Rabata z gabionami, coś takiego na razie chodzi mi pogłowie
miskant pomiędzy gabionami,
kulki bukszpanu 3 szt.
imperata Red baron po całej długości w kształcie L,
jeżówki zielone np. Green jewel
i carexy lub sesleria jesienna, ale jeszcze się nie zdecydowałam
Mam jeszcze takie. Tu chciałam złapać ostrość na pręcik ale wyszło tak sobie. Nie mam obiektywu do takich zabaw tylko cierpliwość.
Ewa to jest irys trawolistny od Ciebie
Lody mniam . Czosnki jak cebulki były razem kupowane i były podobnej wielkości to powinny być takie same, chyba że niekróre miały bardziej sucho lub mniej składników odżywczych to mogą być mniejsze ale raczej niewiele - różnica jest największa jeśli cebulka się podzieliła, to te mniejsze mogą mieć mniejsze kwiaty.
Zaraz lecę zobaczyć u Ciebie .
No, aż takiego szału to nie ma - szczególnie, że ja notorycznie o nawożeniu zapominam ale kilka kwiatuchów pewnie będzie
Chodź Monia, na kawę już za późno to herbatkę zaraz zrobię
Dzisiejsza rutewka, lilak zwisły z motylkiem, czosnki Globemastery, orlik pełny, clematis Blue Light.
Hura klonik jest...posadzony już?....chcę zostać matką chrzestną.....czy to pierwszy...więcej fot na przywitanie klonika poprosę, piękny egzemplarz, czy wiesz jaką ma dendronologię...czyli po psiemu rodowód, chociaż rodziców
Klona przesadziłam na rabatę z korą i podsadziłam hostami, jedna jest tylko okazała (szkoda mi było ją dzielić) a reszta mizerne trochę, ale za free były.
Magnolia dostała stożki bukszpanowe, za rok dojdą kuleczki z poczekalnika lub berberysy.
Mam pytanie na bukszpanach, na swierku conika i jodelce mam taki nalo jaky ktos przyczepil kuleczki waty dzis prysnelam promalem 60 ce czy jeszcze powinnam czyms wiecej?
Basiu na mój areał mam po dwie wielkie beczki gnojówki. Inaczej, lałabym po kieliszku, a setka jest dobra zimą przy kominku
Kompost, jaki by nie był jest potrzebny
Trawa skoszona jako ściółka całkiem dobrze się sprawdza.
U mnie jest coraz mniej chwastów.
Bez niej, chyba chwasty byłyby wyższe od akacji
Jak na możliwości domu Rodziców wyszło całkiem nieźle. Przeniosłam się z 42 m2 w salonie na 16 to musi boleć...
Mam nadzieję, że tylko chwilowo
W witrynie lipa sąsiadów, bo to piętro...
Marzę o parterze i takim widoku z okna