Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 23:22, 31 maj 2017

Do góry
Z ogródka na wsi 23:21, 31 maj 2017

Do góry
No to wszystkiego najlepszego na boskich ścieżkach!

Na różyczki Twoje poczekamy, a z uwagi na Twoje święto to ode mnie różyczkę dostaniesz. I niech Ci się wiedzie w życiu!

Ogródek Iwony II 23:17, 31 maj 2017

Do góry

Tu mi się podoba, lubię takie szerokie ujęcia. A z czego masz ten boski żywopłot na końcu?
Gunnera - parzeplin 23:15, 31 maj 2017

Do góry

moja 2 latka

https://youtu.be/NB5jOYnv4D0
Moja działka na Dębowym Lesie 23:14, 31 maj 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Zachwycająca porcja zdjęć

A nie lubisz zdjątek ??

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:14, 31 maj 2017

Do góry
mira napisał(a)

Ale się stęskniłem za twoimi zdjęciami Wszystko piękne , zresztą jak zawsze - tak bym mógł oglądać zdjęcia z twojego ogrodu i oglądać i oglądać...

Ps.
Co do tego zdjęcia- ty masz taki fajny styl łączenia roślin żeby wyglądało jednocześnie naturalnie ale i szykownie, barwnie no i no po prostu fantastycznie
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:14, 31 maj 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Zadziwiająco trafnie, jest to uniwersalny przekaz. Powinnam się jeszcze wiele od Twojej Swatowej nauczyć. Azalie pod magnolią zadziałały na moją wyobraźnię.

"Ogród mądrzej prowadzony" - chyba nie bardzo.
Do zobaczenia.

Będę u Doroty chyba jeszcze w czerwcu to sfocę ten zagajnik azaliowy choć już nie będzie kwitł - wiem że jak wszędzie kwitnienie było mniejsze w tym roku - chodzi o azalie

Ogród bardzo mądrze prowadzony teraz już wiem na pewno i biorę przykład.

U mnie nadal hurtownia materiałów budowlanych a klon świeci i ma to gdzieś - ja też kiedyś te kupy znikną.

jedno z zadań zrealizowane, stoi pergola a posadzone przy niej rośliny rosną - czy dobrze wybrałam nie wiem choć w ostatnim odcinku Mai pokazana jest akebia jak tworzy piękne firanki na pergoli więc może i u mnie tak będzie

Ogród z wilkiem zamkn. 23:12, 31 maj 2017

Do góry

Do sadu doszły 2 czereśnie
Zabraklo ziemi do jednej skrzyni weszło
12 - 80 l workôw, a nasionka czekajà

Moja działka na Dębowym Lesie 23:09, 31 maj 2017

Do góry
Mira104 napisał(a)
Robisz tak śliczne zdjęcia, że wcale się nie dziwię , że Ci je kradną

Miruś, oj dzięki.Wolę kulturalne dogadywanie się niż kradzieże zdjęć

Moja hortensja Dębolistna ma paki kwiatowe!!
Pierwszy raz.Mam ja 3 lata.I ani razu nie zakwitła jeszcze.Ciekawa jestem jaka będzie tz, jakie jej kwiatuszki

Ogródek Iwony II 23:09, 31 maj 2017

Do góry
Wymarzony sielankowy ogród..... 23:09, 31 maj 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)

Ja ciebeieee... ale czysta biel - jakby były wyprane w wizirze

Piękne
Ogródek Iwony II 23:09, 31 maj 2017

Do góry

Ogródek Iwony II 23:08, 31 maj 2017

Do góry
Dziś wieje, że głowę może urwać, więc nie wychodziłam do ogrodu.
Wstawię kilka fotek, bo za chwilę będą nieaktualne, hi, hi
21 maja - rhododendron Catawbiense zaczyna

24 maja

Za nim reszta: Nova Zembla i Pearce`s American Beauty'

Ukojenie 23:07, 31 maj 2017

Do góry
zoja napisał(a)

Ty mi tylko nie mów że eM widząc takie coź zza okna nadal sądzi że tuje i trawnik byłyby lepsze Super widok - a te bambusowe patyki też fajne- nie dość że coś tam można podwiązać to są jeszcze taką pionową ozdobą
Moja działka na Dębowym Lesie 23:07, 31 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Czerwona azalia mnie zachwyca

Aniu lilie u mnie bardzo słabo rosną. Te kupione w zeszłym roku to mało które wzeszły. Myślałam, że może w tym roku cebule się odrodzą i wzejdą, ale jednak nie.
Te, które kupiłam w tym roku też bardzoooo słabo.
Tyle pięknych odmian posadziłam, a chyba tylko trzy marne wzeszły

Ja też tą ognistą azalkę uwielbiam.I ten czas jka ona kwitnie w ogrodzie
Hmm, nie mam pojęcia co jest przyczyną ,że tak źle ci lilie wychodzą.
Czyli, co gleba zła??A zobacz w to miejsce posadzenia?Czy cebule całe ??Może inne miejsca trzba im dać ??Oczywiście nie teraz już na jesień.Ale jdną można sprawdzić
U mnie wszystkie powychodziły.Nawet posadziłam nowe kupione na wyprzedaży 2 tygodnie temu i też rośną już , spore są

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:05, 31 maj 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Miro, z zachwytem oglądam twoje fotki - zarówno te z Twojego ogrodu, jak i z wyjazdów. Piszesz o uzupelnianiu rabat krzewami? Hmm, to chyba dobry kierunek, choć z dużymi krzewami też kłopot, bo trzeba je odpowiednio przycinać. Perowskia jest piękna, sadź ją, tylko pamiętaj, że ona późno odbija i wiosną są puste place (jak u mnie, hi).
Ściskam mocno

Agnieszko bardzo dziękuję

akurat mam takie sobie teraz te fotki bo ostatnio się nie przykładam - dzięki za doping

Perowskę mam już kilka lat chyba się mi wyradza nie wiem jak odmłodzić - jutro zajrzę do niej

krzewy są też małe a że kłopot ....a z czym nie jest

ja mam sporo tawuł i bardzo je lubię najbardziej tawułę anthony waterer a ostatnio nabyłam i polubiłam japońską 'Macrophylla' i posadziłam na przedpłociu

w czasie ostatniego wyjazdu w ramach wprowadzania krzewów nabyłam tawułę japońską superstar i żylistka Strawberry Fields - jeszcze nabierają mocy i czekam aż zakwitną

a teraz łapię ostatnie kwitnienie azalii - szybko to upalne słonko się z nimi rozprawiło

zatrzymać tę zieleń...chciało by się

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:05, 31 maj 2017

Do góry
Sobie wybrałaś piękny czas na zajrzenie, ostatnie godziny maja

mira napisał(a)
piwonia za chwilkę się rozwinie, pozostałe piwonie nie zakwitną chyba są za nisko posadzone a te co miały pączki zatrzymały się im i są takie małe kuleczki i nie zakwitną nie wiem co to

Mam podobny problem, chodzę i główkuję. Kilka piwonii, które kwitły niezawodnie i coraz obficiej, w odwrocie. Może wpływ tych chłodów wiosennych? Patrzę po stanowiskach, w zacisznych miejscach bez zmian. Może brak nawożenia, albo zbyt kwaśno? A małe, zatrzymane pączki to może być grzyb.
Dzielone i przesadzane nie zakwitną, pomimo, z rozpędu wytworzonych pąków Będą za rok
I u mnie miłość do orlików rozkwita.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:04, 31 maj 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ale fioletowy wariat no się rozszalał i teraz czaruje
Sezon 2017 u Hanusi 23:03, 31 maj 2017

Do góry
Tak, Violu, bardzo lubię prace w ogródku, i mam nadzieję, że odrobina czasu na lenistwo w nim też się znajdzie. Dziś podwiązywałam pomidory, nie spiesząc się, siedząc na stołku. Już zaczęły kwitnąć, czyli jest szansa na owoce!

Jutro jeszcze ma być wiatrowa pogoda, zostanę więc w domu, a dziś już wszystkim gościom mówię obrej nocy!

Ogrodowe kreacje 23:02, 31 maj 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)

Piękny jest- absolutnie w moim typieI z tym bluszczem z tyłu fajnie współgra
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies