Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

mira 21:56, 31 maj 2014

bozaj 21:57, 31 maj 2014

Witam, podziwiam Twój ogród i czerpie inspiracje, zaczynam u mnie rewolucje ogodową Danusiu poradź proszę w jakiej odległości sadzić Taxusa aby powstała zielona ściana
aga_szsz 22:09, 31 maj 2014

Gardenarium napisał(a)

Biała róże to 'Winchester Cathedral'. 'M.me Hardy', 'Boule de Neige', są powtórzone w dalszej części.

Jak sadziłam bluszcz a potem róże, to Wicio wkręcił kołki i zostały przywiązane, teraz wyginam w łuki nowe pędy i mocuję, ale generalnie to wszystko trzyma się mocno w tym bluszczu.

Przy furtce mam chmury białej róży 'White Cloud' - obecnie są całe bukiety pąków, po kilkadzisiąt nawet, aż strach pomyśleć co będzie, jak zakwitnie

Dzięki piękne

Światełko się zaświeciło z wiązaniem i różami, tylko coś bluszcz nie chce się przyjąć

Lecę się przypomnieć Gieczusi Potrzebne nowe sadzonki...

Zielona 23:16, 31 maj 2014

Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj właśnie przesadzałam biedronki na zaatakowane przez mszyce pąki. Larwy jakoś trafiały a "stare" nie

Uśmiałam się... Naprawdę przenosiłaś Janinki? Pojedynczo? Masz cierpliwość, Danusiu
monteverde 23:31, 31 maj 2014

U mnie biedronki buszują w różach ale larw nie widzę ptaków za dużo a teraz jeszcze maluchy przylatują do ogrodu Jak te róże zakwitną będzie pięknie pozdrawiam
Madzenka 09:17, 01 cze 2014

Poczekam sobie na fotki nasadzeń w donicach
Sebek 11:55, 01 cze 2014

Jeszcze Ci coś na hidcotową wchodzi? Niesamowite A Pilgrimy czemu już w donicach nie mieszkają? Mam nadzieję, że ich nie wypierdutałaś? Czekamy na fotki
Gardenarium 13:02, 01 cze 2014

Zielona napisał(a)

Uśmiałam się... Naprawdę przenosiłaś Janinki? Pojedynczo? Masz cierpliwość, Danusiu

Tak, nawet Monika się zatrzymała i mówi: "patrzę jak Danusiu obserwujesz swoje róże " a ja na to, nie obserwuję, przetransportowywuję biedronki

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:04, 01 cze 2014

Sebek napisał(a)
Jeszcze Ci coś na hidcotową wchodzi? Niesamowite A Pilgrimy czemu już w donicach nie mieszkają? Mam nadzieję, że ich nie wypierdutałaś? Czekamy na fotki

Wchodzi, kancik poszedł nieco dalej Pilgrim nie przezimował, w zasadzie przezimował połowicznie, ładnie było w marcu, a potem kwietniowe mrozki róże załatwiły, ledwo się podnosiły, więc poszły do dobrych ludzi, a ja teraz mam wypasione drzewka i po kłopocie.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:06, 01 cze 2014

bozaj napisał(a)
Witam, podziwiam Twój ogród i czerpie inspiracje, zaczynam u mnie rewolucje ogodową Danusiu poradź proszę w jakiej odległości sadzić Taxusa aby powstała zielona ściana

O sadzeniu żywopłotów cisowych i odległościach masz tutaj:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/556-zywoploty-strzyzone-z-cisa

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies