Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:21, 05 lut 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Szukam wiosny !tu już jakieś roślinki widać , ale chyba to jeszcze nie wiosna

Wczoraj jeszcze było biało - dziś znowu już jest błoto - pewnie jeszcze kilka razy zima się wróci ...

Na razie serdecznie Was pozdrawiam. Uciekam co chwilkę do Was myślami, ale totalnie jestem zakręcony...Ale na pewno mnie rozumiecie......Lecę ogarniać matmę......I jak to mówi stare dobre przysłowie:

Byle do piątku! Sebuśkam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:15, 05 lut 2013

Do góry
debora_abc napisał(a)
Sebku jeśli będziesz mieć chwilę to zapraszam do pomocy w projekcie. Potrzebuję świeżego spojrzenia na ogród naturalny w lesie. Może coś Ci się nasunie. Pozdrawiam

Dzisiaj nie dam rady, bo całkiem nie wyrabiam, ale jutro wieczorem zajrzę - o ile nie zapomnę...a to może się zdarzyć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:59, 04 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja dziś jak wróciłam to sobie pograbiłam trawnik tu gdzie nie ma śniegu Ale radocha była

I jeszcze pozamiatałam taras Czułam normalnie wiosnę ale to mało człekowi trzeba do szczęścia

A u mnie biało - i wietrznie
Ale chyba wolę, żeby jeszcze tak trzy tygodnie zima była - a potem prawdziwa wiosna

Sebuśkam - i lecę dalej obliczać listy płac i wynagrodzenia
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:59, 04 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Hortensje na wiosnę również Ci polecam - dzięki Danusi już dwie wiosny z hortensjami miałem - tylko trzymam je około 3 miesięcy, bo lubię zmieniać Ale wielkie kule hortensji przy wejściu do domku to jest to - zaufaj mi
Potem zazwyczaj je zaleję, ale w gruncie dadzą radę - nawet jesienią kwitną po ścięciu

Sebku, ja mam sporo hortensji, głównie Anabelki, właśnie na froncie, zaraz przy wejściu do domku. Tyle że mam z nimi taki problem, że często się pokładają. W tym roku za radą Danusi będę je palikować. Mam tylko przykre doświadczenia z ogrodowymi, bo żadna kupiona wczesną wiosną mi nie przetrwała zimy, mimo osłony. Dam im ostatnią szansę
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:55, 04 lut 2013

Do góry
Hortensje na wiosnę również Ci polecam - dzięki Danusi już dwie wiosny z hortensjami miałem - tylko trzymam je około 3 miesięcy, bo lubię zmieniać Ale wielkie kule hortensji przy wejściu do domku to jest to - zaufaj mi
Potem zazwyczaj je zaleję, ale w gruncie dadzą radę - nawet jesienią kwitną po ścięciu
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 13:22, 04 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
O rany.....czy trafiłem do Narnii????? Twoje zdjęcia są zachwycające!

Do Narnii to zapraszam tu:

Wszystkie zdjęcia zostały zrobione w Parku Krajobrazowym w Rogalinie. Tylko, że nie są to zdjęcia tych trzech słynnych dębów z ogrodu przypałacowego (Lech, Czech i Rus) a zdjęcia dębów z tzw. Rogalińskich Łęg Nadwarciańskich - ulubione miejsca poznańskich fotografików. Także moje ulubione miejsce spacerów z psami Wielu z tych pięknych drzew już nie ma - zabrała je ostatnia powódź, która zalała i zdewastowała na długi czas całe łęgi... Przyroda się odradza i w czasie, kiedy łęgi były pod wodą przez dłuższy czas w Parku zagnieździła się para orła bielika i nawet wyprowadziła młode Tak, że również dla ornitologów ten teren stał się miejscem pielgrzymowania.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:40, 03 lut 2013

Do góry
Gosiu, grzechem byłoby nie brac tych róż!

Bożenko, to samo pomyślałam, 2 zł, a przeciez taki krzaczek, ile to pracy!

Ula cieszę się, że się podobało, w moim domu pachnie coraz mocniej...twoje cyklameny podziwiałam i fajnie, że nadal ci kwitnie

Zeta, czy juz wysłałas podanie o helikopter?

Jola, pozdrawiam...jak tam idzie z ćwiczeniem?

Zbysiu dziękuję i cieszę się, że potwierdziłeś moje przypuszczenie co do róż, jakos czuję, że moje tez sobie poradzą

Moniko, nawet nie planowałam, że będę posiadaczka szabli, wszystkiemu winne dziewczyny

Madziu, bo się w gości szykowałam

Sebek, nawet i za 3 bym się skusiła
anipla/ Agnieszko, ja juz prawie niigdzie nie jestem na bieżąco, zaczynam sie martwić

Aniu monte, dziękuje za fachowe rady jesteś kopalnia wiedzy

Kondzio, miło to słyszeć

Ania asc dzięki za komplimenta relacje dzisiejszą uwieczniłam, jutro opiszę i wstawie fotki i ba, mam nawet zagadkę, chyba dla Bożenki
a płaszczyk zakupiony w ,,Zwierciadełku", Jane Morgan za jedyne 100 zł! polecam

http://www.facebook.com/pages/Zwierciade%C5%82ko-Designer-Second-Hand-Vintage-Shop/224444164285243

Ewa, jakie kompleksy!!! biorę, to za żart oczywiście

Mira,,my ciebie też buziamy

Reniu, pierwszy raz mam ten jaśmin, na razie w domku ale on pachnie!

Danusiu, dzięki...czuwasz

Grembosiu, w tej grupie tak zawsze

Ewa, odwzajemniamy

Ewelinko pozdrawiam i powiem ci, że ja już znowu chce myknąć na giełdę...jakie tam donice były!!!ceny też!

Moniko, rok temu padły mi w lutym przez mróz, może z tymi sie uda, są piękne

Gierczusiu, na pewno gdzies w pobliżu są fajne osoby, po prostu jeszcze sie nie odnalazłyście, zobaczysz, że niebawem i ty z dziewczynami na zakupy sie wybierzesz...ale to ranne wstawanie, hym, mniej mi sie podoba, ale im cieplej, tym łatwiej

Gabrysia, to dokładnie ten sam jasmin i pan widac niezorientowany, bo powiedział, że mozna w grunt!! jak zakwitnie różowy zrobię fotki i dziękuję za pochwały, dziewczynom tez moim dziękuję
ta godzina i dla mnie straszna, ale czego to nie robią zwariowane ogrodniczki!!

epodlas/ Bożenko, zapach jest cudowny!! dziękuje w imieniu grupy

Joasiu, tez sie nimi cieszyłam...póki co z tymi rózami sie plątam, chyba dam je do chłodniejszego pomieszczenia

Marta, ciesze się, że i tobie się podabają zakupy...hiacynty juz tak pachną!

Wiunia, faktycznie nie wszyscy dobrze znoszą zapach hiacyntów, więc mam szczęście, że mnie nie szkodzą szable miałam kiedyś, bardzo dawno temu, tez były na czasie, ale były inne, takie cętkowane
jutro relacja z niedzieli uciekam, późno już
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:36, 03 lut 2013

Do góry
Ale Sebek u ciebie kiełkująco szok normalnie
Wiejesz w tym swoim regionie ciepłym powietrzem ...
Pozdrawiam i gratuluję 600 bo przegapiłam
Roztoczańskie klimaty 19:37, 03 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Udanego hasania po łące I owocnego poszukiwania pochruścia

Seba jakie Ty masz nazwy ...szalejesz......pochruście...bałwan style.....foch z przytupem.....no zapisuję i uczę się conieco.hihihihihihih
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:15, 03 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, czy w tym roku będzie zebranie na Gardenii?

Spotkanie jest na pewno - jest o nim mowa w harmonogramie - ale szczegółów nie znam

Nikt nie napisał w harmonogramie że jedzie, ja będę tak jak napisałam, czyli w piątek.

Jak ktoś wybiera się w inny dzień, proszę napisać w spotkaniach, wtedy można też inną grupą się spotkać

Ja mam zamiar być w piątek i sobotę, bo dosyć blisko mam na pociąg, a to zaraz obok
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:51, 03 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ahhhhh!! A gdzież to wybyłaś??

Sebciu, to stare zdjęcia z mojej ukochanej Toskanii
Niestety aktualnie nigdzie nie wybyłam, a tak bym chciała.....
Wiosna idzie, tralala... 14:19, 03 lut 2013

Do góry
No to się Sebek długo nie nacieszył wiosną U mnie dziś słoneczko świeci i ładnie jest.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:13, 03 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Danusiu, czy w tym roku będzie zebranie na Gardenii?

Spotkanie jest na pewno - jest o nim mowa w harmonogramie - ale szczegółów nie znam

Nikt nie napisał w harmonogramie że jedzie, ja będę tak jak napisałam, czyli w piątek.

Jak ktoś wybiera się w inny dzień, proszę napisać w spotkaniach, wtedy można też inną grupą się spotkać
Ogród Magdalenka 13:53, 03 lut 2013

Do góry
Sebek takie zakupy zawsze udane ...

Aga Pozdrawiam Kochana na GAPie przez wyszukiwarkę szukam i bardzo szybko można coś wykukać ... Ania Studio pisała , że jej rojniki zimowały ... chyba nic nie pokręciłam ? ... i moje były przykryte śniegiem ... zobaczymy ... na giełdzie roślinki są, ale co chwile chcieli nam doliczać do detalu 20% , 30 % ... ale jest wybór to fakt

Małgosiu fajnie , że zajrzałaś ... jaka pogoda u Ciebie ? u nas wyjrzało słoneczko

Agnieszko ...pozdrawiam ... czekamy na wiosnę ... ja już nie chce śniegu ani zimy ....

Miłego dnia życzę
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 13:52, 03 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Marzenko - a mnie zastanawia jeszcze jedno - ta ścianka z czarnego szkła w salonie to szafa?? Działająca na systemie TIP-ON???

Sebek to regał na papiery i tzw bajzlownia na wszystko -książki, stare gazety, filmy na dvd, kótóre ogląda się tylko raz i zalegają, stare albumy, kable do wszelkigo sprzętu.... Sarych ksiąźek nie zbieram, bo się kurzem pokrywają, po przeczytaniu wywożę do teściowej...
Kaźdy kwadrat to odrębna półka jeszcze dodatkow podzielona wewnątrz. Zawsze mi takiego regału na papiery brakowało. No bo gdzie trzymać te wszystkie umowy, pity, rachunki, projekty? No gdzie się zapytowuję? I postanowiłam mieć coś takiego co ukryje te "skarby" . Szafki są zamykane tak samo jak kuchnia na TIP-on , to czarne szkło, które jest jak pisze Danuia lustrem inaczej
Wiosna idzie, tralala... 13:36, 03 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Moja też A rano też miałem zdziwienie - śnieg w lutym??? Toż to szok

Oooo to to Sebku... Właśnie tak to było o poranku
Ogród Magdalenka 12:13, 03 lut 2013

Do góry
Widzę, że zakupy się udały
Roztoczańskie klimaty 12:01, 03 lut 2013

Do góry
Udanego hasania po łące I owocnego poszukiwania pochruścia
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:53, 03 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Jeśli kupować fotele to dwa identyczne Czerwone będą lepsze, bo szare znikną w tle, a czerwone będą mocnym akcentem

Tż tak rekomenduję. Ale czerwony do lawendy??

Nie wiem o ile się zmienił projekt nasadzeń, ale pamiętam, że wybrana kolorystyka ogrodu to niebiesko-czerwono-żółty

Chyba, że szare - a na nich czerwone poduszki
Wiosna idzie, tralala... 11:45, 03 lut 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
"Moja wiosna" dzisiaj całkiem śniegiem zasypana... choć to w sumie nic dziwnego wszak to luty

Moja też A rano też miałem zdziwienie - śnieg w lutym??? Toż to szok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies