Moja ukochana róża- pięknie pachnie, fajne kwiaty i na dodatek kwitnie całe lato
Tą też lubię choć jeszcze mała- nie wiem czy ostatnio miała jakigoś stresa czy co ale wszystkie pąki zaczęły przekrzywiać się w jedną stronę a teraz się prostują
Pięknie pachnie- już przestałem żałować że kupiłem czerwoną
Cudowne miejsce.
Mam pytanie o poziomki. Masz już jakieś doświadczenia w takiej uprawie, tzn. w donicy? Pytam bo skusiłam się na kilka kępek poziomki i kombinuję właśnie nad uprawą w donicy. W jaką ziemię sadziłaś? Duża ta donica?
Tego Morsdaga mam od zeszlego roku i ona kwitnie do pierwszych przymrozkow. Mam kilka egzemplarzy bo sa bardzo tanie. Zaplacilam za nie 3 euro. Praktycznie caly czas pokryta jest pieknymi kwiatami. Na wiosne trzeba ja mocno przyciac ale jak widac odwzajemnia sie pieknymi kolorami. Nie jest jakos bardzo wymagajaca. Zreszta ja nigdy nie przesadzam z 'troskliwoscia'. Nawet specjalnej ziemi moim roza nie dosypuje. Wykonuje tylko podstawowe czynnosci jak nawozenie czy spryskiwanie a rosna jak po narkotykach.
Tu podobna gleba sama w sobie jest dobra.
Tak wygladal jeden z moich Morsgadow we wrzesniu zeszlego roku:
I tak caly czas.
A co do Leonarda da Vinci to dostalam ja w prezencie i to jej pierwsze lato u mnie, wiec nie moge powiedziec czy kwitnie dlugo.
OK dziękuje trochę poszukałem i znalazłem "Późne, majowe przymrozki silnie uszkodziły młode przyrosty drzew. Na szczęście choiny dość dobrze się regenerują i szybko wypuszczają świeże przyrosty. Aby roślina szybciej wróciła do ładnego wyglądu, uszkodzone przez mróz końcówki pędów można delikatnie usunąć"
Nie mogę u Ciebie zdjęcia tych czosnków znaleźć, zauważyłam że jak czasem w sklepie jest samoobsługa to jest prawie pewne że cebulki będą pomylone bo już nie raz widziałam jak ktoś z jednego pudełka bierze a do innego odkłada.
Aganiu musisz jakiegoś pancernego clematisa sobie posadzić np. takiego jak mandżurski, Ernest Markham, Viola lub Polish Spirit .
Blue Light pięknie kwitnie ale kilka już mi podeschło , nie wyrabiam się z robotą i z podlewaniem też.
Myśl, myśl piękne są rutewki, mnie najbardziej zachwyca ta Delavaya ale ta orlikolistna Black Stockings też wymiata .