Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

elka_ 22:46, 08 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)

Przypomniałam sobie, że było pytanie i nie odpowiedziałam..

Rośnie dąbrówka o pstrokatych liściach.. ale w tym roku i dąbrówka zastrajkowała i nie zakwitła Daje się deptać przy cięciu poczochrańca.. a jakoś pustych miejsc nie lubię w ogrodzie, bo to marnotrawstwo miejsca

Dzięki za odpowiedź, lepiej późno niż wcale
Twój ogród szaleje
Pozdrawiam Cię zabiegana kobieto
agata19762 23:13, 08 cze 2017

Ania moje róże jeszcze w pąkach piwonie także. Naparstnice kupiłam białe i różowe. Zobaczymy jak zakwitną.

Ciągle o Tobie myślę a to zasługa roślin od Ciebie, które u mnie rosną i mają się całkiem dobrze. buźka
Milka 14:17, 09 cze 2017

A jednak kwitnie i to dużo, przyroda mocniejsza od nas
anka_ 17:55, 09 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)

Nie wiem jak się nazywają, ale są idealne do tego.. bo rosną w wodzie i rosną na płyciźnie i jak nie ma wody

Zapraszam po siewki. Jeszcze jedna została mi się wielka
Aniu nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała. I nie chodzi o siewkę, tylko o zobaczenie na żywo twojego ogrodu i oczka... marzenie... no chyba, że mieszkasz niedaleko środków komunikacji ogólnodostepnych... bo w tym roku na dalsze wycieczki to tylko pks i pociąg wchodzi w grę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mala_Mi 18:07, 09 cze 2017

anka_ napisał(a)
Aniu nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała. I nie chodzi o siewkę, tylko o zobaczenie na żywo twojego ogrodu i oczka... marzenie... no chyba, że mieszkasz niedaleko środków komunikacji ogólnodostepnych... bo w tym roku na dalsze wycieczki to tylko pks i pociąg wchodzi w grę.

Z dworca odbiorę Mam kilka minut jazdy poza godzinami szczytu.

anka_ 18:53, 09 cze 2017

Wyznacz zatem jakiś dzień wakacji (poza pierwszym weekendem czerwcowym, bo mam ślub chrześniaka) a ja się dostosuję
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 18:53, 09 cze 2017

Dubel.... z radości chyba...
Mala_Mi 18:56, 09 cze 2017

Milka napisał(a)
A jednak kwitnie i to dużo, przyroda mocniejsza od nas

To zaleta dużego ogrodu. Na ok. 70 piwonii zakwitło ok. 10, na może 25-u będzie po jednym kwiatku. Mogę pokazać 25 pojedynczych kwiatuszków i 10 krzewów..

W małym ogrodzie są 2 piwonie.. i wg tej statystyki mogłoby nie być nic..
Na szczęście nie mam czasu na ogród, wiec biegnę z aparatem cykam kilka fotek i nie rozpamiętuję, że czegoś tam nie ma.. za rok wszytko się poprawi. Rołsiny nie zmęczyły się kwitnieniem to za rok będą silniejsze ..
Na wprost są 3 krzewy piwoniowe, środkowy ma kilka kwiatów (zawsze podpierałam bo aż się łamały od kwiatów, w tym nie podpieram, nie podarłam żadnej piwonii z wyjątkiem Coral Sanset), a te po bokach są dobre, bo mają po całym jednym..

Mala_Mi 19:12, 09 cze 2017

anka_ napisał(a)
Dubel.... z radości chyba...

Jak odbierzesz PW to może już nie będziesz tak skakać

Pokazywałam maczka???
Mala_Mi 19:15, 09 cze 2017

agata19762 napisał(a)
Ania moje róże jeszcze w pąkach piwonie także. Naparstnice kupiłam białe i różowe. Zobaczymy jak zakwitną.

Ciągle o Tobie myślę a to zasługa roślin od Ciebie, które u mnie rosną i mają się całkiem dobrze. buźka

U mnie też dużo w pąkach. Róże dopiero zaczynają...

Kocimiętki od Vivy szaleją.. zastąpią wszystkie lawendy na rabacie . Wiosną podzielę, bo teraz i tak nie mam kiedy