Napisałam kilka obszernych artykułów na ten temat z masą zdjęć, wątek przenoszę do architektury ogrodowej. Szkoda, że tak mało zaglądacie na stronę główną
Constance Spry już przekwita, Geoff Hamilton (krótko kwitnie i kwiaty namakają w deszczu, Winchester też przekwita. Ale pozostałe cieszą jeszcze i pachną cudownie.
W tym kolorze jest np, Munstead Wood, Gospel, 'Johann Wolfgang von Goethe', 'Falstaff', 'Cardinal de Richelieu'. Wszystkie mam, a nawet więcej w tym kolorze.
Inne: Darcey Bussell, Sissinghurst Castle, Nuits de Young,
Alain Blanchard, Charles de Mills.
Czy to możliwe, aby po zbyt głębokim wkopaniu krzew reagował dopiero po upływie 8-9 lat? Danusiu, czy na tych zdjęciach dopatrzyłaś się oznak zgnilizny? Zdaję sobie sprawę, że postawić "diagnozę" na podstawie zdjęć nie jet łatwo, ale na podstawie zebranych (skromnych) informacji, co Ty byś obstawiła? Przepraszam za dociekliwość, ale chciałabym mieć pewność, że dla mojego krzewu naprawdę nic nie mogę już zrobić.
Nie potrafię jednoznacznie stwierdzić czy te wycieki, o których wspomniał Przemek to faktycznie wycieki, czy efekt dzisiejszego deszczu. Mierzyłam pień, po obwodzie ma 48 cm zbyt cienki? Spękanej kory jak na zdjęciach przesłanych przez Danusię nie widziałam.