Bzy w tym roku nie kwitły, umarzły im pączki. Może pokochasz też naparstnice? Też pięknie prezentują się porozrzucane na rabatkach.
Za pochwały dziękuję. Mieszkam na wsi, więc mam typowo wiejski ogródek - kolorowy na maksa.
Basiu mnie też się bardzo podoba ...kupiła 2 maleńkie sadzoneczki golokorzeniowe rok temu ...piękna zielona zimą i ładny ma pokrój ...jedną wiosną podzielilam na 4 cześci..nie wiem jak kwitnie? w tamtym roku nie zakwitła
To już sama nie wiem, listki może ma i szersze, teraz już przekwitł to w przyszłym roku będę obserwowała.
Już się nie mogę tych clematisow doczekać, pięknie będzie.
Ja tez myślałam ze wystarczy sprzęty z wtyczki odłączyć a tu takie informacje - dobrze ze Wy cali jesteście
Chętnie wymienię się za nasionka. Moje sieją się same i rosną gdzie chcą. W tym roku zbiorę nasionka bo kilka osób zadeklarowało się na wymianę. Za pochwałę dziękuję.
Viola widziałam ...wielka szkoda ja ze slimakami problemu nie mam to i sposobów nie znam coś gdzięś słyszalam ,żeby popiolem posypać w koło rośliny...ale czy to skuteczny środek nie wiem..Moja słabiutka może z 10 kwiatków bedzie miała ...ale wszystkie lilie u mnie do d..y
Witam, od niedawna posiadam dwie datury. Chciałbym zacząć je formować jedną bardziej w stronę drzewa, a drugą - krzewu. Tylko nie wiem jak to przycinać i czy robić to już w trakcie wzrostu rośliny czy dopiero przed zimowaniem? Potrzebuję jakiś informacji odnośnie przycinania by uzyskać drzewko
Pierwszy raz dziewanny wysiałam w ubiegłym roku, po przekwitnięciu nie zetnę nasionek, niech się sieją jak łubiny. Co przetrwa to będzie rosło i kwitło. Naparstnicom też pozwalam rosnąć gdzie chcą.
Dlatego u mnie jest tak kolorowo. Ziemię mam piaszczystą, więc jak coś chce rosnąć to nie wybrzydzam.
Część piwonii przesadziłam w ubiegłym roku, kilka dwa lata temu.
Może rzeczywiście za bardzo im dogadzam i mam same liście. Kiedyś kwitły bardzo obficie, od kilku lat tak sobie.
Witaj dorosły Karolu
Chyba kilka miesięcy nie byłam u Ciebie, ale nadrobiłam zaległości. Wiosnę miałeś uroczą, dobry pomysł z tulipanami pod brzozami ("nie uciekają, bo twarde podłoże")
Ogród, masz czym chwalić się, jest bardzo elegancki, ładnie rozplanowany, pełen kolorów, przyjemnie jest pospacerować sobie
Pewnie odpoczywasz po maturze, jakie dalsze plany?