Tak jak zaplanowałam, a Wy poparliście mnie w tym pomyśle - dosadziłam 3 tuje . Przed nimi są hortki Vanila Fraise i ML, z buku jeżówki giganty i rdest Aurea
Iwonko
Dziękuję za to porównanie ... własnie dlatego ciągle mi ten jasny nie pasował ... przyzwyczaiłam się do ciemnego tla przy ściance ... jasny sprawił, ze ścianka się rozmyła, wtopiła w żwirkowe tło ... powstała ogromna jasna plama ... a miała byc podkreslona jasna ścianka ... jednak kontrast jest tutaj potrzebny
Cześć Lilciu
Bardzo mnie cieszy Twoja opinia.
U mnie podagrycznika nie ma, a perz zlikwidowałam rok temu trochę mechanicznie trochę chemicznie, ale grunt że skutecznie.
Nigdzie nie mam agrowłókniny. Plewię czasami, ale to ściółkowanie bardzo ogranicza rozwój chwastów.
Jesteś dla mnie bardzo miła , dziękuję za te wszystkie serdeczne słowa
U nas dzisiaj pięknie, byliśmy dzisiaj w pracy i było całkiem przyjemnie
Niestety powracam z tematem mojej Nigry, która już w sierpniu zaczęła zrzucać liście - zdjęcia 2 strony wcześniej. Nie wypuściła ani jednego listka do tej pory. Większość pędów bocznych jest zaschnięta. Duże gałęzie są żywe. Na jesieni pryskałam miedzianem. Teraz topsinem. Nic to nie dało. Wiśnia jest już duża. Ma 4-5 metrów wysokości. Proszę o podpowiedź
Co to może być i jak z tym walczyć. Zamieranie pędów? Tak wyglądają jej gałązki.
Pogoda była dzisiaj znośna, nawet chwilami świeciło słońce, więc rozpoczęła się u mnie akcja zakładania trawnika. Dzisiaj było pierwsze działanie glebogryzarką. Tak wyglądała działka chwilę po przekopaniu. Widać nawet dobro pobudowlane. Na szczęście nie w hurtowych ilościach .
No cóż pięknie nie jest. Ale musi być najpierw brzydko żeby potem było ładnie .