Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 21:57, 18 cze 2017

gierczusia napisał(a)
Wzdycham do Twojej kałuży ale chyba nie tylko ja jestem jej fanem mam nadzieję ,że w te wakacje uda mi się zobaczyć ją na zywo a to niebieskie z tymi różami, co to za cudo ??

Buziol

Będzie mi bardzo miło Sprawdzisz donice gierczusiowe.. brudne, ale stoją i trzymają się dzielnie.. dobry zakup

Niebieskie z różami to dzwonki skupione (rozłazi się jak perz.. ale jak kwitnie to śliczne) i kocimiętka sixil lub Walker.. mylą mi się.. a nie mam czasu szukać w zapiskach..

A to Ewelinka..

Mala_Mi 22:05, 18 cze 2017

agata19762 napisał(a)
Aniu zmiany ogrodowe na duży plus
Frontowa wygląda cudnie po wizycie fryzjera.
Trawy zmień koniecznie tak jak planujesz.

Pomocników masz superowych i tych małych i dużych.
Pozdrówka

Trawy zmienię ,ale myślę na co... może podzielę Gold Fountains. Mają zaletę.. są do podziału czyli nie kosztują i są zwarte i niskie. Będę musiała tylko je podlewać .. a z tym gorzej I są zimozielone jak carexy. Hochle zanikają.. ale jak jest zima to mi nie przeszkadza.. ale ... jak jest ... bo zimami też różnie bywa.

Myślę bo mam na to czas.. do zmian szybko nie dojdzie.. z powodu czasu. Pracujesz to wiesz..czas reglamentowany

Mala_Mi 22:17, 18 cze 2017

hanka_andrus napisał(a)
Aniu, nasionka knautii pierwotnie były angielskie, ale teraz jak dla mnie zbierzesz, to będą polskie i od Ciebie. Oczywiście jak czas będzie ku temu. Kopertę ze znaczkiem wyślę.

Wyślę Ci miłą chęcią .. ale nie będą przypominać Małej Mi...... tylko Wielką Mi Są wysokie, mi sięgaj po brodę, ale ażurowe wiec miejsca dużo nie potrzebują. Prawie zimozielone (jak wiązówka) szybko startują i długo kwitną. nie umiem robić zdjęć wiec nie umiem oddać jej uroku. Ślimaki i opuchlaki trzymają się od niej z daleka. Mszycy też nie widziałam.
Knauta (Świerzbownica) Macedońska to dobry zakup
źródło knautii i foto tu realne

Mala_Mi 22:49, 18 cze 2017

ania1110d napisał(a)
Czasem takie ostre ciecia są potrzebne a szybkie decyzje najlepsze
Ogród jak zawsze pełen kwiatów zaglądam tu zawsze by oczko nacieszyć i zawsze jest pięknie

Decyzja podjęta w 5 minut.. był synuś , a to dodatkowe ręce do cięcia... co 6 rąk to nie dwie .. w dodatku już wiekowe..
Mala_Mi 22:57, 18 cze 2017

eee_taam napisał(a)
przeczytałam relacje z ostatnich dni ...ostre ciecie ...dobre słowo

Na początku jest czy szybko rośnie,,, potem się tnie ...

nie mam przygotowanych fotek więc żurawki. Miałam sfotografować wszystkie fajniejsze.. i po drugiej już zapomniałam o zamierzeniu

Gosiek33 06:35, 19 cze 2017

Ależ przestrzennie się zrobiło, ogród nabrał oddechu... pięknie jest
Mala_Mi 15:23, 19 cze 2017

Pojechałam na pocztę i patrze, w mojej byłej gminie , na ryneczku robią nasadzenia.. jakość wielu roślin tragiczna.
Idę do burmistrza... melduję na sekretariacie, że ktoś sadzi zdechłe rośliny... odrzekli, że są podlewane. Nie dało się wytłumaczyć, że po co podlewać coś co jest już zdechłe.. Odesłali mnie dalej....
Okazuje się, że rośliny dostali za darmo, projekt za darmo.. nasadzenie goście z interwencji... wiec jak za darmo to można zrobić projekt byle jaki, i posadzić byle co... Pytam się,dlaczego w takim razie nie wybrali zdrowych roślin i można było posadzić mniej ale dobre.. "tak było w projekcie, a poza tym może się przyjmą, dlatego sadzone gęsto".

Za darmo też można zrobić dobrze... ale do tego trzeba ruszyć głową i trochę znać się na roślinach... jak dobrze, że mnie przyłączyli do sąsiedniej gminy... przynajmniej wstydzić się nie muszę.

A to powód mojego oburzenia.. z tego wszystkiego to ekipa sadząca ładnie położyła matę.. bo równiutko. I jak na sadzenie przez ludzi którzy nie zajmują się ogrodami, to posadzone nawet równo. Szkoda, że dużó ich p[racy pójdzie na marne..

I taka to wizytówka miasteczka
abiko 15:25, 19 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)

Poważnie.. ha, ha, ha... ale i tak Cię lubię

no poważnie, bo ja bym nie poszła żadnego podtekstu nie było

Aniu.. Ty masz u siebie, a może miałaś karłowe odmiany jabłoni może? Jak ci się sprawują? mam kawałek.. poważnie na jakieś drzewko owocowo-ozdobne raczej
Pszczelarnia 15:27, 19 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)
Pojechałam na pocztę i patrze, w mojej byłej gminie , na ryneczku robią nasadzenia.. jakość wielu roślin tragiczna.
Idę do burmistrza... melduję na sekretariacie, że ktoś sadzi zdechłe rośliny... odrzekli, że są podlewane. Nie dało się wytłumaczyć, że po co podlewać coś co jest już zdechłe.. Odesłali mnie dalej....
Okazuje się, że rośliny dostali za darmo, projekt za darmo.. nasadzenie goście z interwencji... wiec jak za darmo to można zrobić projekt byle jaki, i posadzić byle co... Pytam się,dlaczego w takim razie nie wybrali zdrowych roślin i można było posadzić mniej ale dobre.. "tak było w projekcie, a poza tym może się przyjmą, dlatego sadzone gęsto".

Za darmo też można zrobić dobrze... ale do tego trzeba ruszyć głową i trochę znać się na roślinach... jak dobrze, że mnie przyłączyli do sąsiedniej gminy... przynajmniej wstydzić się nie muszę.

A to powód mojego oburzenia.. z tego wszystkiego to ekipa sadząca ładnie położyła matę.. bo równiutko. I jak na sadzenie przez ludzi którzy nie zajmują się ogrodami, to posadzone nawet równo. Szkoda, że dużó ich p[racy pójdzie na marne..

I taka to wizytówka miasteczka

Płakać się chce. Bo za darmo. Matę jednak ktoś kupił?
Ona przynajmniej zostanie!

abiko 15:28, 19 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)
Idę do burmistrza... melduję na sekretariacie, że ktoś sadzi zdechłe rośliny... odrzekli, że są podlewane.9(..)

Byłaś u burmistrza..?
No wizytówka niezła, powiedzą, że chcieli dobrze i tyle