Musiałam sobie uwiecznić 3 dni harówki hahahahahaha
ścięte żywopłoty (zostały mi tylko graby jakieś 100 m dł )
i skoszona trawka, która z bliska niestety wygląda już tragicznie, ale po skoszeniu i na zdjęciach jest jeszcze do przyjęcia
Leoś dogonił kwiaty na rabacie, piwonie przekwitaja on zaczyna
Makusia – KRISTAL naprawdę jest przepiękną różą, w pełni kwitnienia po prostu obsypana jest kremowymi kwiatami.
Zdjęcie w tamtego roku - kwiaty już trochę w fazie przekwitania
Margerytka40 – cudny jest ten powojnik…zastanawiam się czy go nie kupić. Ale gdzie jak go posadzę?
Margarete – no fakt !!! Gdyby nie Ty to bym nie miała takiej piękności u siebie w ogrodzie. To śliczna róża, a tak mało popularna w ogrodach i raczej rzadko dostępna w sprzedaży…ciekawe dlaczego???
Karol je zrobiłKamienie są jasne, bo w szkółce nie było ciemniejszych.
Piwo zawsze możemy wypićU mnie czy u Ciebie?
Naparstnice mam z ogrodowiska. Przyjeżdżaj, będziemy wąchać inne róże
Nasza różyczka pięknie kwitnie i ma dużo pączków.
Dla Ciebie ta nasza różyczka.
W glinie rośnie wyższa, bardziej się wykłada.. ale kocimiętka rośnie we wszystkim i wszędzie..
Skasowałam sobie zdublowane foldery.. i niestety nie wszytko było zdublowane.. straciłam dużo skatalogowanych roślin...
oczko jest 4 na 10 tylko tego nie widać bo całe zarosło całe roślinami
Jakoś specjalnie nim się nie zajmuje jedynie na wiosnę wytnę suche roślniy i na wiosnę podnawożę i tyle
Czosnkami dość krótko się cieszyłam już zawiązały i są zielone
Czy to normalna wielkość liści Irysków? Wszyscy mnie pytają co za trawkę mam w bukszpanach
Ostatnim przekwitniętym tulipanom dziś obcięłam główki Jak długo zostawiacie liście? Bo moje jeszcze całkiem zielone.
Zakwitły kosaćce mieczolistne. Mam dwie kępki. Nie kwitną zbyt długo.
Rozwija się róża Souvenir du dr Jamain. Rośnie pod jabłonką ozdobna na rabacie studziennej w towarzystwie białych okrywowych. Najładniej wygląda w pochmurne dni. W słońcu nie widać głębi jej koloru.
Rozrastają się zioła: melisa, mięta, lubczyk, kwitnie tymianek. Za nimi dorasta wieloletni szczypiorek i pietruszka naciowa. Bazylię mam wsadzoną z boku truskawek.
Zrobiłam dzisiaj porządki na półksiężycu z różami. Ścięłam kwiatostany kostrzewom. Do wnętrza rabaty już nie można się dostać. Zakwitła firletka omszona. Do twarzy jej z goździkiem i stipą.