He he też sobie to dzisiaj tłumaczyłam i tylko 2 paczki po 20szt krzyśków wzięłam a mogłam wszystkie bo zainteresowania nie było. ;D
Dzisiaj na ubrania Heidi K ludzie polowali
Dzięki za info - kupiłam trochę w B. i obiecałam sobie nie kupować już... cebulowych mam już 400szt do posadzenia popatrzę i przemyślę czy trzeba mi ich... choć czochów nigdy dość
Placyk ma średnicy prawie 5m (basen 3m) - przed sezonem basenowym stoi tam stół z krzesłami. U mnie są dwa - jeden to zejście z tarasu i obok właśnie basenowy... motyw kół powtórzony jest tez na froncie
Obwódka z buksów tu raczej nie uda się, bo rabata ma tylko 60cm szerokości, a od brzegu dość sporo tu podmurówki... i wypadła by w dziwnym miejscu... ale dziękuję za propozycję
Ojej... każdego? Nie miałam pojęcia, że ktoś może traktować mój wątek jak codzienną lekturę - dziękuję
Żadnej specjalnej recepty nie podam na cięcie - ot po prostu ciachamy jakieś 40-60cm od góry i tyle... Sebek pisał kiedyś, że brzozy szybko "budzą się" po zimie, więc styczeń jest lepszym terminem (oczywiście jest to termin umowny - zależny od pogody, wiadomo, że przy siarczystych mrozach nic nie robimy...) ja wybieram słoneczny dzień, bez mrozu, deszczu, wiatru
Nie ukrywam, że właśnie wrzesień to mój ulubiony miesiąc ogrodowy Trawa nie męczona już upałami pokazuje swoją soczystą zieleń, no i cała reszta wokól bucha kolorami (wiosną tylko smutnawo na wrzosowiskach - wczesną wiosną mam w planach coś w tym temacie zadziałać )
Wrzosowiska i brzozy właśnie w ogrodzie z lustrem wypatrzyłam pewnej zimy - przepadłam wtedy na kilka miesięcy na O. a myśl o przeoraniu kiełkowała i kiełkowała, aż buchnęła taką siłą, że odwrotu już nie było
Dzięki, chwaściorów sporo mam, ale chyba wrzosowisko skutecznie odciąga od nich uwagę