Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 23:06, 15 cze 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Popieram!
Choć mam kilkanaście róż. Wiosenne cięcie to mordęga w porównaniu z cięciem traw.
malkul 12:49, 16 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
znajomych sprosze i każdy jeden pasek wytnie i po robocie
hihihi
nawigatorka 12:53, 16 cze 2017

malkul napisał(a)
hihihi
zglaszasz się?
nawigatorka 22:37, 17 cze 2017

Tak sobie rozmyślam co by uporządkować mój przechowalnik pod brzozami i chciałam moje rysunki pokazać co o tym myślicie. Moje założenie jest takie by wykorzystać to co już mam (cześć tam już rosnie choc wymaga przesądzenia)i by nie dodawać nowych gatunków.
Teraz rosną tam bez ładu i składu: klosownice, id, biała jeżówka, stipa, hosty, runianka i barwinek wariegata. Id i runianka nie dają tam rady, jezowki i klosownice super. Host mam mało i każda inna i mnie drażnią raczej bo słabe są. No i jakieś niejednorodne rozrzucone 15 brzóz

Rabata ma 10x10 metrów. Od góry jest południem kiedyś będzie żywopłot z cisa (jeśli raczy przeżyć)ale cienia rzucać raczej dużego nie będzie. Od lewej jest trakt od dołu bezpośrednie sąsiedztwo pasa trzcinnika. Ważne jest tez to by możliwie zadarnic ten teren bo to spora powierzchnia
I wyrysowała na razie tak

Johanka77 23:07, 17 cze 2017

Ja tam się kompletnie nie znam, ale druga wersja jest mi bliżsa. Może dla tego, ze tawuła i rozchodnik są takie podobne w fazie kwitnienia... Przynajmniej na grafikach google
Wrzuć jakąś fotę tej przechowalini Bo jej nie mogę znaleźć u Ciebie.

A tak przy okazji, przeglądając po raz setny Twoją wizytówkę odkryłam połączenie rozplenic z rozchodnikami. MEGA! Nie wpadłabym...
ren133 23:53, 17 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
Marto jeśli wrócisz to dla Ciebie fotki pasów na dziś.

Jest moc w tych pasach!!!!!!!!!

W przyszłym sezonie to dopiero będzie czad
nawigatorka 07:25, 18 cze 2017

Johanka77 napisał(a)
Ja tam się kompletnie nie znam, ale druga wersja jest mi bliżsa. Może dla tego, ze tawuła i rozchodnik są takie podobne w fazie kwitnienia... Przynajmniej na grafikach google
Wrzuć jakąś fotę tej przechowalini Bo jej nie mogę znaleźć u Ciebie.

A tak przy okazji, przeglądając po raz setny Twoją wizytówkę odkryłam połączenie rozplenic z rozchodnikami. MEGA! Nie wpadłabym...

Nie one wogole nie są podobne rozchodniki ma zuze kwiaty i kwitnie od sierpnia. Tawuła w naju. Już przekwitła bo mam ja razem z annabel.
Fotek przechowalni nie robię za wiele bo nie ma ci tam pokazywać poza tym trudno objąć ten teren na fotce
Ostatnio tylko fragment z klosownica pokazywałam

A rozchodniki i rozplenice to duet idealny i jedna z (a w zasadzie trzy) z moich ulubionych rabat
nawigatorka 07:26, 18 cze 2017

ren133 napisał(a)

Jest moc w tych pasach!!!!!!!!!
W przyszłym sezonie to dopiero będzie czad
dzieki Renia tez na to licze
leon60 09:46, 18 cze 2017

Mnie się obie wersje podobają, jeśli chcesz powtórzyć tawułę to idź w wersję 1
Johanka77 09:51, 18 cze 2017

nawigatorka napisał(a)

Nie one wogole nie są podobne rozchodniki ma zuze kwiaty i kwitnie od sierpnia. Tawuła w naju. Już przekwitła bo mam ja razem z annabel.
Fotek przechowalni nie robię za wiele bo nie ma ci tam pokazywać poza tym trudno objąć ten teren na fotce
Ostatnio tylko fragment z klosownica pokazywałam

A rozchodniki i rozplenice to duet idealny i jedna z (a w zasadzie trzy) z moich ulubionych rabat

Mówiłam, że się nie znam Hahahaha!!!
Cokolwiek nie zrobisz, to będzie pięknie. Jak to u Ciebie

Ja dziś biorę się za szczyt skarpy. I nie mam takiej łatwości w planowaniu... :/