Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Mary 18:10, 27 cze 2017

Piękne te sadzonki seslerii. Moje zeszłoroczne dopiero w tym roku tak wyglądają.

Obejrzałam sobie też jarzmianki. Czy ta Florence ma większe kwiaty?

Na większości zdjęć w internecie Florence ma lekko różowe kwiaty. U Ciebie one wyglądają białozielone.
mrokasia 18:12, 27 cze 2017

Kasia_CS napisał(a)
Kasiu-Mrokasiu

Grunt to znaleźć dobry motyw i napędzacz do działania

Ale fakty są takie, ze mam jeszcze nieposadzone rosliny

Ha, ja właśnie wróciłam do domu z 3 tawułkami. Żeby je posadzić najpierw muszę przesadzić szałwię, a żeby ją przesadzić to muszę jej zrobić miejsce...
Kasia_CS 09:42, 28 cze 2017

Mary napisał(a)
Piękne te sadzonki seslerii. Moje zeszłoroczne dopiero w tym roku tak wyglądają.

Obejrzałam sobie też jarzmianki. Czy ta Florence ma większe kwiaty?

Na większości zdjęć w internecie Florence ma lekko różowe kwiaty. U Ciebie one wyglądają białozielone.

Wiesz co, jaga tak żałuję, ze tylko tyle tej seslerii wzięłam, ale po ptokach..
A jarzmianka faktycznie jakas taka różowa. Pewnie moja dopiero się przebarwi-ten kwiatek dopiero otwarty lekko jest
Kasia_CS 09:53, 28 cze 2017

mrokasia napisał(a)

Ha, ja właśnie wróciłam do domu z 3 tawułkami. Żeby je posadzić najpierw muszę przesadzić szałwię, a żeby ją przesadzić to muszę jej zrobić miejsce...

Ja muszę przearanzowac taką mini rabatkę przy samym wyjściu do ogródka.. wkurza mnie, bo po tulipanach teraz pusta jest, floksy szydlaste takie kostropate, wrzosy takie mizerne... w ogóle niereprezentatywna taka. Więc czeka mnie przesadzanie i chyba wykopki cebul tulipanów, bo są tam porozrzucane.
Toszka 09:59, 28 cze 2017

a udało ci się już wszystko posadzić? Bo u mnie nastąpił nagły zwrot akcji i rośliny stoją i czekają Dobrze, że porządnie popadało, to chociaż wszystko podlane.
Kasia_CS 10:09, 28 cze 2017

Kochana, niestety... pierwszego dnia udało mi się porozsadzać stipę, część traw dalam na całej długości brzegu rabaty i fajnie to wygląda Resztę zabezpieczylam w donicach, podosypywalam ziemi i popodlewalam. Hosty siedzą już w ziemi. Reszta wymaga mega przemyślenia co do miejsca. A dziś samo się podlewa

Wczoraj rzutem na taśmę tuję przystrzyglam jeszcze
Kasia_CS 10:13, 28 cze 2017

Ale właśnie jak wykopie te tulipany, to chyba tam pojdzie trawka kolejna i kulkowisko chyba zrobię
Kasia_CS 21:52, 29 cze 2017

No dobra, czas coś wrzucić

Hortensjowy postęp
23.06

29.06

Anabelka i ogrodówka

Anabelka i Ascot - ostatnio moja różana ulubienica

Kasia_CS 22:03, 29 cze 2017

Rdest pokrewny, czeka na wsadzenie do ziemi I Rozchodnik Picolette kupiony trochę w ciemno ze względu na ciekawy kolor liści ( i też czeka na wsadzenie jeszcze nie wiem gdzie )

Żurawka fioletowa - od dawna szukałam fioletowej żurawki, której odcień to byłoby to i znalazłam w końcu na żywo. Obok tawułka z kapersu

A to zaczątek rabaty szałwia + sesleria jesienna - zestawienie podpatrzone u Lindsay o ile dobrze pamiętam O moja upragniona rutewka wreszcie zagościła w ogródku..

Kasia_CS 22:06, 29 cze 2017

A ta rabata czeka na zrobienie, bo została poszerzona i chciałabym rozsadzić to, co obecnie na niej rośnie i dorzucić nieco zakupów i roślinnych podarunków