Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 18:41, 17 cze 2017

I takie tam na koniec

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gabriela 19:10, 17 cze 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dzisiaj był dzień dobroci dla ogrodu. W ogrodzie unosił się piękny zapach kwitnących róż, czarnego bzu w odmianach, kocimiętki. Śpiewały ptaki. Za tydzień lato!

Do wnętrza domu zaglądają róże. To dla mnie nowość, bo nigdy tak nie miałam.

Już nawet nie denerwują mnie pogryzione liście. Spokojnie piję trzecią kawę. Telefonów unikam. U stóp tarasu tez pachnie różami. Naprzeciw też.
]

Wróciłam, zaglądam, sprawdzam Twoje "takietamy", ileż ty masz kwiatów w ogrodzie, ta biała branka jaka ładna. A ten wpis powyżej, okrojony nieco, jakże mi się podoba, włączając w to oczywiście róże, to jest właściwe podejście do ogrodu, popieram, tylko ja zamieniam kawę na herbatę.
ps. miło było się poznać.
Warmia 19:11, 17 cze 2017

Uwielbiam Twój ogród Gdyby ogród można było przytulać, to Twój bym go wyściskała
Gruszka_na_w... 19:49, 18 cze 2017

Gabrysiu, z niskim ciśnieniem bez kawy nie da rady. Zwłaszcza, jeśli zewnętrzne okoliczności nie podnoszą go samoistnie.

Róże to trudny przyjaciel. Ależ jaki piękny obiekt do westchnień.

Pozdrawiam Też się cieszę z możliwości poznania.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 19:56, 18 cze 2017

Przepieknie z rozami. Ten zapach potrafie sobie wyobrazic
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Radziu2013 19:59, 18 cze 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ach, wzdycham, wzdycham, wzdycham, i wzdycham...pięknie to wygląda
Maly_Bialy_D... 20:04, 18 cze 2017

Witam się serdecznie Znam Haniu Twój piękny dom z FM i cząstki ogrodu
Teraz jestem szczęśliwa, że odnalazłam Cię tutaj i przy każdej wolnej chwili będę zaglądać i powoli prześledzę cały wątek, wiem, że warto
Gruszka_na_w... 20:07, 18 cze 2017

Martuś, aż tak? Naprawdę? Może trochę pokłuć. Sporo w nim berberysów i róż. Dziękuję za te ciepłe słowa. Niezwykłą mi przyjemność sprawiły.

Długa prosta - często ją fotografuję. Po braku pustych miejsc na rabatach poznaję, że ogród się rozrasta. Ale pamięć wzrokowa jest krótka. Dobrze, że można wrócić do tego, co było. Porównać.

2014

2015

2016

2017
Strach pomyśleć, co będzie za rok.

Gruszka_na_w... 20:10, 18 cze 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Witam się serdecznie Znam Haniu Twój piękny dom z FM i cząstki ogrodu
Teraz jestem szczęśliwa, że odnalazłam Cię tutaj i przy każdej wolnej chwili będę zaglądać i powoli prześledzę cały wątek, wiem, że warto

Tak się właśnie zastanawiałam, czy Ty, to Ty.
Miło, że zainteresowałaś się tworzeniem ogrodu. To piękna pasja. Będę do Ciebie zaglądać.

Gruszka_na_w... 20:14, 18 cze 2017

Radziu, teraz można wzdychać. Gorzej było podczas wiosennego cięcia.
Obiecałam sobie wtedy, że żadnej róży więcej. Wystarczą te, które są.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies