Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Stary ogród ciągle w fazie zmian 23:51, 14 maj 2017

Do góry

Życie w wiejskim ogrodzie 23:46, 14 maj 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
[img size=360x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/139/1397289/original.JPG[/img]

Przemuś, tylko mi nie mów że to są rozplenice, bo... nie ręczę. Bujność i kolory u Ciebie zniewalające. Zachwycam się białymi tulipkami pomiędzy kulkami, cudnie to wygląda. I wszystko inne też! O rutewkę teże dopytuję, przypomniałeś mi tym zdjęciem, że chciałam ją kupić.

Edit: coś namieszałam w cytowaniu, chodzi mi o zdjęcie z trawą, żółtymi tulipanami i szafirkami. Czy to jest rozplenica?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:44, 14 maj 2017

Do góry
Witamy czosnki:

Kwiaty we włosach 23:43, 14 maj 2017

Do góry
hortensja teraz jest w donicy ale chyba ją wsadzę do ziemi

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:41, 14 maj 2017

Do góry

Co i jak? Nowicjuszka 23:41, 14 maj 2017

Do góry
Kurcze siedzę i czytam wątki i wiem jedno faceci są z Marsa, a kobiety z Wenus, to pewne na bank
przełożyć mowę męską na żeńską wcale nie jest łatwo

Do rzeczy ANHK, czy są jakieś rośliny, które tego nie lubią, albo drzewa? Bo jeśli jest tam cukier, to czy mrówki, albo inne ustrojstwo nie będzie do tego lecieć jak do miodu.
I drugi problem - dla mnie drzewa owocowe i ich formowanie, bo chcę je prowadzić w takiej formie - jabłonki
https://pl.pinterest.com/pin/36873290673032525/
w jakiej odległości od siebie powinnam posadzić jabłonki
i teraz ich wygląd, to kijek (jak w miotle) z wystającymi listkami - zero bocznych gałązek i czy mam te wszystkie górne listki oberwać, aby jabłonki skupiły się na 2 dolnych przyrostach.
Ogród w Tarnowie 23:40, 14 maj 2017

Do góry
Wystarczył jeden ciepły dzień - piwonia drzewiasta wczoraj...

...i dzisiaj

Ogród Małej Mi 2017 23:39, 14 maj 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
Widziałam w Mai w ogrodzie, że kobieta sadzi pomidory w kastrach.. stwierdziłam, że nie głupi może pomysł..

Nie widzialam Mai ale tak w tym roku sadzilam pomidory, na dno dodalam pokrzywy. Zobaczymy

Malowanki piekne

Dałam moją glinę z domieszką kompostu. I testujemy,
zużytą ziemię można wyrzucić.. korzonki mają cieplej i łatwiej podlewać, wody tez pójdzie mniej. Próba nie strzelba Tyle strat w tym sezonie, że pomidory będzie mi najłatwiej przeboleć
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:38, 14 maj 2017

Do góry
Żegnamy po trochu tulipany:

Ogród Małej Mi 2017 23:34, 14 maj 2017

Do góry
Gościom dziękuję za wizytę.. poniedziałek stoi już nad karkiem.. zmykam..

Kilka ogrodowych fotek..

Powojnik jak moja mama .. musiałam kupić

Tulipki po chyba 15 groszy , sadzone w połowie grudnia w śniegu.. i jedyne cieszą oko.. te grudniowe

I kaliny... jedyne mnie chyba pocieszą

Stary ogród ciągle w fazie zmian 23:32, 14 maj 2017

Do góry
Witam. Tak jak w tytule mam stary ogród w którym ciągle zachodzą zmiany i bardzo podobną historię do Figielka Zyskałam stary dom z zarośniętym ogrodem i z całym inwentarzem. To że jestem zapaloną ogrodniczką dowiedziałam się po kilku latach, pewnie dostałam to w spadku po mamie. Już od początku "grzebałam w ziemi" ale z różnym skutkiem. Pierwszą grządkę którą zrobiłam to były czerwone róże pnące które wydawały mi się najłatwiejsze w uprawie, dzisiaj wiem że to było mylne pojęcie. Róże mam do dzisiaj, nauczyłam się o nie dbać i nie wyobrażam sobie aby ich u mnie w ogrodzie nie było. Ale od początku. Uwielbiam wiosnę kiedy się wszystko budzi, zielenieje, ogród dostaje kolorów. Mimo że nie lubię koloru żółtego cieszę się jak zakwitają mahonie i wrzośce a zaraz po nich budzi się magnolia Susan. Wtedy wiem że przyszła już wiosna. Maj to bardzo kolorowy miesiąc w moim ogrodzie gdyż królują rododendrony, zachwycają swoim wyglądem i kolorem ale muszą się spieszyć gdyż niedługo przyjdzie pora na róże, które cieszą swoim zapachem aż do jesieni. Chciałabym powiedzieć że tworzę mój ogród aby pewnego dnia był samoobsługowy ale sama siebie oszukuję bo wiem że mając w ogrodzie dużo bukszpanów, lawend, tawuł i żurawek nie ma o tym mowy Z drugiej strony nie potrafię żyć bez zmian które ciągle wprowadzam w ogrodzie więc pracy mam na długie lata ... Tym bardziej że niedawno zakochałam się ... w trawach ozdobnych i planujemy powiększyć naszą rodzinę.

Ogród Małej Mi 2017 23:31, 14 maj 2017

Do góry
chelll napisał(a)

Aniu, u mnie pierwszy raz nic nie kwitnie, choć ogród tak zaplanowany, że od lutego do grudnia coś powinno. Tulipany i serduszki szlag , aj nie ...przymrozek trafił, wszystkie magnolie (Gienie nie wiem czy żyje), no i azalie, większość kwiatów załatwione. Jest po prostu d..a. Czekam na piwonie.

Choć nie, kwitnie mniszek lekarski... bez umiaru!

Zgadzam się.. mniszek kwitnie niezawodnie '

Czekam na pozostałe rh i kaliny.. i oczywiście piwonie Kilka piwonii podmrożonych i złapały grzyba.. ale to detale... nie patrzę już na to

Ogród Małej Mi 2017 23:29, 14 maj 2017

Do góry
Zapomniałam jak wygląda świat.. z niebieskim niebem

Wygląda wspaniale i zieleń tylko majowa jest taka piękna Rekompensuje straty po przymrozkach.. ale z deszczu już grzyb ją dopadł

Co się stało kwiatom ... 23:27, 14 maj 2017

Do góry

Ogrodzieniec jak zawsze imponujący wielkością, jest majestatyczny.]

Bylam tam jak mialam ...11-12 lat...Od niego sie zaczelo. I do dzisiaj pamietam jego zapach, ,,ten,, dotyk skal i cien rzucany na murawe...

Chlone reszte Twoich fotek, wiesz ze je lubie...wszystkie, bo wszystkie piekne i niezwyczajne

Ogród Małej Mi 2017 23:25, 14 maj 2017

Do góry
Widziałam w Mai w ogrodzie, że kobieta sadzi pomidory w kastrach.. stwierdziłam, że nie głupi może pomysł.. agro na spód, kasty i doniczki.. ziemia nasypana i posadzone. testujemy.. a pomocnik spisał się na medal Pracował równo i cały czas.. nawet łopatę zażądał taką jak mam ja i rękawice.. Łopata do niczego, ale dla trzylatka jak prawdziwa Przy plastykowej była awantura ..
Kwiaty we włosach 23:24, 14 maj 2017

Do góry

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:20, 14 maj 2017

Do góry
Moja kochana córcia lat 8 pomagała mi dziś w ogrodzie. Przycinała liście czosnków, pieliła.
Na koniec dnia styranej matce przygotowała taką pyszną kolację na tarasie Kocham te jej kanapki!
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:19, 14 maj 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Obejrzałam filmiki i pośmiałam się troche jakie to zwierzaki sprytne i jak walczą ze sobą o swoje ;d Piękne masz tulipy faktycznie w tym roku długo stały.

A swoje hiacyny czymś podsypywałaś ???U mnie hiacynty i wrzosy nie chą rosnąć ---hiacynty jak posadzę nawet duże cebule to rosną jakieś powyginane słabe kwiaty a wrzosy też giną i nie wiem co jest przyczyną ????POzdrwiam i dzięki za zaproszenie .Zaznaczam i będę wpadać

Oj Halinko sprytne i mądre te zwierzaki . Właśnie przed chwilą pisałam Gosi jak obserwowałam pierwsze lekcje latania dawane przez rodzica szpaka swoim dzieciom

Tulipany w pełni kwitnienia, choć mam również takie, które są jeszcze w pąkach Jeżeli nie będzie wielkich upałów to myślę, że jeszcze ze dwa tygodnie tulipany będą cieszyć moje oczy

Hiacynty trochę podlałam gnojówką z pokrzyw (została mi z poprzedniego roku) wczesną wiosną, gdy zaczęły wychodzić z ziemi.
Może za płytko sadzisz, a może mają twardą zbitą ziemię? Hiacynty nie lubią też głębokiego cienia

Pozdrawiam cieplutko Halinko

Mój 4 arowy azyl... 23:18, 14 maj 2017

Do góry
Powoli rozkręcają się nowe azalie

Malutka sadzonka wreszcie zakwitła, to pamiątka po mojej cioci.

Ogród Małej Mi 2017 23:16, 14 maj 2017

Do góry

Fotki z serii- znajdz takie same szczegoly...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies