Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 16:22, 30 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jakie eteryczne te motylki Z czego one? Sama robiłaś?
Motylki kupiłam dwa lata temu, w ubiegłym roku siedziały na pniu świerka obrośniętego bluszczem. W tym roku delikatnie wirują zawieszone na żyłce pod gałęziami świerków. One wyglądają jak z jakiegoś tworzywa , ale nie wiem z czego są zrobione. Kupione w kwiaciarni, w której są różne dekoracje.

sylwia_slomc... 16:32, 30 lip 2018

Rodzinka jeży też świetna Bukieciki jak zawsze pierwsza klasa
Waclaw 21:14, 30 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
No wiesz pokazuję tylko to co jakoś wygląda. Też bym poleniła się, ale mimo upału muszę wzmacniać moje mizerne mięśnie. Dzięki za miłe słowa.

Ech! jak pięknie.
Fajne zdjęcia robisz Dorotko, ale to już chyba Ci mówiłem
Aneta1309 21:15, 30 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Ewo moi znajomi mówią, że ja jak coś zobaczę, to już widzę coś czego jeszcze nie ma, a może z tego powstać. Ostatnio w dniu 18 urodzin kuzyna zadzwoniła jego mama, czy mogłabym zrobić na stół małe bukieciki z kwiatków z mojego ogródka. Przeszłam przez ogródek, a tu gipsówka już przekwitła, jeżówki spełzły od słońca, żółta kolorystyka raczej nie wchodziła w grę, lilie kończą swoje kwitnienie. No i masz niby tyle kwiecia, a 3 bukiecików nie ma z czego zrobić. No ale poradziłam sobie i powstało coś takiego.

Super sobie poradziłaś ale jak patrzę na te zdjęcia to trudno sobie wyobrazić,że nie było z czego tych bukietów zrobić u Ciebie zawsze mnóstwo pięknego kwiecia w ogrodzie.
Biała rutewka mnie zaintrygowała mocno.
Katkak 21:59, 30 lip 2018

Jesteś niezrównana
Dorota123 13:00, 31 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Rodzinka jeży też świetna Bukieciki jak zawsze pierwsza klasa
Dziękuję, jeże wędrują po całym ogródku jak tylko przyjedzie wnuk. Bukieciki dziękują

Dorota123 13:07, 31 lip 2018

Waclaw napisał(a)

Ech! jak pięknie.
Fajne zdjęcia robisz Dorotko, ale to już chyba Ci mówiłem
Dziękuję zaraz po ogródku fotografowanie to moja druga pasja, więc kombinuję i staram się.Szkoda, ze u nas nie ma kursów w tym kierunku, a może są tylko nigdy się tym dokładniej nie zainteresowałam.

Dorota123 13:19, 31 lip 2018

Aneta1309 napisał(a)

Super sobie poradziłaś ale jak patrzę na te zdjęcia to trudno sobie wyobrazić,że nie było z czego tych bukietów zrobić u Ciebie zawsze mnóstwo pięknego kwiecia w ogrodzie.
Biała rutewka mnie zaintrygowała mocno.
Biała rutewka świetnie komponuje się ze wszystkimi kwiatkami, tyle, że u mnie kiepsko przyrasta, a w tym roku bałam się po zimie że w ogóle zanikła. Całe szczęście jest. Tą drugą chyba źle posadziłam, bo nie umiem jej tak dobrze wyeksponować. Ta biała jest pochylona przez wiatr i dlatego tak ładnie zgrała się z liliami. Normalnie to ona jest wysoka ok. 180 cm, ale ukwiecona od dołu do góry.
Wtedy na prawdę jakieś strasznie wymęczone te moje kwiatki były przez upał, te co urwałam rosły w cieniu pod drzewami.

Dorota123 13:24, 31 lip 2018

Katkak napisał(a)
Jesteś niezrównana
Przyganiał kocioł garczkowi.

asiak 13:52, 31 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję zaraz po ogródku fotografowanie to moja druga pasja, więc kombinuję i staram się.Szkoda, ze u nas nie ma kursów w tym kierunku, a może są tylko nigdy się tym dokładniej nie zainteresowałam.

Dorotko, u mnie taka sama sytuacja Bardzo lubię robić zdjęcia, a nie potrafię (tu piszę o sobie ) Nie ma mnie kto nauczyć. A sama nie potrafię dojść, co do czego i tak pstrykam tylko na automacie