Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka na Dębowym Lesie 18:55, 31 lip 2018

Do góry
Adela napisał(a)

Nie musialabyś, bo czytałam, źe lilie drzewiaste osiągają wysokość ok 2 - 2,5 m

2,5 metra? ja się w tej materii ogrodowej nigdy chyba nie douczęnie jest proste to ogrodniczkowanie.
Aniu czy ta limonkowa jeżówka zimuje Ci bez problemów bo te odmianowe podobno potrafią ginąć a ja już drugi sezon do niej wzdycham w trawach mi się bardzo widzi ta panienka
Moja działka na Dębowym Lesie 16:36, 31 lip 2018

Do góry
Też podoba mi się zdjęcie z kosmosami
Lilie piękne, i jeżówki też, i przetacznik... tyle cudów u Ciebie

Najlepszego Aniu
Kwiatowo 07:19, 31 lip 2018

Do góry
Piękne kwiatowo u Ciebie. Również uwielbiam lilie, róże i inne piękności np floksy i jeżówki
Pozdrawiam z Trójmiasta
Kwiatowo 23:54, 30 lip 2018

Do góry

ładna ta pierwsza Dalia
I lilie piękne.Sadzisz je kilka stuk ?
Różyczka te ładnie i rozkwitła. ciekawa jestem, o tam jeszcze masz ??
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:45, 30 lip 2018

Do góry
popcorn napisał(a)
wow jakie lilie! i wszystko!

Lili zdecydowanie chcę więcej
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:41, 30 lip 2018

Do góry
wow jakie lilie! i wszystko!
Moja działka na Dębowym Lesie 22:57, 30 lip 2018

Do góry
Adela napisał(a)

Nie musiałabyś, bo czytałam, źe lilie drzewiaste osiągają wysokość ok 2 - 2,5 m

Tak te czytałam. Moje takie wysokie nie są, ok, 1,2 -1,5.
Aby wyższe może urosły, trzeba im lepszej ziemi i większego chyba nawożenia

Pszczelarnia 21:42, 30 lip 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
ech cobyś nie pokazała jest świetne

o tojadzie kiedys czytałam jakos sie nie skusiłam lae jak wide teraz ten jego kolor...echhh pokusy

jak długo u ciebie kwitnie? ...kiedy zaczyna? ...kiedy kończy?

no i ten rdest ...szybki jest? bo mam ten niski zadarniajacy i rośnie jak szalony a kupiłam 2-3 lata lemu raptem jedna tyci sadzonke

Justyno, z Twoich ust takie słowa to jak order!

Tojady to lipcowe rośliny (połowa lipca). Kwitną na pewno 3 tygodnie ale lubią wodę i lekki cień, ja swoje dolewam.

Rdest też u mnie w połowie lipca i kwitnie chyba miesiąc, może dłużej. Teraz jest oblepiony przez pszczoły.

Ale białe lilie to lekka pomyłka kolorystyczna . Mus wysadzić.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:15, 30 lip 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ewo moi znajomi mówią, że ja jak coś zobaczę, to już widzę coś czego jeszcze nie ma, a może z tego powstać. Ostatnio w dniu 18 urodzin kuzyna zadzwoniła jego mama, czy mogłabym zrobić na stół małe bukieciki z kwiatków z mojego ogródka. Przeszłam przez ogródek, a tu gipsówka już przekwitła, jeżówki spełzły od słońca, żółta kolorystyka raczej nie wchodziła w grę, lilie kończą swoje kwitnienie. No i masz niby tyle kwiecia, a 3 bukiecików nie ma z czego zrobić. No ale poradziłam sobie i powstało coś takiego.

Super sobie poradziłaś ale jak patrzę na te zdjęcia to trudno sobie wyobrazić,że nie było z czego tych bukietów zrobić u Ciebie zawsze mnóstwo pięknego kwiecia w ogrodzie.
Biała rutewka mnie zaintrygowała mocno.
Moja działka na Dębowym Lesie 20:10, 30 lip 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Aniu, wpadłam aby podziwiać twoje lilie. Ogromniaste i piękne. Gratulacje. Pozdrawiam.

Basiu , dziękuję. bardo lubię lilie .Jeszcze kilka ma pączki
Ale inne roślinki te cieszą

Moja działka na Dębowym Lesie 16:43, 30 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

I ja lubię lilie
Niestety jęczmień grzywiasty to jednoroczna roślinka
zawsze gipsówkę po przekwitnieniu ścinałam.W tym roku jej nie ścięłam, bo chciałaś i ty i jeszcze ktoś nasionka.Ale przyznam,ze nie zaglądałam do niej, czy ju ma te nasionka zawiązane, czy nie.

]

Ta zwykła gipsówka zaczyna zawiązywać nasionka, myślę, że i ta różowa w najbliższym czasie powinna mieć nasionka. Ja tak trochę dyplomatycznie się o nią dopytuję, żebyś pamiętała i nie ścięła gałązek.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:12, 30 lip 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Ten zakątek z motylkami jest uroczy Podziwiam pomysły i ich wykonanie Piękne są Twoje bukiety - umiesz wszystko wykorzystać, nawet makówki
Ewo moi znajomi mówią, że ja jak coś zobaczę, to już widzę coś czego jeszcze nie ma, a może z tego powstać. Ostatnio w dniu 18 urodzin kuzyna zadzwoniła jego mama, czy mogłabym zrobić na stół małe bukieciki z kwiatków z mojego ogródka. Przeszłam przez ogródek, a tu gipsówka już przekwitła, jeżówki spełzły od słońca, żółta kolorystyka raczej nie wchodziła w grę, lilie kończą swoje kwitnienie. No i masz niby tyle kwiecia, a 3 bukiecików nie ma z czego zrobić. No ale poradziłam sobie i powstało coś takiego.

Moja działka na Dębowym Lesie 16:11, 30 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Kilka tak, ale które to ju są.To i nie powiem,o znaczników obok nich nie stawiam

Nie musialabyś, bo czytałam, źe lilie drzewiaste osiągają wysokość ok 2 - 2,5 m
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:10, 30 lip 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Śliczne te lilie z rutewką. Mi chyba je coś zjadło, bo niestety tych w tym roku nie mam, a szkoda, bo mają śliczny wygląd i zapach. Chyba trzeba sadzić je jednak i u mnie w donicach.
Agnieszko to są chyba lilie orientalne, a one kiepsko zimują w gruncie. Ja je okryłam grubą warstwą próchnicznej ziemi z lasu i gałązkami sosnowymi, którą później wymieszałam z moim piaskiem. Jak widać pięknie przezimowały.

Moja działka na Dębowym Lesie 14:28, 30 lip 2018

Do góry
Aniu, wpadłam aby podziwiać twoje lilie. Ogromniaste i piękne. Gratulacje. Pozdrawiam.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:44, 29 lip 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
o wow! te ostatnie lilie to dosłownie świecą i biją po oczach! Świetne są.

nie wiedziałam że owies jest też ozdobny. ja tylko znam jako zboże.

Lilie rożne lubię. Teraz kwitną i te o pięknie pachną
Ten jęczmień grzywiasty jest jednoroczny

Moja działka na Dębowym Lesie 22:41, 29 lip 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Lilie podziwiam, sama mam ich bardzo dużo i cieszę się ich urokiem jak dziecko. Zaintrygowała mnie ta trawka, czy ona jest wieloletnia? I jeszcze pytanie o gipsówkę pełną różową, czy zawiązała nasionka? Przypominam się

I ja lubię lilie
Niestety jęczmień grzywiasty to jednoroczna roślinka
zawsze gipsówkę po przekwitnieniu ścinałam.W tym roku jej nie ścięłam, bo chciałaś i ty i jeszcze ktoś nasionka.Ale przyznam,ze nie zaglądałam do niej, czy ju ma te nasionka zawiązane, czy nie.

Tunbergia

Moja działka na Dębowym Lesie 22:34, 29 lip 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Róże cudne, lilie urocze, wszystko wymuskane . Dużo różnych dodatków tworzących zgraną całość.
Pozdrawiam gorąco

Diękuję Agatko

Hosty jeszcze

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:05, 29 lip 2018

Do góry
Śliczne te lilie z rutewką. Mi chyba je coś zjadło, bo niestety tych w tym roku nie mam, a szkoda, bo mają śliczny wygląd i zapach. Chyba trzeba sadzić je jednak i u mnie w donicach.
Moja działka na Dębowym Lesie 20:10, 29 lip 2018

Do góry
o wow! te ostatnie lilie to dosłownie świecą i biją po oczach! Świetne są.

nie wiedziałam że owies jest też ozdobny. ja tylko znam jako zboże.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies