Ale się stęskniłem za twoimi zdjęciami Wszystko piękne , zresztą jak zawsze - tak bym mógł oglądać zdjęcia z twojego ogrodu i oglądać i oglądać...
Ps.
Co do tego zdjęcia- ty masz taki fajny styl łączenia roślin żeby wyglądało jednocześnie naturalnie ale i szykownie, barwnie no i no po prostu fantastycznie
Będę u Doroty chyba jeszcze w czerwcu to sfocę ten zagajnik azaliowy choć już nie będzie kwitł - wiem że jak wszędzie kwitnienie było mniejsze w tym roku - chodzi o azalie
Ogród bardzo mądrze prowadzony teraz już wiem na pewno i biorę przykład.
U mnie nadal hurtownia materiałów budowlanych a klon świeci i ma to gdzieś - ja też kiedyś te kupy znikną.
jedno z zadań zrealizowane, stoi pergola a posadzone przy niej rośliny rosną - czy dobrze wybrałam nie wiem choć w ostatnim odcinku Mai pokazana jest akebia jak tworzy piękne firanki na pergoli więc może i u mnie tak będzie
Miruś, oj dzięki.Wolę kulturalne dogadywanie się niż kradzieże zdjęć
Moja hortensja Dębolistna ma paki kwiatowe!!
Pierwszy raz.Mam ja 3 lata.I ani razu nie zakwitła jeszcze.Ciekawa jestem jaka będzie tz, jakie jej kwiatuszki
Dziś wieje, że głowę może urwać, więc nie wychodziłam do ogrodu.
Wstawię kilka fotek, bo za chwilę będą nieaktualne, hi, hi
21 maja - rhododendron Catawbiense zaczyna
24 maja
Za nim reszta: Nova Zembla i Pearce`s American Beauty'
Ty mi tylko nie mów że eM widząc takie coź zza okna nadal sądzi że tuje i trawnik byłyby lepsze Super widok - a te bambusowe patyki też fajne- nie dość że coś tam można podwiązać to są jeszcze taką pionową ozdobą
Ja też tą ognistą azalkę uwielbiam.I ten czas jka ona kwitnie w ogrodzie
Hmm, nie mam pojęcia co jest przyczyną ,że tak źle ci lilie wychodzą.
Czyli, co gleba zła??A zobacz w to miejsce posadzenia?Czy cebule całe ??Może inne miejsca trzba im dać ??Oczywiście nie teraz już na jesień.Ale jdną można sprawdzić
U mnie wszystkie powychodziły.Nawet posadziłam nowe kupione na wyprzedaży 2 tygodnie temu i też rośną już , spore są
akurat mam takie sobie teraz te fotki bo ostatnio się nie przykładam - dzięki za doping
Perowskę mam już kilka lat chyba się mi wyradza nie wiem jak odmłodzić - jutro zajrzę do niej
krzewy są też małe a że kłopot ....a z czym nie jest
ja mam sporo tawuł i bardzo je lubię najbardziej tawułę anthony waterer a ostatnio nabyłam i polubiłam japońską 'Macrophylla' i posadziłam na przedpłociu
w czasie ostatniego wyjazdu w ramach wprowadzania krzewów nabyłam tawułę japońską superstar i żylistka Strawberry Fields - jeszcze nabierają mocy i czekam aż zakwitną
a teraz łapię ostatnie kwitnienie azalii - szybko to upalne słonko się z nimi rozprawiło
Sobie wybrałaś piękny czas na zajrzenie, ostatnie godziny maja
Mam podobny problem, chodzę i główkuję. Kilka piwonii, które kwitły niezawodnie i coraz obficiej, w odwrocie. Może wpływ tych chłodów wiosennych? Patrzę po stanowiskach, w zacisznych miejscach bez zmian. Może brak nawożenia, albo zbyt kwaśno? A małe, zatrzymane pączki to może być grzyb.
Dzielone i przesadzane nie zakwitną, pomimo, z rozpędu wytworzonych pąków Będą za rok
I u mnie miłość do orlików rozkwita.
Tak, Violu, bardzo lubię prace w ogródku, i mam nadzieję, że odrobina czasu na lenistwo w nim też się znajdzie. Dziś podwiązywałam pomidory, nie spiesząc się, siedząc na stołku. Już zaczęły kwitnąć, czyli jest szansa na owoce!
Jutro jeszcze ma być wiatrowa pogoda, zostanę więc w domu, a dziś już wszystkim gościom mówię obrej nocy!