Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród zdrowy i kolorowy 21:11, 31 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj Elu, a może zaproponujesz trochę inną nazwę, żeby się nie myliły ogródki? Dodaj jeszcze coś od siebie do nazwy Poprawię jakby co.

Witaj i miło mi że Cię zainspirowałam do zmian

Witaj Danusiu Dziękuję za radę - nową nazwę wysyłam w wiadomości prywatnej
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 20:54, 31 maj 2014

Do góry
Ginkgo biloba.
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 20:46, 31 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje miłorzęby zwykłe w jesiennych barwach

Jaka nazwa tych pieknotek? Wspaniale.....
Kondziowy ogrod cz II 20:44, 31 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pomysł też w sumie nie był mój, ten warzywnik został odwzorowany z angielskiego ogrodu, plan pokazałam Kondziowi i specjalnie został narysowany (nie żebym wklejała cudze zdjęcia czy rysunki przetłumaczony i przekazany.

Danusiu jesteś kochana hi hi hi hi
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 20:43, 31 maj 2014

Do góry
Powyżej napisano - w poście biedronaaw - "zwachlarziowałam" czyli podlałam trwanik wachlarzem i stąd ja napisałam powodzenia w "wachlarzowaniu" czyli podlewaniu trawnika.

Ja podlewam swój przy pomocy sytemu nawadniającego. Ot wachlarzowanie - nazwa własna, ogrodowiskowa
Ogród zdrowy i kolorowy 20:36, 31 maj 2014

Do góry
Witaj Elu, a może zaproponujesz trochę inną nazwę, żeby się nie myliły ogródki? Dodaj jeszcze coś od siebie do nazwy Poprawię jakby co.

Witaj i miło mi że Cię zainspirowałam do zmian
Choroby wrzosów 20:25, 31 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zmieniłam nazwę wątku na choroby wrzosów, żeby wyszukiwarka wyszukiwała łatwiej dla innych

Dobrze Danusiu. Po wątku "pomór" rzeczywiście moznaby nie znaleźć, ale jak na to patrzyłam to innego określenia próżno szukać
Ogrod Malgosi samosi 19:14, 31 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Też sadziłam w tym roku białą armerię

Danuś, tej nazwy nie znałam ale białe są piękne i liczę na długie i piękne kwitnienie, po deszczu trochę kwiatów do wycięcia.
Ogrod Malgosi samosi 19:12, 31 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj Małgosiu, będę zaglądać bom ciekawa, czy ładne roślinki w sklepie wybierasz Ale ze mnie jędza Muszę dbać o jakość realizacji, haha

Witaj Danusiu u mnie, zapraszam serdecznie i żadna jędza po prostu profesjonalizm , kontroluj kontroluj i w razie czego gań mnie
Choroby wrzosów 18:01, 31 maj 2014

Do góry
Zmieniłam nazwę wątku na choroby wrzosów, żeby wyszukiwarka wyszukiwała łatwiej dla innych
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:06, 31 maj 2014

Do góry
Jeśli nie rośnie długo, jest szansa że aż tak się nie "porozkorzeniała"
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:00, 31 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ostatnio przesadzałam złotokap. kwitnący i udało się, kwitł dalej.

W momencie kopania wokół drzewa od razu kop wielki dół w drugim miejscu, żeby czasu nie tracić na wysychanie. albo szykuj wielką donicę, drzewo zalej wodą, cieniuj, zraszaj. Nam się udało po raz kolejny przesadzić liściaste w fazie ekstremalnej (kwitnienie), więc cały szkopuł polega na tym ile osób masz do pomocy.
Przyszykuj plandekę, na której przeciągniesz drzewo.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/358-jak-przesadzic-drzewo

Danus, ale amanogawa ma bardzo dlugie korzenie...uszkadzajac nawet w maly stopniu ich strukture, skazujemy drzewo na smierc...Wiec sie zastanawiam, czy meczyc sie, czy od razu obciac..
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:52, 31 maj 2014

Do góry
Posadziłam wczoraj Rapsody na obelisk na ulicy Jak wysoka u Ciebie jest?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:49, 31 maj 2014

Do góry
Ostatnio przesadzałam złotokap. kwitnący i udało się, kwitł dalej.

W momencie kopania wokół drzewa od razu kop wielki dół w drugim miejscu, żeby czasu nie tracić na wysychanie. albo szykuj wielką donicę, drzewo zalej wodą, cieniuj, zraszaj. Nam się udało po raz kolejny przesadzić liściaste w fazie ekstremalnej (kwitnienie), więc cały szkopuł polega na tym ile osób masz do pomocy.
Przyszykuj plandekę, na której przeciągniesz drzewo.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/358-jak-przesadzic-drzewo
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 15:44, 31 maj 2014

Do góry
Super wygląda Powodzenia w wachlarzowaniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:34, 31 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak kochane dziewczynki, klienci mają pana od kwasówki i on wg mojegp "modela" im uspawał takowe, nakazałam różnej wielkości.

I do Ciebie Danusiu odsyłałyśmy i tu kwiatki, co je lubisz, czarne i białe petunie
firletki kwitną w najlepsze
wszędzie ich pełno!!!!

nowy powojnik

i patrz Danusiu, jak Zygi odkrył dach w garażu, to takie niespodzianki, mnóstwo gniazd os, wielkie, mega i mniejsze
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:57, 31 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzięki Ci dobra kobieto, bo mam dziś cudne słoneczko z rana i nawet ciepło. Pomyłam lustra od razu lepiej.

U nas cudnie ale cieplo nie jest. Lecę do ogrodu bo musze posadzić co kupiłam a potem mam wypad na krótkie spotkanie firmowe.
Hortensje kupiłam mus posadzić
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 09:08, 31 maj 2014

Do góry
Nie wiem co jest, że ten link nie działa, inaczej wygląda na podglądzie a inaczej na żywo

wpisz w google osutka świerka i poczytaj.
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 09:02, 31 maj 2014

Do góry
A czy czasem świerki nie mają za mokro? albo za słabe korzenie, albo za głęboko posadzone? To najpierw sprawdź.

Opryskaj i podlej Dithane albo Topsin. To nie musi być choroba, to mogą być przyczyny podane powyżej.

Jeśli choroba, to diagnoza może brzmieć "osutka świerka"

sutki-swierka" target="_blank" rel="nofollow">link

W tym wypadku napisane jest, że sprzyja jej niedostatek wilgoci Myśl jak to było z wilgocią u Ciebie.

http://www.encyklopedialesna.pl/hasla/index/4720

Oprzędami bym się nie przejmowała.
Kondziowy ogrod cz II 08:49, 31 maj 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
dziekuje ale to pomysł Danusi na taki warzywniak ja tylko go zrealizowałem hi hi hi

Pomysł też w sumie nie był mój, ten warzywnik został odwzorowany z angielskiego ogrodu, plan pokazałam Kondziowi i specjalnie został narysowany (nie żebym wklejała cudze zdjęcia czy rysunki przetłumaczony i przekazany.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies