ale tutaj kwitnąco
dziś czytałam w gazetce, że teraz w czerwcu można przyciąć tuje po okresie intensywnego wzrostu
ja mam żywopłoty przycięte, ale tuje kulki jeszcze nie
Przeanalizowałam sobie Twój ogród i wspomnienia z okresu jego powstawania, też mam pomału takie podejście nic na siłę...chociaż kusi mnie tawułkowiec tarczolistny, rodgersje i tarczownice bardzo mi się podobają i mają w sobie coś wspólnego.
W moim ogrodzie rosną rośliny niekoniecznie mi się podobające, ale fajnie, że coś kwitnie
Urzekły mnie twoje poletka irysów syberyjskich szczególnie te niebieskie
Chętnie przygarnęłabym nadmiar jednego kłącza, jakbyś kiedyś dzieliła...mimochodem też posadziłam
kocimiętkę na wrzosowisku...masz piękną kolekcje bylin, na naparstnice czekam, moje się nie wysiały,
albo wzejdą dopiero w przyszłym sezonie
Nie widzę naszego wspólnego klona, poproszę o sesję zdjęciową...dla porównania swojego zobaczę
Serby mimo przechylania przez wiatr i przekopywania żyją Maja nowe przyrosty i fioletowe szyszeczki. Po wczorajszej wichurze znowu trochę krzywe, ale najważniejsze, że się przyjęły
Bukszpany mimo 3-, 4- krotnego przesadzania mają piękne przyrosty...pięknie panosza się też chwasty - wypielone przed komunią - 2 tygodnie temu- do zera
Po wczorajszym deszczu, jeszcze takie widoki "Ku pamięci":
liście do ciachnięcia a skrzyp - wiadomo; na "zupkę" Skrzyp mi tak obrodził w tym roku, że będę suszyć i rozdawaćChętni????
Witam serdecznie, ostatnio na moich rh pojawiły się takie jakby muszki
Proszę o pomoc w identyfikacji, czy to mszyce? co z tym robić? Muszki już są na 4 z 5 roślin
Z góry dziękuję