Iwonko czy na obwódce masz trzmielinę, jeśli tak to jak gęsto ją sadziłaś?
PS. ogród piękny, czosnki jako gwiazdory Twojego ogrodu, mnie bardzo podoba sie jasnota
U nas drobny deszczyk od rana , to nic , ze wczoraj pół wieczoru podlewałam Codziennie biegam zobaczyć czy coś wiecej sie rozwineło , ale narazie cisza .
Iwona ta jarzmianka to Moulin Rouge , ona jest najbardziej kompaktowa i najszybciej zakwita, pozostałe dopiero zaczynają .
Piszesz o skrzyżowaniu ścieżek czy o tle, na końcu?
Ja dookoła donicy mam placyk w kształcie kwadratu, specjalnie go ułożyłam z myślą o manewrach z taczką, możliwe, że jeszcze go powiększę.
Co rośnie na końcu osi widokowej, w tym tumanie światła? Może wystarczy rozpiąć na siatce i ciekawie uformować cięciem?
Chciałabym wam pokazać pewną ciekawostkę. Żurawka Berry Smoothie. W ubiegłym roku miałam ją posadzoną w kompletnym cieniu. Wyglądała jak dla mnie koszmarnie. Ciemne toto i nijakie.
W tym roku zmieniła miejsce na słoneczne. Nieprawdopodobna jak dla mnie zmiana w kolorze wybarwienia. Na plus.
Według mnie jest to świerk pospolity barryi. Drzewko ma pewnie 30-40 lat. Mam u siebie 7 letni egzemplarz i ma ok 60-70 cm wysokości.
Jest sporo odmian podobnych.
---------------------------------------------------------------------------
Poproszę o identyfikacje moich drzewek. Myślę że to żywotnik olbrzymi ale nie znam odmiany.