To był Graham Thomas, sięgał po okap domu.... z naciskiem na BYŁ. Odbija od korzenia.. nawet ze 3 kwiatki już ma.. ale nawet mu foto nie zrobiłam żadnego bo ni ma co pokazywać..
Nie wiem czy to był dobry pomysł? Posadziłam za hortkami 7 szt.verigatusa.z racji tego,ze dość ciemny zakątek ogrodu to może miskanty go rozświetlą? A i za kilka lat powstanie "parawan"
Mi też się podoba, ale denerwuje, że miało być lepiej.. i znów trzeba czekać rok.. Szkoda mi tego co wypada...
Ten rok mam chyba najgorszy jeżeli idzie o wszystkie ogrodowe plagi.
Jednak jest to ogród który ma kilka lat.. duży.. wiec zawsze coś kwitnie i cieszy oko. Jak zakładałam i prawi nic nie było, tez cieszył... ale wymagania z czasem rosną..
W buszu brak nawet 50% roślin jest niezauważalny dla widza To widzę tylko ja ... i też czasami zapominam co mi padło, bo zapominam co tam było..
Tak to prawda, podziwiam ją już 4 sezon. Piękne duże kwiaty, idealny układ płatków, kolor niesamowity taki zimny róż, upojny zapach no i ładnie się starzeje . To prawdziwa Madame.
Louise Odier wygląda przy niej jak uboga krewna, muszę je rozdzielić.
Piękny przegląd róż zrobiłaś, jak zwykle . Dzięki.
ja bym szukała trzeciej takiej która będzie miała coś z Nostalgii, tylko na zdjęciach dobrze odcieni nie widać- może Crimson Flower Circus? Tylko czy te czerwienie się nie różnią, nie wiem. Bardzo podoba mi się seria Flower circus, bo jest niewysoka i ma kwiaty w typie pashminy, takie pękate.
Jasne kwiaty do Nostalgii tez mogą być, choć nie cieniowane już , jednorodne
O mamuniu, jaki widok.. te stipy z czosnkami (nota bene jakie to, bo giganty jak pilki!) zachwyt pelen! Coś pięknego... ale u Ciebie obfitość roz w każdym zakątku.. uwielbiam!
A co robiłaś z QoS, ze tak się rozrosła mocno ją tniesz wiosną? U mnie pierwszy sezon jest i myślę, jak ją później potraktować a dziś otworzyła pierwszego pączka