Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 06:26, 25 mar 2017

Iza tak mówimy w naszym gronie Pan Trawka, bo ma trawki

Jak się okazuje to sporo osób stawia na biel - tylko, żeby nudno nie było hi hi
MirellaB 06:29, 25 mar 2017

Angelika biel, róż i fiolet - cudnie Cieszę się, że przystąpiłaś do O i w tym sezonie na bieżąco będę mogła podziwiać piękno Twojego ogrodu
Zastanawiam się czy Ty sama tworzyłaś ogród czy miałaś projekt?
Iwk4 06:31, 25 mar 2017

Mirelko, jestem ciekawa, jak z tym bialym sobie poradzisz. Ja probowałam w dkonicach. Miałam tez rozowe pelargonie w innych donicach i ostatecznie wolałam te kolorowe obsadzenia.
MirellaB 06:44, 25 mar 2017

Iwonka w zeszłym roku stwierdziłam, że mam za mało koloru i wiele roślin dokupiłam. Był szał kolorów, ale jednak bliżej mi do ujednolicenia. Potrzebowałam trzech lat, żeby stwierdzić co jednak najbardziej mi pasuje. Chciałam zrobić rewolucję ogrodową za 3-4 lata, ale jednak stopniowo będę wprowadzała zmiany
MirellaB 06:56, 25 mar 2017

Wczoraj było pogodnie i ostatnie wiosenne porządkowe prace ogrodowe zrobiłam. Zapowiadają na przyszły tydzień ładną pogodę to będę mogła posiedzieć na tarasie i popatrzeć na wiosenny budzący się do życia ogród

Cebulowe sadzone jesienią wszystkie wyszły i ładnie rosną. Wczoraj podsypałam je nawozem do cebulowych i podlałam.
Natomiast tulipany sadzone dwa lata temu, które pięknie kwitły zeszłej wiosny chyba nie wszystkie zakwitną. Na moje oko to np.odmiana Angelique wypuściła tylko liście - szkoda, bo to piękne tulipany i dużo ich miałam posadzonych.

Życzę wszystkim miłego weekendu
olga80 07:27, 25 mar 2017

muszę obfocić i pokazać moje białe krokusy jeśli chodzi o ograniczenie kolorystyczne to na nowej rabacie też planuję biel,róż i niebieski a czy to mi się uda
zoja 08:31, 25 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Terenia jesienią posadzę dużo białych krokusów, bo bardzo mi się spodobały Ostatnio wogóle często myślę nad ograniczeniem kolorów w ogrodzie i wprowadzeniu dużo bieli. Gust ogrodowy mi się zmienia

białe krokusy po zimie? po śniegu?
na pewno będzie pięknie, ale ja kocham kolory - i dlatego podzieliłam rabaty kolorystycznie i białą też mam /z odrobinką różu /
_Martini_ 08:32, 25 mar 2017

Może z tymi kolorami to się zapowiada jakaś nowa moda? Ja się tej palety trzymam od początku i to chyba jest jedyna rzecz, która mi w miarę wychodzi Czy cebulowe mogę jeszcze zasilić? Nie wiedziałam że są takie nawozy.
frezja 08:38, 25 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
Czy cebulowe mogę jeszcze zasilić? Nie wiedziałam że są takie nawozy.

Dokarmiamy je do momentu kwitnienia nawozami wieloskładnikowymi. Ważne, aby gleba nie była zbyt sucha.
MirellaB 08:40, 25 mar 2017

Terenia koniecznie fotki zrób. Trzymam kciuki za silną wolę w kolorystyce. Ty za moją też trzymaj