Nie ukrywam, że właśnie wrzesień to mój ulubiony miesiąc ogrodowy Trawa nie męczona już upałami pokazuje swoją soczystą zieleń, no i cała reszta wokól bucha kolorami (wiosną tylko smutnawo na wrzosowiskach - wczesną wiosną mam w planach coś w tym temacie zadziałać )
Ojej... każdego? Nie miałam pojęcia, że ktoś może traktować mój wątek jak codzienną lekturę - dziękuję
Żadnej specjalnej recepty nie podam na cięcie - ot po prostu ciachamy jakieś 40-60cm od góry i tyle... Sebek pisał kiedyś, że brzozy szybko "budzą się" po zimie, więc styczeń jest lepszym terminem (oczywiście jest to termin umowny - zależny od pogody, wiadomo, że przy siarczystych mrozach nic nie robimy...) ja wybieram słoneczny dzień, bez mrozu, deszczu, wiatru
Obwódka z buksów tu raczej nie uda się, bo rabata ma tylko 60cm szerokości, a od brzegu dość sporo tu podmurówki... i wypadła by w dziwnym miejscu... ale dziękuję za propozycję
Placyk ma średnicy prawie 5m (basen 3m) - przed sezonem basenowym stoi tam stół z krzesłami. U mnie są dwa - jeden to zejście z tarasu i obok właśnie basenowy... motyw kół powtórzony jest tez na froncie