Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 21:13, 31 maj 2017

Do góry
Ewuniu irysy od Ciebie cuuudne
Ogródek podwórkowy 21:12, 31 maj 2017

Do góry
Pora pokazać ogród po ostatnich zmianach. Z zaogródka wyleciał skalniak, który miał być tylko na chwilę, a przetrwał 2 lata. Zamiast niego ułożyliśmy niski murek.

Ogród z uśmiechem 21:12, 31 maj 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
[img

ostróżki tylko patrzeć jak rozkwitną Mają coś za blade liście, powinnam chyba sypnąć azofoskę

To chyba jakaś granatowa ostróżka
Historia z ptaszkiem siekawa,spisałas się
Odnośnie azofoski,można ją sypać kiedykolwiek ?
Kupiłam worek na wiosnę,ale nie zdązyłam rozsypać.
Wyczytałam na opakowaniu,że się ją stosuje przed sadzeniem i nie wiem czy mogę teraz,czy nie
Na zielonej... trawce :) 21:11, 31 maj 2017

Do góry
Dziś na południowej rabacie pracowicie

Ogrodowe przygody 21:10, 31 maj 2017

Do góry
ewsyg napisał(a)
Rodek przecudny, ale azalia nie chce być gorsza. Moja rapsodia bardzo nadrabia. To jest bardzo żywotna róża.

Róże powoli powoli
Ogrodowe przygody 21:08, 31 maj 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Jak wesolo tu kolorowo u ciebie roze zapaczkowane u mnie narazie same liscie w pastelce i nie tylko czosnki u ciebie w pelnym rozkwicie a u mnie niestety dopiero sie otwieraja co do rodondrenow to w tym roku masakra tylko dwa kwiatki byly niewiem czemu reszta nowych lisci

Już po rh rzeczywiście, u mnie bardzo ładnie w tym roku kwitły
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:07, 31 maj 2017

Do góry
tulipki lodowe się obraziły w tym roku takie zgniłki są

Krzewuszka cudowna,przegapiłam pełne kwitnienie

białe gozdziki

coś mi zjada moje drogocenne Lilie piramidy ,może Basia coś mi podpowie,dzis okryłam je butelką by osłonić od nieproszonego zgłodniałego gościa
Ogród z uśmiechem 21:07, 31 maj 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Wreszcie zaczęła sie ruszać, kręcić łepkiem. Potem otrzepywała się - suszyła już się sama

Fantastyczne zdjęcia malutkiej, ale tutaj patrzy spod ,brwi' bardzo złym wzrokiem
Hortensjada 21:06, 31 maj 2017

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Bożenko ciągle podziwiam twój ogród i choć królują w nim hortensje, to jest piękny przez cały rok.

Prezentami opiekuje się i wiele patyków rokuje. Chyba moja gliniasta gleba im pasuje.

Pod wpływem twojego ogrodu pokochałam derenie i podarowałam mojej mamie na dzień matki dereń kwiecisty sweetwater. Z tego co przejrzałam twój wątek to chyba go nie masz. Ciekawa jestem jak się będzie sprawował. Dzięki twoim nieocenionym radom kupiłam egzemplarz który w tym roku już kwitł

Czekam na dalsze odsłony twojego ogrodu.

Tego akurat nie mam , gratuluję Dla wszystkich zainteresowanych dereniami, teraz jest optymalny okres na zakupy bo kwitną, jak nie mają choćby jednego nawet przyschniętego kwiatostanu to bym się zastanowiła

to tak na przekór, róż mam mało, Eden Rose zakwitła jako pierwsza
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:06, 31 maj 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Venus zjawiskowa Ogromna Az chce sie dotknąć .

Spiżarka to wspaniała sprawa. Moja jest prawie skończona, brakuje kilku szczegółów. Mam tam nawet zapasową kuchnię gazową w razie gdyby prądu do indukcji nie było Twoja bardzo mi sie podoba, żałuję, że nie wymusilam na ścianach jakichś tapet, jest tylko farba więc szybciej sie brudzi i trzeba malować

Venus osiągnęła 1,5m wysokości i mogłaby się zatrzymać, a w zamian zagęścić i pokazać więcej kwiatów, moja druga hybryda, jest już za wysoka, ma 3 cienkie badyle, gdzie do kwiatów już moje ręce prawie nie sięgają.

Iglaste też mogłyby się już zatrzymać...łatwiej jest wszystko w obiektywie złapać
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:04, 31 maj 2017

Do góry
India napisał(a)

Witaj
Wyobraź sobie, że to są białe fiołki.

Rozsiały mi się baaaardzo.
Wczesną wiosną wyglądało to tak...

Ogrodowe przygody 21:04, 31 maj 2017

Do góry
Azaliowo
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:01, 31 maj 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Dziękuję Haniu.

No waśnie- jak? Bardzo chciałabym, żeby istniał jakiś "przepis" na takie 'spasowanie'.

U mnie grasowały głównie w kurniku, choć muszę przyznać że nornic było mniej. W tym roku plaga wszelkiej maści szkodników jest zatrważająca....

Aniu, jesteś pewna, że w kurniku była łasica, a nie kuna? Ta łasica nie wyglądała mi na kurożerce. Z tego, co wyczytałam, to one raczej delektują się nornicami. Nawet budowę ciała dostosowały do gabarytu podziemnych korytarzy.

Odnośnie spasowania, to opierałam się głównie na kolorze i pokroju. Niewiele u mnie jest roślin występujących pojedynczo. Duże plamy w zbliżonej gamie kolorystycznej zawsze będą współgrać. Największy problem sprawiają mi małe i wąskie rabaty. Tam trudno stosować moje ulubione kryteria doboru roślin. I na takich rabatach robię najwięcej korekt. Problemem jest utrzymanie na nich całorocznej atrakcyjności.

Perukowiec podolski, żurawka krwista i tawuła japońska.
Krzewuszka Ruby, rozchodnik, irga i turzyca CF

A za nimi

Tak mi jest wygodniej. Nie przeszkadza mi efekt "buszu".
Sporo miejsca zajmują proste byliny: przywrotniki, kocimiętka. One ze wszystkim dobrze współpracują.
Świetne z nich zapchajdziury.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:01, 31 maj 2017

Do góry
Hortensjada 21:00, 31 maj 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)

fachowo przycinasz hortensje, ze one takie gęste
a nie robisz tak ze co roku coraz wyżej je tniesz?

Oczywiście przycinam je co roku wyżej ale wychodzi to max 2-3 cm wyżej bo najczęściej jednak tnę za pierwszym oczkiem, zwłaszcza, gdy tak jak w tym przypadku chodzi mi o raczej niski szpaler ( taka wysokość zapewnia też sztywniejsze pędy a co za tym idzie mniejsze pokładanie gdy pojawią się kwiaty)

A teraz parę słów o przedogródku ....

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:00, 31 maj 2017

Do góry
Gobasia ma się ok ,zakwitnie ale malutko tak jak mówiła Basia

Clematiz Multi Blue daję popis ma 8 kwiatów,rok temu miał dwa

liliowce przesadzone dwa lata temu w tym roku kwitną imponująco

to nie wiem co to kupiłam ale ładne ,jeden minus ze mszyce go strasznie zjadają w tym roku
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:58, 31 maj 2017

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:56, 31 maj 2017

Do góry
katel napisał(a)
Cudownie u Ciebie a jakie już wszystko duże, Venus prześliczny

Venus miał/a w tym roku aż 3 kwiaty ...rozkręca się i nadal kwitnie

W ostatnim dzisiaj promyku słońca kokorycz

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:56, 31 maj 2017

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:53, 31 maj 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies