Ahhhhh!! A gdzież to wybyłaś??
To są Włochy pewnie. Ale ciepło się robi od takich zdjęć. Gabi, witam się u Ciebie.
Piękne widoczki
Jak ja już tęsknię za tymi widoczkami
Ależ ta Toskania piękna ...bukszpany w donicach z wypalanej gliny wyglądają bajecznie ....no i do tego zapach lawendy ...ahhhh chce się żyć..
Mnie też się bardzo podobają, ale nie pasują mi do stylu domu. Jak będziesz następnym razem w Toskanii, to niedaleko Florencji w mieście Pistoia ( na trasie do Lukki) znajdziesz mnóstwo sklepów ogrodniczych z roślinami i wyposażeniem. Kilometry szkółek po obydwu stronach, kilka wielkich centrów ogrodniczych Rewelacja.Raj dla ogrodników Musieli mnie stamtąd siłą i szantażem wyciągać Ja też jeżdżę co roku, mam we Florencji rodzinę, ale i tak wolę pobyt w agroturismo
Gabisiu!!!! Dziękuję za powitanie. Nie zdążyłam Twojego całego wątku przejść. To co radzą o świerku omornika , jest ładny pokrój ,wąski zrobię zdjęcie swojego to Ci prześlę . Co do Pulmowni miałam nie tak dawno , nie nadaje się na nasze warunki , przetrzymałam jeden rok w ogrzewanej szklarni w nastepnym roku w nieogrzewanej chciałam dostosować do naszych warunków .Tak doczytałam się jak dostosować , dbałam o wilgotność i nie przetrzymało mrozów pod osłoną. bedę zaglądała . Pozdrawiam na początek.
Gabi pozdrawiam gorąco