród w Cichym Dworku 10:54, 19 cze 2017

Do góry

Ogród w Cichym Dworku 10:53, 19 cze 2017

Do góry

Ogród Cioci cz. 3 10:52, 19 cze 2017

Do góry

Ogród z łezką II 10:51, 19 cze 2017

Do góry

Leoś miał święto- mizianie
Tu ma być ogród :) 10:47, 19 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Kiedyś w Mai widziałam palenisko "tubę" wysokie gdzieś z 1,40m ze stali nierdzewnej z wyciętami otworami na kiełbaski, przez co nie trzeba męczyć ręki - wystarczy oprzeć.... bardzo wpadło mi w oko.. myślę intensywnie nad nim

Podpory Twoje jakie mają wysokości... moje w anabelkach mają po 70cm jak pamiętam od podłoża, w tym roku hortki tak poszły, że chyba musiałabym zakupić wyższe...

To może być ciekawe, nie wiem czy dobrze sobie to wyobrażam nawet

U mnie ma być kwadratowy ruszt ze stali nierdzewnej, jeszcze nie zamówiłam bo zastanawiałam się jakie wymiary powinien mieć i chciałam palenisko najpierw na żywo zobaczyć.
A na razie kupiłam kijki, bo też się przydadzą, w tym tygodniu klasa mojej córki przychodzi na ognisko (całe 9 osób sobie liczy z Panią ) to będą mieć frajdę jak każdy będzie sobie kiełbaskę piekł i jeszcze mnie mała męczy że mają być pieczone pianki marshmallow to też się kijki wykorzysta.

Wymyślam jeszcze w jaki sposób ten ruszt powiesić, bo klasyczne trójnogi nie wchodzą w grę, wyrysowałam sobie dwie wersje, albo jedna noga, albo dwie i jeszcze myślę - chłopak co ma mi to zrobić jeszcze ma sesję więc za jakiś tydzień dopiero by się za to wziął, jeszcze mam chwilę na ostateczną decyzję

Moja glebo terapia 10:41, 19 cze 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Boróweczki

Ale duzo owocow maja

Moje pierwsze w życiu rozmnożone hortensje, na 60 patyczków z 15 nadal ma listki więc mam nadzieję, że może coś z nich będzie.
Nie wiem tylko co dalej z nimi robić?

Co robic? Wlozyc do doniczki, poczekac rok az sie pieknie rozrosnie i dawac w prezencie. Albo, opcja nr dwa, dac ogloszenie w internecie i sprzedawac.
Najwazniejsze, ze czesc sie przyjela.
Ja w tym roku tez sprobowalam ale jeszcze nie widac zadnych efektow.

Petunia/surfinia z nasion 10:20, 19 cze 2017

Do góry
Adaś - petunie nie powtarzają cech matecznych, stąd te kolory

Moje dzieciaki już dorosłe:

"Póki życie trwa..." 10:19, 19 cze 2017

Do góry
poniedziałek rano przed wyjściem do pracy ostatni rzut okiem z okna garażowego .....

Ogród Cioci cz. 3 10:18, 19 cze 2017

Do góry
Gosiu, fajnie było Was znowu widzieć, ale stanowczo za krótko!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies