Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 11:47, 26 maj 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Do zobaczenia w niedzielę.

Mój żeleźniak

Niestety mój nie ma takich pędów w górę, w tym roku więc nie będę u siebie oglądać, za to podziwiać u Ciebie.
Ogród Małej Mi 2017 11:38, 26 maj 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To wiąz Wredei...

Śliczna żarówa Długo u Cię rośnie? mój jeszcze malutki , ale też świeci
Zielony zielonym pogania :) 11:36, 26 maj 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)
Clematis który jest prezentem chyba przetrwał zimę. Wypuszcza

czy to na pewno klematis???
Zielony azyl pod Wrocławiem 11:35, 26 maj 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Front. teraz decyzja czy żywopłot sadzić będziecie na przedpłociu, ale będziesz widzieć ogrodzenie. Czy też pod ogrodzeniem, na froncie, ale miejsce będzie zabrane i korzenie będą przerastać rabatę. Decyzja - czy tuje, czy cisy.

Na przedpłociu o tyle to da większy plus, że siłą rzeczy miejsca na froncie będzie więcej, a tam mniej do pielenia Żwywopłot osłoni też w dużej mierze od siejących się chwastów.
Tak czy siak słońce od frontu będzie przysłonięte. Zostanie wystawa słoneczna z prawej i lewej, czyli... jaka wystawa? To ważne, bo od tego zalezy dobór roślin.

Zastanawiam się, czy jeśli posadzę za płotem to czy nie bedzie to gryzło się z obecnymi tujami na około ogrodu? Jeśli da się to jakoś pogodzić to ja oczywiście jestem za mniejsza ilością pielenia i nawiewów. biorąc pod uwagę że i tak bede widziała furtkę i bramę to płot tez może być

Czy tuje łatwiej utrzymać w ryzach niż cisy? i ta rabata przed płotem jest pochyła, skierowana w dół w stronę płotu, czy to nie przeszkadza?

podrzucam zdjęcie z opisem... wiem bede się wstydzić ale obiecuję zmotywować jutro męża do porządków tam.
Rabata miedzy furką a bramą jest ze spadem i jest oddzielona od płotu opaską 30 cm z kamieni

wzdłuż płotu jest metrowy pas a za nim rów na calej długości... strasznie trudno nam to utrzymać w ryzach i tutaj też coś musimy zrobić zeby tak nie zarastało ale na razie w budzecie tej pozycji nie widzę

Mój mały wymarzony ogród 11:30, 26 maj 2017

Do góry
Mój mały wymarzony ogród 11:29, 26 maj 2017

Do góry

Alicja tu mata na całości...będzie jeszcze pomalowana impregnatem.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 11:28, 26 maj 2017

Do góry
babka napisał(a)

No niekiedy tak mam, że wstaję i wychodzę z domu by nie budzić domowników.
Pergola też mi się podoba i cieszę się, ze Was posłuchałam i nie poszłam w biały

Dziś Twoja protegowana Giardina dostała podporę Ciemno już się robiło kiedy żon przmocował ostatnią klapke Ale co tam, pstrykłam

Olu, świetne miejsce na wypoczynek i takie wygłaskane. Przy tym uwierzę, jak mi powiesz, że za dużo czasu na relaksowanie nie masz... chyba większość ogrodników tak ma.

Dojrzałam, że masz przymocowaną rurkę pod belką, czy planujesz tam później firanki, kotary? Mogę prosić o zbliżenie i instruktaż, bo ja też o czymś takim myślę, zgapiłabym pomysł.

Zielony azyl pod Wrocławiem 11:28, 26 maj 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Dobrze kojarzysz

Ciurkadełko tam gdzie strzałka.
Kółkami zaznaczyłam drzewa:
ciemnosielone kółka to jakieś duże drzewo, typu klon
a jasnozielone to małe drzewo typu wiśnia czy jabłonka ozdobna, jarząby itp.

Asiu, pozwoliłam sobie na zdjęcia z wyjścia z domu na taras. Czyli z widokiem na domek gospodarczy. Tam mamy świerki (tak myślę) sąsiada. Czy pod nimi sadzić duże własne drzewo? obecnie są tam RH, hortensja dębolistna (zmarzła w zeszłym roku), azalia, wrzosy, oraz brzoza i jarzębina. Dalej magnolia gwieździsta, hortensja bukietowa, brzoza pendula i lawenda, prze tarasem na ogrodzie katalpa (rośnie od roku, wczesniej 4 lata stala w miejscu - można ją przesadzać? miała nam zacienia taras ale chyba sie nie doczekamy

No i teraz widać jak to jest jak się sadzi "co w oko wpadnie"

Lubię go :) 11:19, 26 maj 2017

Do góry
teraz mój powojnik wygląda tak
Miskant - Miscanthus 11:18, 26 maj 2017

Do góry
jaro422 napisał(a)
Niepokoi mnie stan miskantów (te z przodu) i rozplenic po zimie. Rośliny były posadzone w ubiegłym roku, przyjęły się i bardzo ładnie wyglądały. Zimowały powiązane w "snopki" - cięte pod koniec kwietnia. Jeden miskant się zazielenił - nie wiem czy pozostałe rośliny wymarzły czy jest szansa, że odbiją.
zdjęcie ocalałego miskanta

a tak wyglądały rośliny w ubiegłym roku

Mi się wydaje ,że to co pokazujesz to nie miskant...to jakaś dzika trawa chyba co się do niego podczepiła.Miskant nie kwitnie i nie tworzy kępy o takim kształcie.
Ale może ktoś ma inne zdanie?
Ogród Małej Mi 2017 11:16, 26 maj 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ja weekend jadę do rodziców.... czyli wycieczka na drugi koniec Polski..
Rzucanie kamyków może trwać godzinami

??????????!
Madżenie ogrodnika sezon 2017 11:10, 26 maj 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dla wszystkich mam piwonia mojej mamy

Jak zwykle zakwitła 26.05
wspomnienia ... to to czego nikt nie jest wstanie nam odebrać...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:06, 26 maj 2017

Do góry

Dziś odmówiłam kupna drzewka koleżance twierdząc że mam już za dużo.. pojechałam do szkółki kupić mamie rh na dzień matki

... i wróciłam z prawie 3 metrowym drzewkiem - głogiem Paul Scarlet

Ech jestem beznadziejna ...

Słaba płeć już tak ma....idealnie pasuje jak wisienka na torcie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:06, 26 maj 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
I kilka porannych majowych fotek...

Super wygląda lilak tak wyprowadzony
Małgosiu, kupiłaś już formowany, czy sama uformowałaś?
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 11:04, 26 maj 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ufff, jak to dobrze, że też tak lubisz. Już nie czuję się taka osamotniona w swoim sceptycznym podejściu do skrzyń wszelakich wysypanych wokół żwirkiem zwanych ogrodem warzywnym.
Udanej majówki życzę!

Majówka ciągle trwa Wiesz, wszelkie skrzynie z uprawami (tylko bez żwirku!) bardzo mi się podobają, oczy mi trudno oderwać. Gdybym miała mały ogród na pewno bym sobie takie skrzynie sprawiła. Duży ogród narzuca inny rodzaj pracy, ja muszę mieć miejsce na manewry taczką i narzędziami.
Ale co? Mało nas jest z podobnym podejściem?

Ewo jak to: rzodkiewka zjedzona? Ona ledwie u mnie wzeszła. Nie pierwszyzna na wschodzie, że plony późniejsze, że o kwitnieniach przeróżnych nie wspomnę. Kiedyś nawet chciałam się z tego powodu w lubuskie przeprowadzać z ogrodem

Polu Warzywnik w trakcie prac

Podmiejski ogródek 11:02, 26 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Asia no to chyba trochę przesadziłaś wiesz
ładnie ziellono leśnie trawka śliczna czego ty kobiałko chcesz
a gdzie ta sodoma i gomora hę

Tutaj:
i tutaj:

Zielony zielonym pogania :) 10:57, 26 maj 2017

Do góry
Tego rh chyba wykonczyłam . Dałam mu do doniczki nawóz i podlałam siarczanem
Zielony zielonym pogania :) 10:53, 26 maj 2017

Do góry
Clematis który jest prezentem chyba przetrwał zimę. Wypuszcza
Zielony zielonym pogania :) 10:48, 26 maj 2017

Do góry
Ale na działce takie o to kwiatki

Rh zaczęłam podlewać roztworem siarczan magnezu
klon to tej pory stał w miejscu a teraz ma ponad 1.5 m
Miskant - Miscanthus 10:45, 26 maj 2017

Do góry
Niepokoi mnie stan miskantów (te z przodu) i rozplenic po zimie. Rośliny były posadzone w ubiegłym roku, przyjęły się i bardzo ładnie wyglądały. Zimowały powiązane w "snopki" - cięte pod koniec kwietnia. Jeden miskant się zazielenił - nie wiem czy pozostałe rośliny wymarzły czy jest szansa, że odbiją.
zdjęcie ocalałego miskanta

a tak wyglądały rośliny w ubiegłym roku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies