Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

_Martini_ 15:52, 04 cze 2017

Jaśminowce za chwilę...
_Martini_ 17:22, 04 cze 2017

Wrzucam jeszcze raz to zdjęcie, bo męczy mnie jedna sprawa.
W prawym dolnym narożniku przy wejściu jest obwódka z bukszpanu, teraz już dokończona od wewnętrznej strony. Miał być kwadrat, ale wymiary wolnego miejsca nie pozwalały i wyszedł prostokąt. W środku rośnie róża. Denerwuje mnie ten kształt, nieustannie przypomina mi trumnę Generalnie miejsce do zmiany. Wymiary 120x200. Myślałam nawet o murowanej podwyższonej rabacie.
Może macie jakieś pomysły?
MirellaB 17:52, 04 cze 2017

Uwielbiam jaśminowce

Pisałam już kiedyś u Iwonki, że takie i większe kostki, prostokąty przypominają mi groby i cmentarz z mojego rodzinnego miasta.
Tak samo mam złe skojarzenia z warzywnikami w skrzyniach.
Można z tego zrobić kule?
Ewik 17:58, 04 cze 2017

W tym roku skoczek panoszy sie strasznie , róża nie wyglada zbyt dobrze, a raczej różane patyki , spróbuj przyciąć trochę czubek i zobacz jak środek wyglada , ja dzis jedną wykopałam z wiosennego sadzenia .
_Martini_ 19:13, 04 cze 2017

Mirelko, kulki mam w tym rzędzie pod brzozami, tuje Danica. Dlatego coś innego muszę tu wymyślić.
Z tyłu i z lewej strony będzie żywopłot cisowy, z przodu kłosownica. W tym miejscu gdzie bukszpan chciałam też coś na wysokość kolan. Kompletnie nie mam weny.

Ewa, skoczka znalazłam na innej róży, tej w obwódce bukszpanowej. Zastanawiam się czy ona nie ma tam za "duszno". Czym się zwalcza skoczka?
A te różane patyki zostawiam na razie, sprawdzę tylko tę zieloną część. Straciłaś tę nową różę?
patrycja 20:34, 04 cze 2017

_Martini_ napisał(a)
Jaśminowce za chwilę...

Twój bardziej rozwinięty od mojego
Niedługo mój też da popis
jolanka 20:43, 04 cze 2017

Martyna, ja używałam do róż tego 2=1 ale....nieszczególne to byłoChyba wg zasady, co jest do wszystkiego.... Chyba wolę jednak preparaty "oddzielne"
elka_ 21:03, 04 cze 2017

_Martini_ napisał(a)
Czas na krzewuszki. Niezbyt je lubię, ale są, w tle dają jakiś kolor, póki nie przyjdzie czas na róże.

Martyna, jak można nie lubić tak ukwieconego krzewu? Cudny!
lojalna_ 21:05, 04 cze 2017

Fajna zabawka baw się dużo )))

Moja edenka nie rośnie może też jej coś dolega
MirellaB 09:08, 05 cze 2017

To chyba w planowaniu Ci nie pomogę
Tak myślę dlaczego do kolan chcesz? Jak wyższy żywopłot to może taki ładny jak u Iwonki?
Taki źle się nie kojarzy.