No to mojej też się zdarza tak wybarwic, w środku lata, ale myślałam, że potrafi bardziej...widziałam czasem takie krwiste rzeki z tych trawek.
lece do zapodanego watku
Poczytałam i obejrzałam zdjęcia Piękna jest jak jest czerwona
Mirelka Twoja potrafi się pięknie przebarwić.Lece po ten nawóz po pracy
Trawnik już tak ma, że nie będzie ciągle idealny i młody. Zupełnie jak człowiek, też się starzeje, robi sobie odmładzanie. Dla trawnika odmładzaniem jest aeracja i wertykulacja W trawniku pojawi się filc, chwasty, i inne problemy.
Może przenawoziłeś? a grzybki to kawałki drewna w ziemi, jeśli nie ma ich, to nie wiem dlaczego rosną.
Zbadaj glebę, pH, zawartość składników pokarmowych w glebie, czyli badanie gleby w stacji.
Czy z pozycji krecika, czy w okularach czy telefonem czy nie - są zdjęcia!
I co pokazują? Rozległą prerię (bez trawnika - to jest niesamowite!). Czekam na kolor blue i może dokładniejsze zdjęcia piwonii z nazwami? Widzę, że już jakaś kwitnie. U mnie jeszcze nie.
Rabata dopiero powstała wiosną , wywaliłam konwalie, płożącego iglaka przycięłam na niwaka dosadziłam hakone, czekam aż się to rozrośnie, myślę żeby dosadzić tam jeszcze jeżówki, które mi się wysiały, czekam jak zakwitną
Pamiętacie mój plan na frontową rabatę pod sumakami? Miała być hakone i kulki bukszpanowe
Ciągle nie jestem przekonana do hakone tutaj. Pomyślałam że może zastąpić ją liliowcem Stella. Co prawda nie przepadam za nim w fazie rozkwitu ale w tym miejscu myślę że jakoś bym to zniosła. Widzę tę rabatę właściwie tylko przy wejściu i wyjściu z domu. Liliowca mam sporo i po podzieleniu spokojnie mi wystarczy. Teraz wygląda tak