Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja glebo terapia 12:36, 15 maj 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Dzisiaj było wielkie skubanie ofiarą padły koso drzewinki

Teraz już łyse bez świeczek

Jak chcesz zagęścić kosodrzewiny to ucinaj im połowę świeżych przyrostów.
Będzie kompaktowa i gęsta. Jak będziesz chciała zrobię Ci zdjecia swojej.
I pokaż mi tą bylinową u siebie - nie widzę byś miała kłopoty w komponowaniu roślin

teraz doczytałam - skubiesz przyrosty jednak ??
Mój zakątek - początki 12:20, 15 maj 2017

Do góry

Takie cudo dziś sobie zakupiłam
Hortensjada 12:20, 15 maj 2017

Do góry
bozga napisał(a)

Piękny ten dereń
Droga do spełnienia 12:19, 15 maj 2017

Do góry
nnno zobacz
Droga do spełnienia 12:16, 15 maj 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Pytanie - jakie tuje mają dwa wierzchołki?

hmmm Toszko no dwa przewodniki idą w górę nie ma jednego głównego tylko 2 wybujały kilka takich egzemplarzy mam

o widzisz tu np 2 od prawej

Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 11:57, 15 maj 2017

Do góry
Bardzo proszę o informację. Już kiedyś był poruszany taki temat dotyczący roślin w donicach. Jak nazywają się rośliny w tej donicy ? Chciałbym stworzyć taką kompozycję ale nie mam pojęcia jak się nazywają
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:56, 15 maj 2017

Do góry
Bardzo proszę o informację. Już kiedyś był poruszany taki temat dotyczący roślin w donicach. Jak nazywają się rośliny w tej donicy ? Chciałbym stworzyć taką kompozycję ale nie mam pojęcia jak się nazywają
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:54, 15 maj 2017

Do góry
Witajcie, poradźcie co posadzić i jak.
Myślałam nad drzewami taki szpaler Globosum 5szt.
Szerokość rabaty tak jak widać ziemie wynosi 3m od szmaragdów. A może za szeroko i zwężyć do 2m?
Ale co dać tam jeszcze , coś kwitnącego???
Miejsce słoneczne.
Mój ogród pod lasem 11:51, 15 maj 2017

Do góry
Chyba zdecyduje się na Variegatusa...te wszystkie zaproponowane roślinki obejrzałam sobie( bo nie znałam)i chętnie bym gdzies zastosowała,ale jeszcze nie wiem gdzie
Variegatus jest jasny, znosi cień, jest dość wysoki...czyli spełnia wszystkie warunki w dalszej części rabaty mam derenia ,anabelki więc rabata będzie biało zielona z kwitnącymi na żółto wiosną azaliami. Będzie
dobrze wyglądać?
To to miejsce gdzie jest pętla linii kroplujacej

Podmiejski ogród Cataliny 11:44, 15 maj 2017

Do góry
Nie było mnie ostatnio, niestety niefortunny wypadek mi się w ogrodzie przytrafił i na ponad tydzień unieruchomiłam sobie rękę Ale już lepiej, wracam

Pogoda w weekend byla piękna, zaszalałam na dwa ogrody. W sobotę pracowałam w swoim, a w niedzielę byłam w gościach u mamy mojego mężczyzny i pomagaliśmy trochę.

Wiele chcę w tym roku zrobić, ale ze względów na wytczone priorytety, część prac musi poczekać do wiosny 2018 roku. A to oznacza, że wielu ogrodowych tematów nie ruszę, bo przy pracach nad domem, musialabym usuwać to co zrobilam. Zajęłam sie więc tym co daleko od domu, lub w bezpiecznej odległości.

Jak to u mnie, brak zdjęć. Rozkręcam się z pracą a poźniej zapominam udokumentować.

Mówiłam Wam, że magnolia w tym roku szybko przekwitła, a raczej sciął ją mróż. Ale zanim to nastąpiło, udało mi się zrobić parę zdjęć.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:43, 15 maj 2017

Do góry
Działeczka Asi :) 11:15, 15 maj 2017

Do góry
I teraz pytanie... co dosadzić do tych miłorzębów
Zaspokoiłam swoje chciejstwo i kupiłam miłorzęby

Odległości między miłorzębami - 1 metr
Dereń biały - Cornus alba 11:14, 15 maj 2017

Do góry
Mazan, tam chyba nie ma narośli. Generalnie w miejscu cięcia wyciekły chyba soki z rośliny i tak zaschły na biało.
Cięcie było koniec chyba jakoś w marcu. Potem dwa razy były przymrozki i te derenie mają kilka listków albo wcale. A te listki co są wyglądają słabo, mają rdzawe kropeczki i są trochę pozwijane. Nie wiem czy przez mróz czy to jakiś grzyb

Takie mam zdjęcia teraz. Może wieczorem uda mi się zrobić dokładniejsze.
Wczoraj pryskałam w ogrodzie previcurem i te derenie też prysnęłam. Nie wiem czy dobrze.

Nie wiem czy to że one tak słabo puszczają to wina pogody czy choroby.
Działeczka Asi :) 11:09, 15 maj 2017

Do góry

Kwiaty we włosach 11:03, 15 maj 2017

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:01, 15 maj 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Domek warzywny

Rzodkiewka nie wyszła w korzeniu, sałata mała, rukola jest i cebula

I glicynia zastartowała - uffff

Szok kiedy obsiewałyście skrzyneczki ,bo nie pamietam, jak już zielono
Zielonym do góry... 10:56, 15 maj 2017

Do góry
no wreszcie...sobota oropna ale szkielet jednej wieży na placu zabaw stoi (docelowo dwie)

za to Niedziela Piękna i pokazała wiosna swoje uroki..
Do Twoich zdjęć Mirella to daleko ale i tak cieszy zdjęcia z kom więc sory za jakośc..
widok z okna

Teraz to mi w ogrodzie króluje Rodek Królewski ...niestety w miejscach gdzie byłem to nie spotkałem innych królewskich ;(a docelowo chce miec3 w tym miejscu

Słoneczny Ogród 10:56, 15 maj 2017

Do góry
Mój ulubiony ptak nr1 to Wilga. Piękny śpiew egzotycznego ptaka, który zawsze rozpoznam.
Wilga stroni od ludzi, nie pokazuje się blisko domostw, ukrywa się w koronach drzewach. Bardzo trudno jest ją wypatrzeć i mało kto widział, a przecież słyszeć to prawie każdy kojarzy jej śpiew.
No i jeszcze będę męczyć skalniakiem.

Kwiaty we włosach 10:55, 15 maj 2017

Do góry
Dawno u nikogo nie widziałam rojników, jak moja siostra Ania była na forum to czarowała nimi.
Dla przypomnienia rojniki, jakie są u mnie,pokażcie swoje chętnie popatrzę, możecie wrzucić do mnie

Działeczka Asi :) 10:55, 15 maj 2017

Do góry
Uwaga, będzie dużo zdjęć Przepraszam, że pokazuję te same miejsca, ale na razie mam tylko to zagospodarowane jako tako

Różaneczniki są przesadzone. Rosną na środku rabaty, chociaż nie widać tego na zdjęciu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies