Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 22:30, 12 cze 2017

paniprzyroda napisał(a)
Szklarnia dopełnieniem marzeń prawie każdego ogrodnika Nie wiem, czy pisałam Ci jesienią, że kupiłam polecaną przez Ciebie jabłonkę Golden Hornet, a tydzień temu Adironack Te ciemne gożdziki, prawie czarne dostałam w poznańskiej Palmiarni od tamtejszych ogrodników, niestety, po zimie nie odbiły. A jeszcze, kocham Twój warzywnik co tam, ogród też

Tak, te goździki to pewnie wrażliwce. Jabłonie rajskie to jest to! Warzywnik będzie się starał być godnym tego uczucia:

Pszczelarnia 22:31, 12 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
Szklarenka az błyszczy.pieknie się wpisała

Ona na przekór się wpisała. Taki miszmasz nowego ze starym dookoła.
Pszczelarnia 22:37, 12 cze 2017

AgataP napisał(a)
Ewo jakie odmiany rajskich jabłonek nadawałyby się na wyprowadzenie z nich kształtu łuku - golden hornet ? adirondack? chciałabym by na jesieni miała mnóstwo owoców, z myślą o ptakach.

Da się "wygiąć" każdą. Ale trzeba zobaczyć układ gałązek, żeby miała takie rozpostarte, nie w kącie ostrym. Na pewno 'Everest' i 'Red Sentinel'. Można 'Golden Hornet' i 'Wintergold'. 'Adirondack' idzie troszkę spiranie do góry.

Trzeba zapytać p. Marosza albo p. Hosera.

Zana 22:50, 12 cze 2017

Jakaż musi być radość ogrodniczki z nowej szklarni, skoro sobie w niej natychmiast krzesełeczka, stoliczek i bukiecik na stoliczku ustawiła.

Upajam się widokami u Ciebie
Gruszka_na_w... 22:52, 12 cze 2017

Ta nowa ścieżka pięknie się wpisała w ogród. Żurawki pod ławką powinny dać radę.
A szklarenka pasuje jak ulał i w ogóle nie straszy nowością. Jakby stała tam od zawsze. Podobnie było z grillem. Chylę czoła, a czapka sama z głowy spada.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
makadamia 08:05, 13 cze 2017

Ewciu - bardzo intensywny masz w tym roku sezon

Szklarenka ładna, ścieżka piękna i w ogóle masz niesamowity dar do detali. Nawet warzywnik dopieszczony kulkami
Wszystko razem tworzy cudowny obraz.
Mariusz 08:36, 13 cze 2017

Twój ogród jest pięknie zaprezentowany w lipcowym wydaniu "Magnolia". Szklarnia piękna, o takiej wielu marzy . Wspaniały ogród.
Basilikum 09:20, 13 cze 2017

oj musze mame do kiosku poslac
ach ogrod morzenie niedoscignione
abiko 09:28, 13 cze 2017

Idealnie się wpisała szklarnia w Twój ogród, te czyste szyby.. połowa forum wzdycha do takiej miejscówki na bank

AgataP 14:04, 13 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Da się "wygiąć" każdą. Ale trzeba zobaczyć układ gałązek, żeby miała takie rozpostarte, nie w kącie ostrym. Na pewno 'Everest' i 'Red Sentinel'. Można 'Golden Hornet' i 'Wintergold'. 'Adirondack' idzie troszkę spiranie do góry.

Trzeba zapytać p. Marosza albo p. Hosera.

Everesty wysyłkowo straszne ceny mają
Red Sentinel za to piękne owocki, będę szukać, jak coś mi wpadnie to biorę dwie od razu