Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

malgol 09:45, 14 cze 2017

Ale równiutko posadzone tuje Będzie piękny zywopłot!
A rózyczka Lacre jest urocza. Wysoka rosnie?
magnolia 09:47, 14 cze 2017

Nett napisał(a)
Dziewczyny chciałabym dokupić róże, które ładnie komponowałyby się z Nostalgiami. Zostało mi trochę miejsca na różance i 2 krzaczki by się zmieściły. Ale nie mogę się zdecydowac na kolor. Co byście mi doradziły?

Mam już z jednej strony Chandos Beauty z Lacre, ale jakby w osobnej kupce, a przed Nostalgiami zastanawiam się czy powtórzyć Chandos, czy może dac Pastellę, a może głęboką czerwień dla odmiany?
Chandos Beauty

Nostalgia rozwinięta i w pąku. W pąku bardziej róża, później brzegi czerwone, środek kremowy, prawie biały.

Podpowiedzcie proszę.

ja bym szukała trzeciej takiej która będzie miała coś z Nostalgii, tylko na zdjęciach dobrze odcieni nie widać- może Crimson Flower Circus? Tylko czy te czerwienie się nie różnią, nie wiem. Bardzo podoba mi się seria Flower circus, bo jest niewysoka i ma kwiaty w typie pashminy, takie pękate.
Jasne kwiaty do Nostalgii tez mogą być, choć nie cieniowane już , jednorodne
magnolia 09:57, 14 cze 2017

a może Black Forest Rose?
magnolia 09:58, 14 cze 2017

lub Red Leonardo da Vinci?
Nett 10:18, 14 cze 2017

malgol napisał(a)
Ale równiutko posadzone tuje Będzie piękny zywopłot!
A rózyczka Lacre jest urocza. Wysoka rosnie?

Gosiu w tamtym roku Lacre miała 1-1,2m i miała bardzo dużo kwiatów, które długo się utrzymywały i raczej nie opadały, tylko trzeba było je samemu zerwać. To róża o prostych pędach, nie przewiesza się, jest bardzo zdrowa i długo kwitnąca, do późnych przymrózków. Pamiętam, ze miałam zamrożone kwiaty na początku zimy jeszcze.
Nett 10:24, 14 cze 2017

Martuś dziękuję za propozycje. Obejrzałam wszystkie i nadal trudno mi ocenić, bo faktycznie każda ma inny odcień czerwonego i nie wiem który najbardziej pasuje. Dlatego ja poszłam na łatwiznę i wybierałam bardziej pod jasną część róży niż czerwoną , stąd propozycja Pastelli.

Nostalgia niestety bardzo zmienia kolory w miarę rozwoju kwitnienia, bo najpierw pąk ma ciemny, później różowy, a jak rozkwitnie, to ta czerwień jest taka ceglana. Pozukam tych róż, o których piszesz na żywo i może wtedy uda się oceniac która najbardziej pasuje.
malgol 10:25, 14 cze 2017

Ze mną i różami jest tak ,ze bardzo mi się podobają...u kogos Chetnie podziwiam, wącham, do wazonu chetnię wstawię, ale nie umiem ich komponować na rabatach z innymi roślinami no i zniechęcają mnie swoja wrażliwością na choroby i różne robale. Mam kilka róż i ciagle coś z nimi musze robic żeby jakos wyglądały. Madzenka pokazała dużo fotek różanych , może u niej jakąs dopasujesz do swojej kolekcji?

Choc teraz widzę ,że u Madzenki większość róż rózowa to chyba do Twojej Nostalgii nie pasuja
Nett 10:34, 14 cze 2017

Oj, nie, różowe nie
Z tych co podała Marta, to patrząc na same zdjęcia, to chyba jednak najbardziej Black Forest, ale to oczywiście do sprawdzenia.
Kawa 10:54, 14 cze 2017

Anetko macham
z rózami nie pomogę
ale twoje śliczne
natka098 11:14, 14 cze 2017

Różyczki cudne. Tujki w rządku. Jedno i drugie to temat u mnie na tapecie ostatnie czasy.