Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ... Kiedy czegoś gorąco pragniesz...

... Kiedy czegoś gorąco pragniesz...

gosika67 09:50, 04 cze 2017

Witaj Basiu oj dużo się dzieje u Ciebie, zobaczysz jak wszystko podrośnie, coś dosadzisz, bo cały czas coś się dzieje w ogrodzie, to będzie jak w zaczarowanym ogrodzie. BASIU pomalutku wszystko ogarniesz.
Radziu nie narzekaj, bo miałeś przecież wysiewy.
Kasia- Pestka pokaż co u Ciebie.

Basiu jak przymiotno? Pokaż bo ja nie mam śladu, muszę kupić.
dana1s 18:37, 04 cze 2017

Basiu ogród pięknie się rozrasta.
I widzisz doczekałaś się płotu, może i ja się doczekam swojego.
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Maly_Bialy_D... 19:04, 04 cze 2017

Radziu moja róża była kupiona na allegro rok temu wyglądała tak:

to było zaraz po naszej wprowadzce. Kupiłam ją jako "białą pnącą różę" i obok tą różową też ( zaraz zacznie kwitnienie), od tego samego sprzedawcy, ale bez odmian, wtedy chciałam po prostu- kupić róże na pergolę i cokolwiek posadzić dopiero z czasem zaczęłam się uczyć i wczytywać, dowiadywać. Tegoroczne zakupy były już można powiedzieć świadome Ta różowa, po drugiej stronie ścieżki rośnie szybko, z białą mam dylemat, czy będzie faktycznie pnąca, rośnie o połowę wolniej. Kwitła już w ubiegłym roku i to całe lato

Obecnie troszkę podrosła, ale znacznie się zagęściła i wydaje mi się, że ma ciemniejsze liście, niż w roku ubiegłym.
Naparstnice siałam rok temu na rozsadniku. Jesienią przesadzałam na stałe miejsce. Wiosną jakoś ruszyły i radują moje serce Na nie najbardziej czekałam i nie zawiodłam się Nie stać mnie na zakup roślin, dlatego ogród zakładam powolutku, coś dostanę, coś posieję z nasion i tak to wygląda

Kasiu tak cywilizacja Po osadzeniu ta brama z furtką już nie wydają mi się aż tak okropne, jak wtedy, gdy stały w garażu Trochę kojarzą mi się z ogródkiem działkowym, ale co zrobić, jak wyboru wielkiego nie miałam Lepsze to niż nic. Teraz pewnie następne dwa miesiące będziemy oszczędzać na panele lub siatkę i materiały do montażu, mąż cały czas się waha, a ja postanowiłam się już nie wtykać. Ważne, żeby wreszcie zamknąć granicę działki
Mamy ważniejsze sprawy, Młoda kończy szkołę, ma komers, trzeba się na niej skupić

Gosiaczku no troszkę się dzieje, na ile czas pozwala Właśnie chciałam pozbierać pierwsze truskawki, a tu zonk!!!! Połowa wyżarte dziury i obrzydliwe ślimaki sobie na nich ucztują, ale się wściekłam i zerwałam nawet te na pół dojrzałe Jakaś plaga w tym roku. W ubiegłym nie było ich tak dużo. Wchodzą do nas z za siatki. Tam są dzikie zarośla, chwaściory, nikt nie dba, to sobie miejscówkę idealną znalazły. A na lepsze żarcie do mnie wychodzą

Niestety przymiotno mi nie wzeszło, choć kupowałam dwie paczki i siałam w różnych warunkach Może przy okazji gdzieś spotkam w sklepie innej firmy, to jeszcze raz spróbuję. Jeśli wysiejesz daj znać, czy się udały, będę trzymać kciuki, by poszło Ci lepiej, niż mi

Dansuiu jak znam życie, niedługo zrobicie swoje ogrodzenie. Widziałam już próby, więc wiem, że będzie pięknie. Ty jesteś czarodziejką i wzorem dla mnie do naśladowania

Radziu2013 19:11, 04 cze 2017

Pięknie kwitnie ta twoja białą róża, a na różową czekam
Teraz to ja mam zagwostkę co do tej twojej róży
Maly_Bialy_D... 19:46, 04 cze 2017

Zobaczymy za rok, czy wyrośnie wyżej, jeśli nie, będzie znaczyło, że sprzedawca nie wiedział co sprzedaje Mimo to i tak jest cudna, bardziej podoba mi się od różowej.
Czekam z obgryzionymi pazurami, czy tegoroczne zakupy zakwitną w tym, czy dopiero następnym roku. Powypuszczały pędy i liście, więc się umościły, teraz tylko cierpliwości. A czekam na: Cinderellę i Wedding piano na przodzie, a na tyle na pergolę New dawn oraz Lykkefund
Mirka 20:30, 04 cze 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)

Moje ukochane naparstnice wyhodowane własnoręcznie z nasionek:

Jeszcze raz róża nn z mydlnicą różową u stóp:
Basiu odpisałam u siebie☺Naparstnice super ,kolorki piękne. Życzę ci aby się siały gdzie chciały.U mnie rosną tam gdzie się wysieją. Im wiecej sadzonek w jednym miejscu tym ładniej wygladają.
Maly_Bialy_D... 20:38, 04 cze 2017

Sąsiadka prosiła wczoraj o nasionka Też się podobają
pestka56 22:12, 04 cze 2017

Basiu, róża biała pasuje do każdego koloru, więc jeśli nie będzie pnąca, posadzisz obok koleżankę. Będzie jej "osłaniała" nogi i będzie cudnie.
Ja przesadziłam od furtki moją Golden Gate. Jakoś tam słabo rosła, choć miejsce bardzo słoneczne. Podobno jej nie szkodzi półcień, więc teraz ma miejsce obok śliwy Pissardi. Żółte kwiaty powinny pięknie komponować się z bordowymi liśćmi śliwy Oby jej się miejsce spodobało.
Dziś robiłam przegląd wszystkich róż. Pąków co niemiara
Basilikum 22:58, 04 cze 2017

Zauwazylam zmiane choc takbardzo skupilam sie na sciezce, ze o malo furtki nie przegapilam
Naparstnica sliczna a jak z ziarenka wyhodowna to jeszcze bardziej cieszy

A roza biala super jest jak sie nie bedzie piac to mozesz zawsze ja przesadzic (no moze nie zawsze jesienia lepiej )
Maly_Bialy_D... 21:58, 10 cze 2017

Dostałam od mamy dzisiaj takie kwiatki, czy ktoś wie co to za roślinka?
Niski, około 20 cm, szybko się rozrasta, ma rozłogi, ponoć kwitnie drobnymi jasnymi(?) kwiatkami

I takie wezmę na jesień, również proszę o identyfikację
( wysokość podobna do liliowców)