Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

andziulka 23:49, 30 maj 2014

Podziwiam Twoje piękne róże i cudowny ogród. Pozdrawiam
Gardenarium 08:35, 31 maj 2014

aga_szsz napisał(a)
A hoj!

Danusiu, a ta biała na murze, pnąca jak się zwie???

Zastanawiam się także jak je do tego muru podwiązujesz, masz tam jakieś uchwyty???

chciałabym puścić pnące na ścianie, ale nie mam pomysłu, jak zrobić mocowanie, nie chćę żadnej kratki itp...

Biała róże to 'Winchester Cathedral'. 'M.me Hardy', 'Boule de Neige', są powtórzone w dalszej części.

Jak sadziłam bluszcz a potem róże, to Wicio wkręcił kołki i zostały przywiązane, teraz wyginam w łuki nowe pędy i mocuję, ale generalnie to wszystko trzyma się mocno w tym bluszczu.

Przy furtce mam chmury białej róży 'White Cloud' - obecnie są całe bukiety pąków, po kilkadzisiąt nawet, aż strach pomyśleć co będzie, jak zakwitnie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:38, 31 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, w Akademii Ogrodnika patent na chłody - m in. klosze.

Bylinowa cudna. Dlaczego w kamiennym korycie nie ma host? Ale są tytonie - ile one mają wysokości?

Bo będzie łąka, a w zeszłym roku już też nie było Były trawy, zurawki i coś tam

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaW 09:36, 31 maj 2014

Róże takie piękne u Ciebie, że chce się ich mieć więcej i więcej (u siebie znaczy się), tylko gdzie je wcisnąć? Lawiruję pomiędzy stepowymi rabatami a różanym ogrodem, co wybrac? Twoije kompozycje donicowe zachwycają Miłego dnia życzę Danusiu
boguslaw_r_ 13:17, 31 maj 2014

.
Borbetka 21:12, 31 maj 2014

To czekamy na fotki hidcotowej od frontu.
Gardenarium 21:29, 31 maj 2014

Dzisiaj hidcotowa pokazała na co ją stać, naprawdę mi się podoba, wymieniałam róże pienne w donicach na białe - mnóstwo kwiatów, dodałam im szałwie omszone i ciemnolistną bazylię z fioletowymi kwiatami, zakwitły ciemnoburgundowe róże - 'Munstead Wood', wylęgły się larwy biedronek i zżerają mszyce
Zakwitły bodziszki, dużo niebieskiego, za chwilę zakwitnie na biało krwawnik kichawiec, dojdą róże kremowe Pilgrim.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:31, 31 maj 2014

Mus rankiem wstać. Kanty jak brzytwa znowu, a ja dosadzam ile wlezie, nawet Stachys grandiflora dosadziłam. Z burgundem mi się bardziej podoba, niebiesko-żółto-biało mi się znudziło.

Naparstnice różowe mają pąki.

Instagram Ogrodowiska
mira 21:35, 31 maj 2014

Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj zauważyłam na 4 metrach a nawet 5 wysokości wielką czapę róży Constance Spry - urosła na wiśni, i zwisa malowniczo, niedługo buchnie kwieciem, że hej. A hoj znowu.

O to świetna wiadomość, zwłaszcza że kupiłam w tym roku tą różę u mnie ma ok 70 cm i 3 kwiatki a cieszę się jakby miałam 100 tak więc czekam na Twoją czapę

u mnie zimno i deszcz buu a biedronki trzeba ustawiać do roboty gdzieś czytałam że maja problem trafić gdzie trzeba

pozdrawiam
Gardenarium 21:44, 31 maj 2014

MIra, to ogromna róża, wielka i obficie kwitnąca i pachnąca (no może szału nie ma, ale pachnie, podobno mirrą, więc pasuje Ci). Dzisiaj właśnie przesadzałam biedronki na zaatakowane przez mszyce pąki. Larwy jakoś trafiały a "stare" nie

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies