Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 10:41, 18 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Angelika to jakiś obłęd u Ciebie kolory mega i zieleń i wrzosy soczyste. Czyściutko pięknie ♡♡♡♡

Nie ukrywam, że właśnie wrzesień to mój ulubiony miesiąc ogrodowy Trawa nie męczona już upałami pokazuje swoją soczystą zieleń, no i cała reszta wokól bucha kolorami (wiosną tylko smutnawo na wrzosowiskach - wczesną wiosną mam w planach coś w tym temacie zadziałać )
AngelikaX 10:42, 18 wrz 2017

JoannaDe napisał(a)
Przecudownie proszę Pani!

I znowu sypnie pinami z Twojego ogrodu

Ps. Witam sie Angela oficjalnie bo podglądam od początku

Witam się i ja Joanno - miło mi bardzo, że Cię goszczę
dziękuję
AngelikaX 10:43, 18 wrz 2017

Marga napisał(a)
Nie powinnam tu zaglądać, bo teraz spać nie będę mogła po takiej dawce fot z tak cudnego i bajecznego ogrodu
Angela, masz dobrą rękę do roślin i widać, że im dobrze u Ciebie
Pozdrawiam

No nie wszystko mi się w ogrodzie udaje, ale ogólnie zadowolona jestem roślinki też chyba dogadujemy się

Również pozdrawiam

ps.Mam nadzieję, że nocka przespana
AngelikaX 10:48, 18 wrz 2017

KLAUDIA napisał(a)
Witam.śledzę Twoją relację z pięknego ogrodu,każdego dnia.To że masz piękny to fakt.U mnie w pracy ,już też znają.
ogromne gratulacje i wielki ukłon w pracę i zmysł elegancji i prostoty.

Ja do Ciebie z małym pytanie-czytałam,że przycinasz swoje brzozy ja mam je 4 sztuki i chciałabym ,żeby miały podobny kształt w przyszłości co Twoje.Czy mogłabyś mi napisać,jak je przycinasz?wiem ,że robisz to w lutym-i tu drugie pytanie jaki dzień do tego wybrać?

Ojej... każdego? Nie miałam pojęcia, że ktoś może traktować mój wątek jak codzienną lekturę - dziękuję

Żadnej specjalnej recepty nie podam na cięcie - ot po prostu ciachamy jakieś 40-60cm od góry i tyle... Sebek pisał kiedyś, że brzozy szybko "budzą się" po zimie, więc styczeń jest lepszym terminem (oczywiście jest to termin umowny - zależny od pogody, wiadomo, że przy siarczystych mrozach nic nie robimy...) ja wybieram słoneczny dzień, bez mrozu, deszczu, wiatru

Jeszcze raz dziękuję za miły wpis

AngelikaX 10:52, 18 wrz 2017

Zana napisał(a)
Też już nie wiem co napisać, no mega. Jesteś królową wrzosów na O.. Dobrze, że hakuro wywaliłaś, takich monstrualnych to chyba jeszcze nie widziałam.

AngelikaX 10:55, 18 wrz 2017

anulajda napisał(a)
Zdecydowanie lepiej bez hakuro i na pewno jaśniej przed domem teraz masz

PS.Nie myślałaś żeby na małą rabatkę z sosnami jak nie będzie już host dać obwódkę z bukszpanu.

Wrzosowiska cudne )))

Jaśniej... zdecydowanie - bryła domu też zyskała

Obwódka z buksów tu raczej nie uda się, bo rabata ma tylko 60cm szerokości, a od brzegu dość sporo tu podmurówki... i wypadła by w dziwnym miejscu... ale dziękuję za propozycję
AngelikaX 10:56, 18 wrz 2017

Kaska napisał(a)

Angelika to faktycznie dużo tańsze co ja widziałam.Mogę prosić na pw o namiary?

Zdjęcia wymiatają Co tu dużo gadać-ogród masz wymuskany na cacy,piękne te Twoje rabaty Jestem stasznie ciekawa jak ambrowce będą wyglądać na tej rabacie.

Zaraz Ci posyłam

Merci
AngelikaX 10:56, 18 wrz 2017

MonikA napisał(a)
Ale oczka nacieszyłam

AngelikaX 11:00, 18 wrz 2017

AnnaCh napisał(a)
No normalnie szukam szczęki, jak zawsze u Ciebie
Angi powiedz mi jakiej średnicy masz kółko pod basen? Zastanawiam się jak to optycznie wygląda taki kostkowy placek

Placyk ma średnicy prawie 5m (basen 3m) - przed sezonem basenowym stoi tam stół z krzesłami. U mnie są dwa - jeden to zejście z tarasu i obok właśnie basenowy... motyw kół powtórzony jest tez na froncie
AngelikaX 11:00, 18 wrz 2017

beata_m napisał(a)
Leżałabym i patrzyła na te piękne kolory! Uwielbiam róż, wygląda niesamowicie! A te bialutkie pnie drzew ... naprawdę łał!

Dziękuję