Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród z pergolą 18:54, 13 lip 2016

Do góry
Białe mój top, staram się od wiosny zacząć..:
krokusy_Jeanne d`Arc
narcyz Thalia
tulipan likliokształtny Sapporo
Ciemierniki
Ubiorek
czosnki Mout Everest
Piwonia Shirly Temple
Wiązówka bulwkowa
Bodziszek max Frei biały
Białe serduszki
Dzwonki, naparstnice
Róża White Cover
Odętka
jeżówka Merique i biała zwykła purpurowa Alba
Tojeść orszelinowata
Floksy
Zawilce japońskie białe (koniecznie)

Astry są białe na jesień..

Do cienia i na wilgotne świecznice białe.

liliowców białych NIE MA!!!!!

A tak wyglądają nieczyszczone liliowce.. i to, że powtarzają kwitnienie to ... moim zdaniem bujda.. ja takich nie mam. Natomiast ładna i zdrowa kępa kwitnie miesiąc. Wyjątek to lilioweic Stella d`oro.. on powtarza ale już słabo.. a w zasadzie pierwsze kwitnienie solidne, a potem tak sobie, tu i tam.

Mnie te zaschłe denerwują i co jakiś czas je strzepuje lub zbieram..

Chatka Baby Jagi 13:13, 13 lip 2016

Do góry
U mnie ostatnio przestój... jakoś dziwnie zielono... jedynie hosty szaleją, tawułki i zaczynają pokazywać się floksy... Może dlatego, że to czas róż, a u mnie one wciąż dopiero w planach....

Ogród z pergolą 11:38, 13 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
wolałabym stopniowo ale po kolei, jednak to front chciałabym żeby był zawsze ciekawy..
to teraz mam zadanie znaleźć kwitnące, białe od początku sezonu żeby zawsze się coś działo..pomożesz?
na wiosne wiadomo tulipany, narcyzy bo lubię a dalej... :/

Aniu, w maju z białych kwitnie ubiorek wiecznie zielony, w czerwcu dzwonki, w lipcu - odętka, floksy, jeżówki, w sierpniu drakwie, aminki...
Macham, zapracowana Aniu. Twój problem psychiczny jest też moim
A nasiona przegorzana rozsyp jesienią, na wiosnę będziesz mieć sporo siewek
Podmiejski ogródek 11:34, 13 lip 2016

Do góry
Widzę że wszystko nabiera kształtów i kolorów. U wszystkich kwitną już floksy a moje nadal nie

Co do listy można dodać wrotycz wyciąg rozcieńczony 1:10 skutecznie unieszkodliwił mszyce na nowych przyrostach róży. Jedno oblanie z konewki przy okazji podlewania innych rzeczy i rano nie było po nich śladu
Podmiejski ogródek 11:22, 13 lip 2016

Do góry
Pokażę jeszcze rabatkę pod tarasem, która najwięcej szkód poniosła.
na środku siedzi tam tawuła japońska goldflame/goldmount
podsadziłam ją berberysem czerwonym fireball i dałam obwódkę z berberysa tiny gold.

dookoła pogrupowałam przywrotniki, rozchodniki i różne inne, które pościągałam z różnych miejsc ogrodu.

chyba nietrudno zauważyć, które sztuki przyschły:/

do tej rabatki mam na razie dwie wątpliwości:
czy te fireballe nie będą za małe? powinny mieć mieć wysokość mniejszą od tawuły, większą od tiny gold, ale boję się, że nie urosną tyle.

za tawułą trzebaby dać jakąś drugą - zimozieloną - kulkę. Myślę że (suprajs!) bukszpanowa dobrze się wpasuje, no nie?

floksy ładnie kwitną, chociaż z trzech odmian została w zasadzie ta najmniej mi się podobająca - majtkowa, ale ta kępa robi się za duża i do tego strasznie łapie mączniaka - więc trzeba będzie przenieść, tylko nie bardzo mam gdzie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:13, 13 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Poczekamy zobaczymy czy będą powtarzac. stale pojawiaja sie nowe odmiany więc kto wie. Kasiu a zakwitły Ci w koncu floksy?

Jeden kwitek się otworzył
Ale klapnal od deszczu
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:01, 13 lip 2016

Do góry
Poczekamy zobaczymy czy będą powtarzac. stale pojawiaja sie nowe odmiany więc kto wie. Kasiu a zakwitły Ci w koncu floksy?
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 22:15, 12 lip 2016

Do góry
Floksy szaleją
Coś jeszcze, coś więcej... 20:54, 12 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Super ujęcia, ale żeby takie wielkie floksy!!
u mnie jeżówki na patelni, totalne mizeroty, rok temu z 1,2 w tym 30-40cm.

Noo wielkie porosly, do wazonu Mama z Babcią scięły jednego to dominuje Jezowki mnie zaskoczyły - choć i tak nie ma źle
Ogród z uśmiechem 18:47, 12 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
U nas wprawdzie z trawnikiem nie było kłopotu, ale sąsiadowe nasiona trawy mi pięknie na róże spłynęły, lało bardzo zdrowo....a mam tam jeszcze floksy szydlaste. To było 3 lata temu...do tej pory trawę stamtąd wyrywam...i mam dość, floksy wyeksmituję. Dopiero tamten pas do porządku doprowadzę.

Róże super Z Twoich mam Chipendalle, jestem z niej bardzo zadowolona. Kwitnie cały czas, zdrowa, nie przemarza. I pachnie, i kwiaty ma różne w kolorze

Ale miałaś ucztę...mam stamtąd Grace Dwa tygodnie temu sadzona, teraz się już wysila do pokazania kwiatów znowu A o mały figiel bym ją straciła...kret mi ją podkopał...

Moje nasiona splynęły na rabatę ale jeszcze nie obsadzoną. Będę przekopywać pewnie jak zejdą nielegalnie. Trochę dzisiaj zbierałam w wiaderka razem z ziemią i rozsypywałam z powrotem.

Z czym posadziłas Chippendale? Chodzi mi o towarzystwo różane

Będe tam w przyszlym tygodniu, Pan pokazal mi jakąś nowość, kwiaty są różne na każdym etapie ich rozwoju - chodzi o kolory. Sprowadził do rozmnażania, ale jeśli poradzi sobie z ilością sadzonek, to ma mi odsprzedać jedną

Ogród Mirelli 18:38, 12 lip 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ale pieknie juz u Ciebie floksy superanckie i jezowki, podjazd mi sie juz podoba a jak sie rosliny rozrosna to dopiero bedzie szal
a inne czesci ogrodu tez juz super

Już mam tak napchane, że będzie konieczne przesadzanie w przyszłym roku - tylko gdzie ja mam przesadzić jak miejsca brak. Chyba bajzlownik będę musiała uporządkować i zagospodarować
Ogród Mirelli 18:32, 12 lip 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)

Floksy rewelacyjne, piękny kolor!

Kolor mają super, ale chyba powinny rosnąć bardziej z tyłu. Trudno już nie ma szans na przesadzenie
Liliowo i kolorowo:) 15:27, 12 lip 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Uwielbiam patrzeć na te liliowe trąbki u Ciebie, jakże przepięknie je komponujesz z krwawnikiem, lubię floksy płomykowe i liliowce i motylkowy nalot

Tylko liliowce coś mało mają pąków w tym roku i może to z powodu suszy zeszłorocznej? Teraz pachnące się rozbijają, obłędny zapach wieczorem
Liliowo i kolorowo:) 13:09, 12 lip 2016

Do góry
Uwielbiam patrzeć na te liliowe trąbki u Ciebie, jakże przepięknie je komponujesz z krwawnikiem, lubię floksy płomykowe i liliowce i motylkowy nalot
Ogród z uśmiechem 11:34, 12 lip 2016

Do góry
U nas wprawdzie z trawnikiem nie było kłopotu, ale sąsiadowe nasiona trawy mi pięknie na róże spłynęły, lało bardzo zdrowo....a mam tam jeszcze floksy szydlaste. To było 3 lata temu...do tej pory trawę stamtąd wyrywam...i mam dość, floksy wyeksmituję. Dopiero tamten pas do porządku doprowadzę.

Róże super Z Twoich mam Chipendalle, jestem z niej bardzo zadowolona. Kwitnie cały czas, zdrowa, nie przemarza. I pachnie, i kwiaty ma różne w kolorze

Ale miałaś ucztę...mam stamtąd Grace Dwa tygodnie temu sadzona, teraz się już wysila do pokazania kwiatów znowu A o mały figiel bym ją straciła...kret mi ją podkopał...
Liliowo i kolorowo:) 19:53, 11 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
chcialam najpierw napisac ale masz piekne floksy...ale wszystko masz piekne
lilie, jezowki...i piekne letnie kompozycje

Cieszę się, że się podoba ale jak teraz wyszłam na dwór o zgrozo jak wszystko leży wysuszone od gorąca i wiatru silnego.
Liliowo i kolorowo:) 19:51, 11 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Śliczene
moje cynie z siewu, chyba w grudniu zakwitną
mam floksy, ale jakoś nie mam nadal przekonania, chyba muszę im miejsce inne znaleźć, zapach akurat jakoś też słaby mi się wydaje...hym, marudzę, powącham na nowo

To tak jak moja czarnuszka i cleome, już nic nie sieje, szkoda miejsca, a cyni mam za mało bo w jednym miejscu tez mi nie urosły. Rabaty to przekopania Floksy też pachną wieczorem albo zerwij do wazonu to poczujesz
Liliowo i kolorowo:) 18:27, 11 lip 2016

Do góry
chcialam najpierw napisac ale masz piekne floksy...ale wszystko masz piekne
lilie, jezowki...i piekne letnie kompozycje
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:07, 11 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Też mam chwastowisko ale z jednej już strony. Od tej strony sadziliśmy tuje nim się wprowadziliśmy. Pozostałe 3 są już zamieszkane.

Goździki to chyba jakaś mieszanka była - ale słodkie są te małe kwiatki.

W cięciu czereśni Ci nie pomogę bo sami uczymy się od 7 lat i wciąż coś wychodzi nie tak. Głównie to najważniejsze nie ściąć za wcześnie przewodnika.

no wlasnie to chyba jednak floksy, zoja pokazala u siebi opakowanie z nasionkami, identyczne

przewodnik byl sciety ..bo ona chyba taka mala miala byc...ale podciagne jeszcze troche wyzej
Liliowo i kolorowo:) 16:55, 11 lip 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No i lilie)

Śliczene
moje cynie z siewu, chyba w grudniu zakwitną
mam floksy, ale jakoś nie mam nadal przekonania, chyba muszę im miejsce inne znaleźć, zapach akurat jakoś też słaby mi się wydaje...hym, marudzę, powącham na nowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies