Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 20:25, 24 maj 2017

Do góry
moja przyjaciółka zachwyciła się kwiateczkami borówek

podgoliłam od dołu bez. PRzeszkadzał w przechodzeniu, a poza tym inne roślinki więcej światła dostaną . I bardziej mi się podoba

tu też mała zmiana. Dokupiłam kolejną kratkę na powojniki. Wiem - za blisko świerka, ale nie trawię tych betonowych słupków i chcę je trochę pozasłaniać.
Mój zielony świat 20:24, 24 maj 2017

Do góry
Żarnowiec się złoci

Kielichowiec w ciekawej odmianie Hartlage Wine

Kwiatostany duże jak u chińskiego, a kolor jak u wonnego
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:23, 24 maj 2017

Do góry
Moja bajka 20:21, 24 maj 2017

Do góry
ciekawa jestem tych różyczek Lupo

emuś kazał mi zabierać sobie stąd te krwawniki bo zagłuszają Jego jagodnik. Cóż, zabiorę

tym bardziej, że jagodnik nie zawodzi. Pierwszy raz będziemy mieć jagody kamczackie.

zapowiada się, że będzie duuuużo borówek. Iga będzie happy, bo uwielbia
Mój zielony świat 20:19, 24 maj 2017

Do góry
Martyna, dziękuję i zapraszam

Izo, to przez tą zimną wiosnę spotkać im się wypadło

Kasiu, dziękuję, miło mi

Vito, byłoby super z tą sadzonką. A może będziesz kiedyś w okolicy? Zapraszam

Tymczasem wiosna w pełni

Nie mogę się napatrzeć na tegoroczne kwitnienie zlotokapa! Złoto spływa obficie A kwiatostany są naprawdę dłuuuugie

Obok moja ulubiona odmiana prymuli - Francesca. Karbowana limonka z żółtym oczkiem

Len trwały na tle żarnowca

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:19, 24 maj 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Te które pokazałaś do tej pory to śliczne i zdrowiutkie. Moje są w gorszej kondycji
Mirko teraz zacznę pokaz mojej porażki. Jesienią były w dobrej kondycji. Ładnie rozkrzewione i pięknie wypączkowane. Nie miały zbyt dużych przyrostów, ale były zdrowe. Wiosną mocno je cięłam, bo zamierały całe pędy. Żal było patrzeć jak marnieją.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:18, 24 maj 2017

Do góry
Galaxy jeszcze kwitnie

rozwijają się czosnki
a ja już moczyłam nogi w jeziorze Bartążek woda ciepła

Moja bajka 20:15, 24 maj 2017

Do góry
wreszcie wklejam zdjęcie z hostami, które obecnie są w tej rabacie zamiast tych wielkich zielonych. I zrobiło się miejsce na hortkę. Z moimi możliwościami upchnę ze dwie .

wszędobylskie młodziutkie kosy
Sezon 2017 u Hanusi 20:14, 24 maj 2017

Do góry
Czasami trzeba, Izabelko, i widły w garść wziąć! A ostatnio często u mnie w użyciu są. Tak jak u siebie pisałaś, jedne rośliny się sprawdzają inne nie, albo nam spowszednieją i trzeba odmiany szukać. Jak to w ogrodzie! Nie wyobrażam ogrodu stale w takiej samej formie. To nie wystawa, ogród żyć musi. Przynajmniej u Hanusi!
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:13, 24 maj 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Dorotko, Twoje donice to mistrzostwo świata, mam inspirację na przyszły rok, niesamowicie mi się podobają, super, dobrze, że jesteś, O. byłoby uboższe bez Ciebie, zawsze będę szukać u Ciebie inspiracji
Połaskotałaś moją babską próżność Bardzo mi miło, że moje donice będą dla Ciebie inspiracją, w pierwszym zamyśle miały być lobelie, ale te petunie mnie urzekły i one przywędrowały ze mną do domu. Niezapominajki dają ostatnie kwiatuszki.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:12, 24 maj 2017

Do góry
Asfodel

Rodki u mnie są biedne ale teraz o nie zadbam
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:07, 24 maj 2017

Do góry
No i rozwinęły się piwonie z sadzonek od Mariuszka

ta druga co ją kocury poniszczyły odżyła i dala piękne kwiaty a jak one pięknie pachną
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:07, 24 maj 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Bogactwo rabat wciąż robi na mnie ogromne wrażenie, lubię gdy jest tak gęsto na nich.
Dekoracje jak i same kompozycje w donicach mistrzowskie, biel i odcienie niebieskiego to zawsze udane i eleganckie połączenie.
Na moich rabatach jest prawdziwy gąszcz, trudno jest wejść, żeby coś zrobić. Za to chwasty nie mają się jak przebić przez tę gęstwinę. Za miłe słowa dziękuję.

Blaski i cienie nowego życia 20:05, 24 maj 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Ile sadzonek...70 sztuk? Produkcja na masową skalę.
No jak to wszystko podrośnie bedziesz miała busz !

Busz zawsze można podzielić i rozdać. Gorzej jak są niedobory w moim ogrodzie wszystkiego potrzebuję po 5,10,20 szt, generalnie w ilościach hurtowych. i tak będzie brakowało. Hortensji Magical Candle mam 22szt bo 2 okazały się inne. Rozmnażam trawy, żurawki, rozchodniki, hortensje, lawendę, bukszpany teraz nawet tuje.

Tylko niektóre rzeczy mam pojedyncze: budleję, niektóre róże.

A tu edenka z zeszłego roku na rabacie edenkowej 3szt. Marzy mi się tu pashmina też 3szt.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:05, 24 maj 2017

Do góry
Jana napisał(a)
naprawdę wierzyć się nie chce że to tylko 4 lata...musiałaś duże rośliny kupować widziałam kalinę Roseum i chyba po Twoich zdjęciach po nią wrócę, czy ona jest szeroka ?

Jana, kiedy się buduje dom i jednocześnie zakłada ogród, to pieniędzy starcza ledwie na kilkunastocentymetrowe sadzonki. Popatrz na to zdjęcie uważnie. Widzisz tam duże okazy?
Krzewom zawsze możesz korygować wielkość cięciem. Kaliny koralowe, jeśli ich nie tniesz, potrafią wybujać na 4 metry.
Po roku od posadzenia krzewów, tulipany wydają się od nich wyższe. marzec 2014

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:02, 24 maj 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo.Obielę masz dużą i piękną , moja wcale prawie nie rosnie ale za to pięknie kwitnie.Pozdrówka.

To prawda Bogdziu pięknie kwitnie
A tu już rutewka się rozwija
pozdrówka
Kiedyś będzie kolorowo... 20:01, 24 maj 2017

Do góry
A nad tym pracujemy -
ile to ja się tych kamieni na przewalałam , ale jak -dzięki Wam.
zastanawiam się nad trzecia brzozą -mój M już kiwa głową na sama myślą,ale.......zobaczymy ?
zamiast ławki może konstrukcja z bali pod hamak.
Jak tam sądzicie?

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:00, 24 maj 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Suchy strumień świetny ale zachwyciły mnie granatowe wstazeczki na białych donicach.
Widzisz Bożenko takie nic, a zmienia.
Wstawię zaraz zdjęcia moich chorych rh i poproszę o konsultacje w sprawie ich ratowania.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:00, 24 maj 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Ania ale ten powojnik robi wrażenie. Kolorów w ogrodzie nie brakuje ale ten robi wrażenie.

Dzięki Anusia
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:58, 24 maj 2017

Do góry
weronika77 napisał(a)

Witaj znów Aniu. Ucieszyłaś mnie swoim wpisem. Piękne zdjęcia pokazujesz, obiela podoba mi się od dawna (widziałam ją w ogrodzie Richiego), powojnik niebieski piękny i te białe kwiaty pierwszy raz widzę. Buziaki i pozdrowienia od serca zostawiam.

Weroniko to Sangwinaria kanadyjska inaczej krwiowiec typowo wiosenna a kiedy cala edycja programu u Ciebie? pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies