Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród prawie romantyczny 06:35, 25 mar 2017

Do góry
Kokesz napisał(a)
Piękne krokusiki i iryski.
Irysków u mnie też jakoś nie widzę a miałam niebieskie i fioletowe

Dziewczyny piszą, ze z czasem giną, przestają kwitnąć. Jestem bardzo ciekawa, bo ja mam te jasnoniebieskie od jesieni.

Agnieszko, sliczne krokusy. Te chyba się mnożą?
Ogród Mirelli 06:31, 25 mar 2017

Do góry
Mirelko, jestem ciekawa, jak z tym bialym sobie poradzisz. Ja probowałam w dkonicach. Miałam tez rozowe pelargonie w innych donicach i ostatecznie wolałam te kolorowe obsadzenia.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:29, 25 mar 2017

Do góry
I pomyśleć, ze aby było pięknie, takie cos trawnikowi trzeba zrobić. Gdyby firma zrobiła to w ogrodzie niedoswiadczonego własciciela, ten pewnie by załamał ręce. Ale my wiemy, ze to koniecznie, by bylo potem pięknie.
Mirkowy ogród (początki) 00:19, 25 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mireczko, gratuluję
Dziękuję Iwonka
Mirkowy ogród (początki) 00:15, 25 mar 2017

Do góry
Mireczko, gratuluję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:50, 24 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, piszesz o przesadzaniu, dosadzaniu, ... pokażesz co nieco?
Stożki sadziłaś?

Pokażę Iwonko w week-end
Ogród za grosze 21:26, 24 mar 2017

Do góry
Ewa, widziałam twoją gaurę. Śliczna jest. Przeczytałam, ze przezimowała
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:56, 24 mar 2017

Do góry
Reniu, piszesz o przesadzaniu, dosadzaniu, ... pokażesz co nieco?
Stożki sadziłaś?
Ogródek Iwony II 19:29, 24 mar 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Ogólnie też nie jestem żwirowa, ale w przedogródku mam otoczaki. Wcześniej, gdy ich jeszcze nie miałam, przychodził kot sąsiadów i używał naszego przedogródka jako toalety. Po zmianie na otoczaki kot już nie przychodzi. Poza tym przy skrzyniach warzywnych kamyczki też mi bardzo pasują. Ocieplają to miejsce.

Ewuniu, dziś patrzyłam na twoją wizytówkę. Żwirek przy skrzynkach wygląda bardzo dobrze. Na ścieżkach, jako wypełnienie dojścia - jestem na tak. Też na obwódce wkoło domu mam żwirek. Będę zamawiać jeszcze i uzupełniać przy warzywniaku.
Nie lubię go tylko na rabatach, bo lubię bawić się w ziemi. A w żwirku on się miesza z ziemią, gdy tylko się cokolwiek ruszy.
Nie ukrywam jednak, ze bardzo mi się podobają trawy w żwirku i podziwiam dziewczyny, jak ładnie u nich wyglądają rabaty żwirowe
W przedogródku kamyczki - to dobry pomysł. Masz tam minimalistycznie i bardzo to pasuje
Ogród bacowej 18:56, 24 mar 2017

Do góry
Ewuniu, a gdzie ty się podziałaś?
Ogródek Iwony II 16:00, 24 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tereniu, masz ten kolor? Bo widziałam na forum bardzo duzo roznych kolorów.

tak mam taki i jeszcze ciemno fioletowe zakwitły 2 chyba chyba mi nornica podjadła cebule bo w zeszłym roku miałam całą kępkę
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:11, 24 mar 2017

Do góry
Cześć Iwonko. Też się cieszę, ze jesteś.
Ogródek Iwony II 07:08, 24 mar 2017

Do góry
Wczoraj była znośna pogoda. Ale nie poszłam do ogrodu. Pojechałam na basen. Drugi raz w moim dorosłym życiu.
Nie zapomniałam z dzieciństwa, jak się pływa. I był na basenie aerobik prowadzony przez trenera. Super było. Zabrałam młodego
Oczywiście jestem zależna od auta. Więc jak tylko będzie okazja, będę jeździć nawet co tydzień
Ogródek Iwony II 07:03, 24 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko żwirek i rośliny to połączenie, którego na pewno nigdy u siebie nie zrobię, nie ważne jak ładnie to wygląda... nie nie nie W kaftanie by mnie wywieźli przy moim ciągłym przesadzaniu

Główny powód niechęci do żwirku. Mam tak samo.
Po za tym na żwirek kompostu i obornika nie narzucisz. A normalną rabatę łatwiej wzbogacać naturalnym dobrem.
Ogródek Iwony II 07:00, 24 mar 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Iwonko piękne iryski też mam takie tylko jeszcze muszę poczekać na ich kwitnięcie

Tereniu, masz ten kolor? Bo widziałam na forum bardzo duzo roznych kolorów.
Ogródek Iwony II 06:59, 24 mar 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Czy ktoś mi powie, czemu nie mam u siebie irysków?
Koniecznie muszę kupić i wsadzić na jesieni
Śliczne Iwonko

Jesienią będziesz wiedziała juz, czego szukać
Ogródek Iwony II 06:58, 24 mar 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Podziwiam wiosenkę i podzielam Twoją radość iryskową, tym bardziej, że ja ich jeszcze nie mam, kiedyś były i zniknęły, a podobno one się mnożą, tego ci życzę, żebyś liczne kępy iryskowe wiosną miała

Z iryskami czytam, ze różnie bywa. Jednym się mnozą, u innych cebulki giną. Zobaczymy za rok
Ogródek Iwony II 06:56, 24 mar 2017

Do góry
Nett napisał(a)

Jolu, Mirciu bardzo dziekuję za rady.Tak zrobię jak piszecie.
Iwonko Tobie też dziękuję za odpowiedź u mnie.

Anetko, powinno się udać
Tylko z cięciem poczekaj. Ja rok temu pocięłam za szybko. Potem przyszedł mróz i musiałam część róż ciać jeszcze raz nizej.
Cięcie róż - jak zakwitną forsycje.
Ogródek Iwony II 06:51, 24 mar 2017

Do góry
MilkyWay napisał(a)

na pewno miejsce zaciszne to jeden z kluczy do sukcesu.

Moja kolezanka ma w ogrodzie trzy wielkie okazy;kwitną jej teraz pięknie co roku,ale wcześniej tak nie było.Powiedziała mi,że odkąd zaczęła im sypać regularnie nawozu do horti i to dość hojną reką,kwitna jej jak szalone.Więc i tego możemy spróbowac,oczywiście nie w pierwszym roku po posadzeniu,żebyśmy korzeni im nie spaliły...

Iwonko,czesto zaglądam i podziwiam zachodzące zmiany.Kibicuję dalszemu ich ciągowiDzień coraz dłuższy to i po pracy w tygodniu coś tam sobie będziemy powoli w ogródeczkach ciupać

Milko, dziękuję za przypomnienie o nawozie. Muszę kupic Hortensji sporo w ogrodzie, to i nawozu trzeba.
Dwa sezony muszą się dobrze ukorzenic. To fakt. Pocieszające, ze u innych dają radę. Odkryłam moje i stwierdzam, ze w zależności od odmiany różne jest stadium ich rozwoju. Będę relacjonować postępy
Po zmianie czasu dzień się wydłuzy. Cieszę się na popołudniowe prace w ogrodzie
NewLife w ogrodzie 06:41, 24 mar 2017

Do góry
Beatko, jestem z Tobą myślami.
I sercem. Tak bardzo bym chciała ci pomóc. Ale to jest ten moment, kiedy człowiek musi sam stanąć twarzą w twarz ze swoim życiem i powiedzieć sobie: chcę i potrafię zacząć wszystko na nowo. Pewnie inaczej. Małymi kroczkami. Życzę ci dużo sił.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies