Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowocześnie z różAnką :D 14:11, 19 maj 2017

Do góry
Efffa napisał(a)
Zaraz pewnie dostanie mi się po głowie,ale Ania, nie masz miejsca gdzieś z boku domu na te bylinowe?Ewidentnie widać że nie do końca Ci wszystko pasuje tak jakbyś chciała,w miarę byś wysadzala i wsadzała między zimozielone w nowe kiedyś powstające rabatki.Ja bym po całości zostawiła obwódkę bukszpanowa,w środku róże i lawendę i oczywiście trawkę.

ale poczekaj bo nie rozumiem.. obwodke byś obnizyła na dół palisad? i tylko cała rózanka?
nie.. chyba nie będzie dobrze, mialam tak i był busz
to sa stare fotki gdy tak miałam ale bez obwódki

Nowocześnie z różAnką :D 14:06, 19 maj 2017

Do góry
No coś takiego mam na myśli:

Jeszcze nie mam pewności, czy te palisady da się sensownie dopasować do tarasu.

Przy każdej z trzech palisad można posadzić buksy.

Na środkowym pasie zrobić różankę, a na górnym i dolnym - bylinówkę.
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 13:32, 19 maj 2017

Do góry
Mam książkę o ziołach i trochę ściąg, ale ja nie chcę samych ziół.
Danusia robiła kiedyś jadalną kompozycję w skrzyce i bardzo mnie to zachęciło. Tylko, że ja mam apetyt na więcej. Kwiatki oczywiście nasturcje, aksamitki i nagietki.
Zobaczymy co tam mi wyjdzie.. A to kompozycje z ziół zaczerpnięte z książki:

Podwórkowa rehabilitacja 13:30, 19 maj 2017

Do góry
Kasiu cała ściana w kwiatach byłaby piękna
Niech tam zdrowo rośnie.
Tymczasem acuminata się otworzyła i wygląda tak:

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:29, 19 maj 2017

Do góry
babka napisał(a)
Zagospodarowałam kawałek ziemi pod bonsajem.
Selserie podzieliłam maksymalnie jak się dało Miały trafić gdzie indziej ale ostatecznie wylądowały tu

I pytanie mam; czy to są te same roślinki ??

Ta z przodu wygląda mi na s. heufleriane. Jakas wysoka jest...
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 13:20, 19 maj 2017

Do góry
Brzoza - Betula 13:19, 19 maj 2017

Do góry
Witam serdecznie. Chciałbym zapytać was o radę. Dwa lata temu wsadziłam brzozę pożyteczną wielopniową. W zeszłym roku podczas upałów troszeczkę przyschła, myślałem że tego roku bez problemu odbije, a tu niemiła niespodzianka. Dwa prawe drzewa są póki od połowy suche. Dziwne że tylko dwa, pozostałe są ok. Pytanie co robić? Czekać, może jeszcze odżyje, czy może przyciąć? Jeżeli ciąć to kiedy i jak? Czytałem że brzozy nie lubią cięcia. Z góry dziękuję za pomoc.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:07, 19 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)

Gosia, a co to za trawka na tej fotce? Urocze ma te kotki
W ogóle jak oglądam Twój ogród to potem ma doła przez tydzień
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:03, 19 maj 2017

Do góry
Renia najmocniej pachnie ten ostatni jasny lila kwiaty drobne ale krzak obsypany wiechami rok w rok

świerk pospolity Cincinnata
Ogród w remoncie 13:02, 19 maj 2017

Do góry

Szkoda że zapachu nie mogę Wam przesłać
Ogród w remoncie 13:00, 19 maj 2017

Do góry
No,to pojechałam dziś po buty a zobaczcie co kupiłam

Powiedzcie mi ,czy Evergoldy lepiej sadzić w słońcu,czy w półcieniu?
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:42, 19 maj 2017

Do góry
bardzo Wam dziękuję za miłe słowa gęba się cieszy

Weronika daleko nie masz, wpadaj, zapraszam

Amelciu, już powoli przekwitają, te w donicach zapomniałam podlać i też już płatki gubią, za to przy domku, tam gdzie cień dopiero zaczynają

Wczorajszy dzień upłynął na czyszczeniu biedaka cisa, już prawie łysy, igiełki opadają do zera. Zajrzałam w korzenie no i kurcze ma nowe, ładne na moje oko zdrowe korzonki. Czekam dalej

jeszcze troszeczkę i czosnki będą miały być purple sensation, albo coś pomyliłam ale i tak się cieszę

Małymi kroczkami do celu... 12:41, 19 maj 2017

Do góry
Dzisiejsze zakupy, tym razem dostarczone przez sąsiadke Szałwia i no właśnie co to jest? Kupiła mi, a ja nie mam zielonego pojęcia?

Ogród wśród pól i wiatrów 12:14, 19 maj 2017

Do góry
Wolne?? Do 19.05 dziś pracuję
O piątej rano kopałam w ogrodzie, żeby coś posunąć do przodu. No i przy okazji pstryknęłam tu i tam
Z rh kwitnie mi też cunningham white, ale słonko tak dawało, że mam fotki prześwietlone

Ogród w Cichym Dworku 12:02, 19 maj 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
Wczorajsza rozpoczęta rewolucja na oczko.

To będziemy podpatrywać postęp prac
Małymi kroczkami do celu... 12:02, 19 maj 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Paulinko masz może turzycę buchanana, bo nie wiem czy to było u Ciebie, ale jeśli masz to powiedz jak ona zimuje?

Monia buchanana mam, kupiłam małe sadzonki, a teraz zrobiły się z nich potwory bardzo je lubię, tfu tfu póki co są to jedyne trawki z których jestem na prawdę zadowolona. Bezproblemowe, zimobrazowe ja je mam posadzone jako obwódka przed berberysami i miskantami, tak na szybko zdjęcie z tel wstawiam

Nowocześnie z różAnką :D 12:01, 19 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

dobrze myślisz fajnie że tak pamiętasz co i jak u mnie
powiem tak kostki są.. ale o-kro-pne... cisy straszą. jak tylko Toszka da sygnał na jesień to wszystkie przesadzę pod drzewa na skarpety.
zrobiłam obwódkę tarasu z bukszpanu z takim przedłuzenim symetrycznym jak dlugość tarasu z drugiej strony schodów. a dlaczego tak? moze patrząc z tarasu to wyglada nie logicznie bo lepiej gdyby obwódka była tylko tarasu bez przedłużenia ale pomyślałam ze z placyku z ogniskiem fajnie będzie to wygladac.
rysunek bez proporcji, tylko pogladowy

Asia nie bij
niewiem tylko czy nie za dużo grzybów w barszczu ale powiem ci że cala ta rabata to jakis gigant... przechodzą mi nawet przez głowe mysli czy wszystkiego nie zaorać i tarasu nie powiększyc więc rozumiesz w jakim jestem stanie..

O matko! mam ochotę rwać włosy z głowy
Czyli te pasy cisowe zostały wyautowane?

W zasadzie to nie jest zły pomysł, tylko nie wiem, czy w praktyce wyjdzie.
Trzeba wziąć pod uwagę nie tylko proporcje tej rabaty, ale też okna. Pamiętam, że w zeszłym roku strasznie się nad tym biedziłam, jak myślałam nad zrobieniem schodów

No i nie mam przekonania, czy zamiana dużej różanki na dużą bylinówkę jakoś znacząco poprawi Twój komfort projektowania
Nowocześnie z różAnką :D 11:54, 19 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Bylinówka...wrrry, zupełnie zielona w tym jestem
Aniu, jak tam Twój zielony nawóz? Rośnie?

ja też... ale coś robić trzeba żeby za rok było co przesadzać
gorczyce wstawiałam pare stron temu

Ogród wśród pól i wiatrów 11:49, 19 maj 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Jolka czekam na zdjęcia

Daria, to może czosnki poranne??
Białe jeszcze w pąkach, ale fioletowe powoli powoli będą się otwierały

Nowocześnie z różAnką :D 11:48, 19 maj 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
A ja myślałam, że chcesz już między kostkami sadzić, a to jakaś inna rabata.
W którym miejscu ona jest?

dobrze myślisz fajnie że tak pamiętasz co i jak u mnie
powiem tak kostki są.. ale o-kro-pne... cisy straszą. jak tylko Toszka da sygnał na jesień to wszystkie przesadzę pod drzewa na skarpety.
zrobiłam obwódkę tarasu z bukszpanu z takim przedłuzenim symetrycznym jak dlugość tarasu z drugiej strony schodów. a dlaczego tak? moze patrząc z tarasu to wyglada nie logicznie bo lepiej gdyby obwódka była tylko tarasu bez przedłużenia ale pomyślałam ze z placyku z ogniskiem fajnie będzie to wygladac.
rysunek bez proporcji, tylko pogladowy

Asia nie bij
niewiem tylko czy nie za dużo grzybów w barszczu ale powiem ci że cala ta rabata to jakis gigant... przechodzą mi nawet przez głowe mysli czy wszystkiego nie zaorać i tarasu nie powiększyc więc rozumiesz w jakim jestem stanie..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies