Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 15:17, 05 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Napisali mi, że Sportak Alpha jeszcze naprzemiennie warto zastosować. Nie mogę znaleźć sklepu internetowego, który toto sprzedaje...gdybyś przypadkiem się natknął, daj linka

Przekopałem internety (a kopać umiem ) i nie ma... Musisz spróbować czymś innym, u mnie chyba działało Dithane na tego grzyba też...
Sebek 15:22, 05 sie 2016

anabuko1 napisał(a)
Piękne kępy jezówkowe.I piękny ogród, rabaty, kolorowe.Podoba mi się u ciebie
The Fairy ładna.Ja ją dopiero na wiosnę kupiłam i mam.zobaczymy jak ona się u mne będzie sprawować

Jeżówki to jedne z mniej problemowych roślin jakie mam - właściwie w ogóle nie mam z nimi problemów Choć zauważyłem, że warto ich... NIE nawozić Te na słabej ziemi rosną sztywne i mocne, a te rozpieszczone kompostem kłaniają się

Fairy - polubicie się Co prawda one u mnie zakwitają najpóźniej (lipiec), ale kwitną do mrozów - i to ciężkich, -5 nie robi na nich wrażenia Chyba 2 lata temu jeszcze w grudniu kwitły, na święta
Sebek 15:24, 05 sie 2016

kasja83 napisał(a)

No to jeszcze eM musiałby wiedzieć o niespodziewanej wizycieA przez O.to Ty na Śląsk jeździsz tak?

Dokładnie To go ostrzeż przede mną
Sebek 15:25, 05 sie 2016

asiak napisał(a)
Po obejrzeniu wizytówki, stwierdzam, że ogród masz cudowny
Pozwól, że będę odwiedzać i podglądać

Wizytówka ciut nieaktualna - muszę poszukać bardziej aktualne zdjęcia i powklejać tam co nieco
Zezwalam Nawet więcej - zapraszam, będzie mi bardzo miło
nawigatorka 15:38, 05 sie 2016

A signum mialo byc na trzcinnika czy zle kojarze? Jesli tak to tez o link poprosze
Sebek 15:43, 05 sie 2016

Wiecie co? Jeszcze Was pomęczę bylinówką Ale tym razem... od początku - czyli wracamy się do roku 2010 Przypatrzcie się na siatkę, będzie dobrym odnośnikiem

2011 - zrobił się płot Zakładam wątek w dziale projektowanie, czas na kopanie (po co mi to bylo, skoro i tak nie wyszło? )

Kwiecień/ maj 2012 - rabata zwie się Caritas. Wszystko co kupiłem i co ktoś miał w nadmiarze bądź też nie ląduje tutaj (pozdrawiam darczyńców ). Rabaty się przekopały - po trawniku zostaje tylko ścieżka.

Sebek 15:47, 05 sie 2016

Kwiecień 2013 - coś nie teges, kopiemy dalej

Po przerzuceniu znów niemal wszystkiego w maju jest tak (na zdjęciu przy pierwszym rzucie oka widzę wyciepane bukszpany, przesadzone lawendy, trzykrotki, irysy, kocimiętki, przywrotniki, orliki, dosadzone róże, floksy, bodziszki )

Wiosna 2014 - jest już nieźle

Sebek 15:51, 05 sie 2016

2014 - chwilę przed kolejnym przerzucaniem (wklejane ostatnio )

2015

I 2016

Także jak widzicie... ewoluowałem W jakimś tam stopniu
Sebek 15:55, 05 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
A signum mialo byc na trzcinnika czy zle kojarze? Jesli tak to tez o link poprosze

Signum na bukszpany akurat - ale trzcinniki też przy okazji pokropię
anabuko1 16:40, 05 sie 2016

Sebek napisał(a)

Jeżówki to jedne z mniej problemowych roślin jakie mam - właściwie w ogóle nie mam z nimi problemów Choć zauważyłem, że warto ich... NIE nawozić Te na słabej ziemi rosną sztywne i mocne, a te rozpieszczone kompostem kłaniają się

Fairy - polubicie się Co prawda one u mnie zakwitają najpóźniej (lipiec), ale kwitną do mrozów - i to ciężkich, -5 nie robi na nich wrażenia Chyba 2 lata temu jeszcze w grudniu kwitły, na święta

Moje jeżówk odmianowe słabo przyratają.
A nawet żadnych nie nawoziłam.
to fajnie,że Fairy taka twardzielka.W czerwcu i lipcu i tak duzo kwitnie ładnych róz.to niech póżniej kwitnie