Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

baraga1904 13:34, 03 lut 2013

...Madziu, wpadam na chwilę i pozdrawionka zostawiam..
...no , tak...najwyszy juz czas na Gap -ie posiedziec...
noemi 13:53, 03 lut 2013

Sebek takie zakupy zawsze udane ...

Aga Pozdrawiam Kochana na GAPie przez wyszukiwarkę szukam i bardzo szybko można coś wykukać ... Ania Studio pisała , że jej rojniki zimowały ... chyba nic nie pokręciłam ? ... i moje były przykryte śniegiem ... zobaczymy ... na giełdzie roślinki są, ale co chwile chcieli nam doliczać do detalu 20% , 30 % ... ale jest wybór to fakt

Małgosiu fajnie , że zajrzałaś ... jaka pogoda u Ciebie ? u nas wyjrzało słoneczko

Agnieszko ...pozdrawiam ... czekamy na wiosnę ... ja już nie chce śniegu ani zimy ....

Miłego dnia życzę
Mala_Mi 14:01, 03 lut 2013

Noemi... patrzę na twoje storczyki i zastanawiam sie czy nie masz mchu w "sercu" stroczyka.. tam musi być zawsze sucho.... tam nie dawaj mchu......
Sorki, że się wtrącam..... i zazdraszczam Waszej giełdy i zgranej ekipy
agniecha973 14:03, 03 lut 2013

Magda, Grabie nasze wkleiły Ci cytacik jak robić cycate posty. Czytanie ze zrozumieniem nie zaliczone

Już piszę: Cytujesz każdą wypowiedź w nowej karcie i tam odpowiadasz, ale nie wysyłasz, tylko przekopiowujesz (kopiuj-wklej) do jednego postu i tylko ten wysyłasz. Jasne?
Konstancja30 14:14, 03 lut 2013

Magduś zakupy ... świetne ... nie da się nie chcieć zacząć szaleć wiosennie ... ...

w gapie utkwiłam na pół dnia i zdziwiona po takim seansie zobaczyłam, że za oknem miernota ... straszna ... a ja z główą w niezapominajkach ... stokrotkach ... spacerująca w łanach tulipanów ... ehhhhhhhhhhh

moje rojniki zimują na zewnątrz ale w ziemi i przykryte czapą śniegu ... odradzają się co roku ... te na podstawie donicy zimują w wiatrołapie i głupieją ... ale dadzą sobie radę ,, mam nadzieję ...

mchuuuu ... oj mchu zazdraszczam prawie tak jak tej ekipy ... buźka
noemi 14:20, 03 lut 2013

asc napisał(a)
Noemi... patrzę na twoje storczyki i zastanawiam sie czy nie masz mchu w "sercu" stroczyka.. tam musi być zawsze sucho.... tam nie dawaj mchu......
Sorki, że się wtrącam..... i zazdraszczam Waszej giełdy i zgranej ekipy

Aniu dzięki!!! .... wciskałam je trochę na siłę , mają ciasno ..... trochę je zaniedbałam, przesuszone korzenie miały , ale przez całą noc się moczyły i korzenie się zazieleniły ... idę sprawdzić jak serducho ... bo mogło mi się tam nasypać ......

noemi 14:21, 03 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Magda, Grabie nasze wkleiły Ci cytacik jak robić cycate posty. Czytanie ze zrozumieniem nie zaliczone

Już piszę: Cytujesz każdą wypowiedź w nowej karcie i tam odpowiadasz, ale nie wysyłasz, tylko przekopiowujesz (kopiuj-wklej) do jednego postu i tylko ten wysyłasz. Jasne?

Już doczytałam u Grabi jasne , jasne , dziękować , dziękować
agniecha973 14:23, 03 lut 2013

noemi 14:37, 03 lut 2013

Konstancja30 napisał(a)
Magduś zakupy ... świetne ... nie da się nie chcieć zacząć szaleć wiosennie ... ...

w gapie utkwiłam na pół dnia i zdziwiona po takim seansie zobaczyłam, że za oknem miernota ... straszna ... a ja z główą w niezapominajkach ... stokrotkach ... spacerująca w łanach tulipanów ... ehhhhhhhhhhh

moje rojniki zimują na zewnątrz ale w ziemi i przykryte czapą śniegu ... odradzają się co roku ... te na podstawie donicy zimują w wiatrołapie i głupieją ... ale dadzą sobie radę ,, mam nadzieję ...

mchuuuu ... oj mchu zazdraszczam prawie tak jak tej ekipy ... buźka

moje mogły przemarznąć, bo pod śniegiem ale w donicznce ... najwyżej jeszcze raz posadzę, bo to idealna kompozycja na stolik na tarasie, nie straszne im palące słońce ani deszcz ...

...a mech jest cudny ...wpadłam mechoholizm, wszędzie bym go upychała .... i mam coś dla Ciebie
Konstancja30 14:46, 03 lut 2013

nie zapomnę jak na któreś święta wielkanocne z zapałem zbierałam mech ze wszystkiego na czym był uprzejmy porosnąć ... plus brzozowe konarki ... wyglądało to świetnie ...

tak samo jak dzikie stokrotki, które same się zaprosiły w trawnik ... szukałam dla nich małych flakoników aż eureka znalazłam podobnie jak jabłuszka tam gdzie bywam każdego dnia ...
chcesz takie flakoniki ? ...