Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 06:56, 24 mar 2017

Nett napisał(a)

Jolu, Mirciu bardzo dziekuję za rady.Tak zrobię jak piszecie.
Iwonko Tobie też dziękuję za odpowiedź u mnie.

Anetko, powinno się udać
Tylko z cięciem poczekaj. Ja rok temu pocięłam za szybko. Potem przyszedł mróz i musiałam część róż ciać jeszcze raz nizej.
Cięcie róż - jak zakwitną forsycje.
Iwk4 06:58, 24 mar 2017

Agania napisał(a)
Podziwiam wiosenkę i podzielam Twoją radość iryskową, tym bardziej, że ja ich jeszcze nie mam, kiedyś były i zniknęły, a podobno one się mnożą, tego ci życzę, żebyś liczne kępy iryskowe wiosną miała

Z iryskami czytam, ze różnie bywa. Jednym się mnozą, u innych cebulki giną. Zobaczymy za rok
Iwk4 06:59, 24 mar 2017

asiak napisał(a)
Czy ktoś mi powie, czemu nie mam u siebie irysków?
Koniecznie muszę kupić i wsadzić na jesieni
Śliczne Iwonko

Jesienią będziesz wiedziała juz, czego szukać
Iwk4 07:00, 24 mar 2017

olga80 napisał(a)
Iwonko piękne iryski też mam takie tylko jeszcze muszę poczekać na ich kwitnięcie

Tereniu, masz ten kolor? Bo widziałam na forum bardzo duzo roznych kolorów.
Iwk4 07:03, 24 mar 2017

Luki napisał(a)
Iwonko żwirek i rośliny to połączenie, którego na pewno nigdy u siebie nie zrobię, nie ważne jak ładnie to wygląda... nie nie nie W kaftanie by mnie wywieźli przy moim ciągłym przesadzaniu

Główny powód niechęci do żwirku. Mam tak samo.
Po za tym na żwirek kompostu i obornika nie narzucisz. A normalną rabatę łatwiej wzbogacać naturalnym dobrem.
Iwk4 07:08, 24 mar 2017

Wczoraj była znośna pogoda. Ale nie poszłam do ogrodu. Pojechałam na basen. Drugi raz w moim dorosłym życiu.
Nie zapomniałam z dzieciństwa, jak się pływa. I był na basenie aerobik prowadzony przez trenera. Super było. Zabrałam młodego
Oczywiście jestem zależna od auta. Więc jak tylko będzie okazja, będę jeździć nawet co tydzień
Margerytka40 07:09, 24 mar 2017

Zapisuję się do klubu nie lubiących żwirku,też nie wyobrażam sobie go u mnie. Lubię grzebać w ziemi i czuć jej zapach. Czujecie jak teraz wiosną pachnie?
Basilikum 15:41, 24 mar 2017

ja tez nie lubie zwirku, mam tylko w jednym miejscu troche ale tam nie ma prawie roslin (w doniczkach rosna, wiec im zwirek nie przeszkadza
Anda 15:50, 24 mar 2017

Ogólnie też nie jestem żwirowa, ale w przedogródku mam otoczaki. Wcześniej, gdy ich jeszcze nie miałam, przychodził kot sąsiadów i używał naszego przedogródka jako toalety. Po zmianie na otoczaki kot już nie przychodzi. Poza tym przy skrzyniach warzywnych kamyczki też mi bardzo pasują. Ocieplają to miejsce.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
olga80 16:00, 24 mar 2017

Iwk4 napisał(a)

Tereniu, masz ten kolor? Bo widziałam na forum bardzo duzo roznych kolorów.

tak mam taki i jeszcze ciemno fioletowe zakwitły 2 chyba chyba mi nornica podjadła cebule bo w zeszłym roku miałam całą kępkę